Cu speranțe în respect și bunăstare

Cu speranțe în respect și bunăstare

Campania electorală continuă în forță în municipiul Onești. Zilnic pe străzile și pe  bulevardele  acestuia, în incintele dintre blocuri dar și în  cartierele  orașului au loc  acțiuni prin care  candidații la funcția de primar își prezintă proiectele  pentru Oneștiul viitorilor patru ani. ” Este momentul  să ne întrebăm foarte serios dacă orașul nostru, Onești poate fi asemănat cu o casă primitoare. Iar răspunsul meu, oricât de dureros ar fi pentru unii, este NU!”, a declarat Elena Pașcu Apăvăloaie, candidat  la funcția de primar al municipiului Onești.  În sprijinirea acestui argument ea a menționat:”Astăzi Oneștiul nu oferă confortul, deschiderea și dinamica pe care ni le dorim cu toții. Știu că sunteți mulți care gândiți ca mine și vreți ca Oneștiul să iasă din bezna în care se află. Pentru că DA, peste orașul nostru  s-a așternut praful!” Fiind  sprijinită  de Partidul Național Liberal (PNL), de  Uniunea Salvați România (USR) și de Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (  PLUS),  Elena Pașcu Apăvăloaie  propune  oneștenilor ”un proiect liberal, care să aducă în prim plan omul, familia și bucuria de a trăi aici. Noi venim să  construim, să redăm viața  economică a orașului și mândria pierdută a oneștenilor.  Vom reuși pentru că bunul Dumnezeu îi ajută pe cei îndrăzneți și cu sufletul curat. Vom reda demnitatea pierdută a familiei noastre și  speranța în respect și bunăstare.”

După  primele zile ale lunii septembrie  în municipiul Onești campania electorală se animă din ce în ce mai mult. Florentin Iftime, președinte al Organizației  USR Onești și candidat pentru funcția de consilier la Consiliul Județean Bacău ne-a declarat: ”Alături de colegii liberali și de la PLUS ai alianței, membrii USR  participă la toate întâlnirile cu electoratul ale candidatei Elena Pașcu Apăvăloaie. Trebuie să ne atingem scopul comun, pentru a schimba primarul și  <<ciuma roșie>> care  ne-a aruncat în sărăcie și stagnare. Dacă reușim  să împlinim acest lucru în protocolul Alianței PNL – USR – PLUS  de la Onești  este prevăzut ca viceprimarul  municipiului Onești să fie propus din partea USR.”

Construim Oneștiul în care să rămâi!

În susținerea candidaturii la funcția de primar al municipiului Onești a Elenei Pașcu Apăvăloaie joi 10 septembrie  s-a aflat în municipiul de pe Trotuș  Ministrul Tineretului și Sportului  Ionuț Stroe. El a fost însoțit  la acest eveniment de  Andra Costache, secretar de stat  cu atribuții în domeniul tineretului, de deputații Ionel Palăr și Tudorița Lungu, de Lucian Stanciu Viziteu, candidat  al Alianței PNL – USR – PLUS la funcția de primar al Bacăului, de prof. univ. Radu Ababei, director al Direcției Județene de Tineret și Sport Bacău și alții. Au participat de asemenea Gheorghe Baciu, primarul orașului – stațiune Slănic Moldova, consilieri locali ai municipiului Onești, membri și simpatizanți ai organizațiilor locale ale PNL din zona municipiului Onești.

Vizita  ministrului Ionuț Stroe  în municipiul Onești se înscrie a fi  un eveniment  deosebit, întrucât din anul 2013, de la sărbătorirea a 40 de ani de la înființarea Clubului Sportiv Municipal (CSM) nici un ministru al sportului nu a mai călcat  pe aceste meleaguri. El a fost întâmpinat de prof. Ingrid Istrate, directorul CSM Onești precum și de consilierul de imagine al acestui club, prof. Dorin Arădăvoaicei, care au prezentat  multe din succesele  mondiale ale gimnasticii și ale altor sporturi obținute  de sportivii de aici.

Un cuvânt cald, plin de optimism a rostit Elena Pașcu Apăvăloaie, care în urmă cu aproape două luni a reușit, printr-un proiect de hotărâre pe care l-a inițiat, ca  să fie sărbătorită Ziua Oneștiului în fiecare an la 18 iulie – dată la care Nadia Comăneci a obținut prima notă de 10 în istoria gimnasticii mondiale. ”Oneștiul, ce a dat performanțe sportive  din anii 1960 încoace și care va da și în continuare performeri, este un oraș în care sportul este foarte iubit.  Sportul  înseamnă  disciplină, înseamnă  sănătate, spirit de echipă. Copiii oneșteni  trebuie să facă sport și să fie încurajați pentru aceasta. Îmi propun ca  pe viitor Oneștiul să aibă ca prioritate  dezvoltarea  sportului și urmează  să se pună accent  pe sport! Pentru că de aici e Nadia Comăneci – oneșteanca noastră, care a făcut minuni în ceea ce privește gimnastica, ei fiindu-i acordată cea mai mare notă la Olimpiada de la  Montreal”, a menționat Elena Pașcu Apăvăloaie.

