Uniți trebuie să ne facem viața mai bună!

Uniți trebuie să ne facem  viața  mai bună!

Alegerile   locale  de la 27  septembrie aduc o surpriză în comuna Mănăstirea Cașin – candidatura la funcția de primar al acestei comune a unui tânăr candidat – Dinga Narcis. Cu multă încredere el candidează din partea Uniunii Salvați România și poate fi un exemplu pentru… schimbarea actualei clase politice  din România.

Cine este   Dinga Narcis ?  La această întrebare  el ne-a răspuns: ”Am 34 de ani,  de meserie tehnician și sunt unul dintre fii comunei Mănăstirea Cașin plecat în străinătate , unde am locuit 12 ani. M-am întors acasă cu dorința de a nu mai părăsi locurile natale și a mă implica activ în viața comunității noastre, pe care aș dori să o văd prosperă și modernă. Cunosc satele comunei  încă din copilărie, bucurându-mă încă din pruncie   de frumusețile locurilor,  de hărnicia oamenilor și de bogăția cu care Dumnezeu a binecuvântat aceste locuri. Însă am văzut și că civilizația a pătruns greu în mijlocul nostru și încă nu avem ulițele asfaltate, nu avem alimentare cu apă potabilă iar gazul metan a rămas doar un vis neîmplinit. Locuind 12 ani în Marea Britanie cunosc toate beneficiile unui mod de viață civilizat, lucru pe care îl doresc acum și concetățenilor mei.”

Tânăr și ambițios, iată care sunt proiectele sale  pentru a schimba fața comunei Mănăstirea Cașin: ” Prioritățile mandatului meu sunt: Construirea integrată a tot ceea ce înseamnă alimentarea cu apă a unei localități, incluzând o stație de epurare a apelor menajere, rețea de alimentare cu apă potabilă și canalizare dimensionată la nevoile prezente și viitoare ale comunei. Ca sursă de finanțare voi insista pe accesarea de fonduri europene nerambursabile, colaborând cu instituții specializate pe acest gen de proiecte.  Voi insista la toate forurile decizionale pentru ca localitățile comunei noastre să fie prinse în planul de extindere a rețelei de alimentare cu gaz metan, fapt ce va permite renunțarea la arderea lemnului în gospodării și reducerea emisiilor de carbon în atmosferă. Modernizarea școlilor din comuna noastră prin dotarea acestora cu table electronice și tablete individuale pentru elevi, astfel încât fiecare elev să poată urmări cursurile școlare  pe internet, în cazul în care, motivat, nu poate participa la cursuri.  Modernizarea drumurilor comunale prin delimitarea acestora cu borduri, realizarea de trotuare mărginite cu spații verzi pentru pietoni, pe ambele sensuri de mers, crearea de piste speciale pentru biciclete, betonarea rigolelor de scurgere a apelor pluviale și a podețelor de acces în gospodăriile oamenilor.”

În privința valorificării potențialului turistic al  zonei tânărul candidat la fotoliul de primar al comunei Mănăstirea Cașin, Dinga Narcis  se gândește ”la încurajarea ridicării de pensiuni, ferme familiale , centre comerciale și de agrement. În acest scop voi face toate demersurile pentru asfaltarea drumului către Cascada Buciaș si Păstrăvărie ( Înțărcătoare), voi stimula tinerii, inclusiv prin facilități oferite de Primăria Mănăstirea Cașin, să investească în mici afaceri de familie, buticuri, pensiuni, ferme familiale, în  agricultură, etc  astfel încât  potențialul economic  al zonei să crească, generând  bunăstare  tuturor locuitorilor noștri” . Dinga Narcis  are în vedere și ”înființarea unei cantine sociale și amenajarea unui centru de cazare temporară pentru cazuri de calamitate ori pentru asistarea persoanelor fără adăpost și a femeilor și copiilor, victime ale abuzurilor în familie precum și modernizarea dispensarelor comunale și dotarea acestora la nivelul necesar pentru includerea lor în programele nationale de prevenire și combatere a cancerului de col uterin si mamar, a diabetului și a bolilor contagioase”.