Luând  cuvântul la acest eveniment, care a avut loc în  frumosul cadru natural din parcul care  găzduiește un emblematic monument închinat  gimnastelor ”Echipei de aur” a României (majoritatea fiind  din Onești, participante la Jocurile Olimpice din 1976, de la Montreal), ministrul Ionuț Stroe a declarat:”Este ușor și dificil pentru un ministru să vină la Onești! Oneștiul este un reper pe harta gimnasticii mondiale. Cine nu cunoaște faima Nadiei Comăneci? Din punctul meu de vedere  avem o obligație  enormă și este greu pentru că  responsabilizează foarte mult, în  raport cu performanțele sportivilor, ce au  oferit lumii cele mai mari bucurii. Oneștiul ca și Bacăul în vremuri trecute, echivalau cu mari performanțe!Acum  acestea  trebuie puse în valoare și să facă atât performanțe sportive cât și performanțe în administrație.  Infrastructura este  elementul zero de la care pornim și aduc vestea că  vor beneficia de fonduri guvernamentale  atât Sala de gimnastică Nadia Comăneci cât și Sala de lupte – ambele, de la Clubul Sportiv Municipal. Sala de gimnastică va intra într-un amplu proces de  modernizare și refacere. Cel mai important lucru e tânăra generație,  să se pregătească  pentru realizarea de noi performanțe sportive, pentru a se reașeza sportul în viața oneștenilor”.

”În casa  Nadiei  Comăneci”

Elena Pașcu Apăvăloaie, candidat al Alianței PNL – USR – PLUS la funcția de primar al municipiului Onești a prezentat-o pe prof. Ingrid Istrate, director al Clubului Sportiv Municipal din localitate, care ”de ani de zile luptă  ca să aducă  medalii pentru România, încurajând sportivii  ce poartă tricolorul țării dincolo de hotarele țării și vin acasă cu medalii pentru Onești și pentru România. ”Domnul  ministru Ionuț Stroe și-a onorat prima promisiune făcută, de a fi prezent în  vizită la Onești. El ne-a ghidat ca împreună cu Agenția de Dezvoltare Nord – Est  să facem un proiect  care să fie și viabil. Am reușit să depunem acest proiect prin care Oneștiul să devină Centru Olimpic Nadia Comăneci, un oraș emblematic. Dorim să pregătim atât sportivi pentru înalta performanță  cât și copii, unde să  dezvoltăm și  din sportul de masă. Avem în vedere ca prim aspect  eliminarea abandonului școlar prin educația prin sport. Să reușim să  introducem în fiecare casă conceptul  că fără sport nu se poate, că sportul face parte din viața noastră! Pentru că fără muncă, fără disciplină și seriozitate, fără fayr – play nu putem să mergem mai departe!”

Foarte emoționantă a fost și vizita Ministrului Tineretului și Sportului Ionuț Stroe la Sala de gimnastică Nadia Comăneci. La intrarea în această sală – unde  s-au pregătit Nadia Comăneci alături de Teodora Ungureanu și de alte gimnaste al căror nume reverberează în istoria sportului românesc (Luminița Milea, Georgeta Gabor, Anca Grigoraș, Mariana Constantin și multe altele) – este amenajată o frumoasă expoziție cu  medalii și trofee. ”Aici e  <<casa Nadiei Comăneci>. și ne bucurăm să  păstrăm Trofeul (decernat  după cea de-a treia  cucerire consecutivă a titlului de campioană europeană) și  <<puii>>  acestuia pe care  Nadia Comăneci le-a obținut în anii de gimnastică pe care i-a parcurs”, a menționat prof. Ingrid Istrate.  Ministrul Ionuț Stroe a întâlnit și micile gimnaste de la CSM Onești ( coordonate de colectivul de antrenori, ce sunt ajutați de trei voluntari), cărora le-a spus că ”gimnastica este  cel mai frumos sport din lume, care se practică cu zâmbetul pe buze!” El a fost impresionat  și de  peretele de mozaic (o lucrare realizată de sculptorul Constantin Berdilă)  dar și de Sala de lupte din incinta CSM Onești.    Ion Moraru

 

Distribuie articolul!