Este de evidențiat faptul că  tânărul candidat Dinga  Narcis a făcut o campanie  electorală  puternică în Mănăstirea Cașin, în care cu membrii Organizației USR din comună  a avut alături  pe  oneștenii Florentin Iftime (președinte al USR Onești) și  Roberson Zamă (ambii candidând la funcția de consilier județean la aceste alegeri). După ce a străbătut străzile și ulițele  din Mănăstirea Cașin iată opinia lui  Florentin Iftime: ” Comuna Mănăstirea Cașin și-a deschis porțile și ne-a primit cu speranța în suflet că, după 16 ani de administrare ineficientă, o nouă administrație, condusă de colegul nostru Dinga Narcis, candidatul USR la Primăria Mănăstirea Cașin, va da drumul la investițiile pe care orice cetățean de bună credință le asteaptă, asfaltând ulițele comunei, racordând gospodăriile la rețeaua de apă și canalizare, făcând din această comună frumoasă un reper de bună administrare în județul nostru.. Mergând din poartă în poartă împreună cu colegul meu de Consiliu Județean, Zamă Roberson, am admirat frumusețea deosebită a gospodăriilor și ospitalitatea oamenilor însă am constatat și dezamăgirea acestora că frumusețea gospodăriilor lor este umbrită de aspectul  <<prăfuit>>  al comunei, ceea ce demonstrează că actuala administrație publică locală nu se ridică la nivelul așteptărilor lor. Pentru că vrem să facem din Mănăstirea Cașin o comună europeană, modernă și prosperă haideți să ieșim din pasivitate participând cu toții la votul din 27 septembrie 2020, votând poziția 2 (candidații USR) la Primărie si Consiliul local Mănăstirea Cașin și poziția 8 (candidații Alianței PNL-USR-PLUS) pentru Președinte și Consiliul Județean Bacău”.

Un mesaj plin de sinceritate  are pentru alegători și candidatul Dinga Narcis:” Locuind 12 ani în Marea Britanie cunosc toate beneficiile unui mod de viață civilizat, lucru pe care îl doresc acum și concetățenilor mei.Vă invit acum alături de mine să luptăm pentru lucruri care nu mai sunt demult un lux în țarile civilizate ci o normalitate, drept pentru care vă rog să nu mai acceptați starea actuală de lucruri . Uniți trebuie să ne facem viața mai bună. Dragii mei, ne-am săturat de promisiuni cum ne-au obișnuit marile partide cu state vechi și în final să rămână  doar la stadiul de promisiuni, dar un lucru este cert, o să fac tot ce imi stă in putință să duc această comună la alt nivel decât este in momentul de față. Sunt un om onest și de loialitate, haideți să pornim impreună  pe acest drum și să aducem schimbarea mult dorită! Primăria nu este a unei persoane anume, Primăria este a noastră, a tuturor cetățenilor acestei comune! Angajații  din primărie trebuie să fie in slujba noastră dragii mei  și de câte ori avem nevoie de un serviciu al Primăriei sa fim primiți ca acasă la noi, nu cu aer de superioritate!”  AMPRENTA  DE  ONEȘTI

ARTICOLELE  ELECTORALE  PENTRU  ALEGERILE  LOCALE  2020  PUBLICATE  DE  ”AMPRENTA  DE  ONEȘTI”  (SITE  CE NU ESTE AFILIAT  NICIUNEI  FORMAȚIUNI  POLITICE), VIN ÎN SPRIJINUL  ALEGĂTORILOR, PENTRU  INFORMAREA  ACESTORA.  OPINIILE ȘI  PUNCTELE DE VEDERE  EXPRIMATE APARȚIN  CANDIDAȚILOR.

MENȚIONĂM  CĂ  PROFILUL  DOMINANT  AL  CITITORILOR  SITE-ULUI  ”AMPRENTA  DE ONEȘTI” ESTE  AL OAMENILOR  DORNICI   DE CUNOAȘTERE, CU STUDII  ȘCOLARE, MEDII  ȘI  UNIVERSITARE, CU VÂRSTELE  CUPRINSE  ÎNTRE  16  ȘI  PESTE  50  ANI.  

 

 

Distribuie articolul!