Oneștiul trebuie reclădit!

Oneștiul trebuie reclădit!

”Oneștiul – un oraș viu, cu oameni plini de viață, creatori ai unor bunuri de care avea nevoie întreaga Românie! În timp, din cauza  dezinteresului, nepriceperii și a lăcomiei politicienilor care l-au condus Oneștiul a devenit  un oraș bolnav, împuținat și îmbătrânit, plin de apatie, tristețe, sărăcie. Drama cea mai mare este  aceea că  este  sărăcit de  cea mai valoroasă resursă a sa, oamenii! Mii de oneșteni sunt astăzi răspândiți în întreaga lume în căutarea unui trai decent. Orașele care  nu au puterea de a se adapta la vremuri, de  a se regenera și  reinventa riscă uitarea… De aceea, Oneștiul  trebuie reclădit! Oneștiul viitorului, Oneștiul în care îți dorești să rămâi, trebuie să fie vibrant, creator și sănătos!”

Frumoasele gânduri ale Elenei Pașcu Apăvăloaie, candidat la funcția de primar al municipiului Onești din partea Alianței  de dreapta  PNL – USR – PLUS  la alegerile locale din ziua de 27 septembrie sunt însoțite de proiectul său, cu măsuri de revigorare și de edificare a unei comunități, cu  oameni preocupați pentru o viață sănătoasă într-un mediu sănătos,  pentru acest  oraș pe care îl purtăm mereu în suflet. Crearea unui parc științific și tehnologic – TEHNOCITY ONEȘTI – în parteneriat cu Consiliul Județean Bacău, cu Camera de Comerț și Industrie Bacău și  cu universități și institute de cercetare este în proiectul său ”perla coroanei”  pentru sprijinirea mediului de afaceri pentru care se prevede și crearea  unui parc industrial – locul în care se vor valorifica  la scară industrială rezultatele inovării și cercetării de la TEHNOCITY  ONEȘTI.  De asemenea, se are în vedere  acordarea de facilități fiscale pentru locurile de muncă nou create dar și pentru antreprenorii care angajează tineri  imediat după finalizarea cursurilor și persoane repatriate. În scopul atragerii de investitori  și antreprenori, pentru  stimularea potențialului creativ și inovator în zonă  se va înființa  ONE-HUB,   în Onești se va constitui Consiliul Consultativ pentru  mediul de afaceri și vor fi acordate granturi tinerilor antreprenori.

Pentru domeniul Educație și Cultură se are în vedere acordarea de burse de merit  pentru elevii  din învățământul  gimnazial, liceal și profesional (proiect înregistrat la Consiliul Local Onești  dar care nu a fost supus dezbaterii), se va implementa Programul ”Școală după școală” și se va demara și sprijini colaborarea între școlile profesionale și agenții economici în scopul asigurării uceniciei și angajării absolvenților. De asemenea, vor fi organizate  stagiuni teatrale și muzicale prin parteneriate cu  instituții prestigioase din marile centre culturale ale țării, se vor organiza sesiuni de comunicări și dezbateri științifice  cu participarea  unor personalități marcante  de la nivel național și internațional.

Un lucru care ar înfrumuseța  și înnobila Oneștiul este realizarea Grupului statuar ”Regina Maria – Mama tuturor răniților”, cinstindu-se astfel  prezența Reginei Maria în această urbe trotușeană  în perioada Marelui Război de Reîntregire a Neamului Românesc.

 

Grija  pentru sănătate și pentru viața oneștenilor

 

În domeniul sănătății  sunt  câteva măsuri salutare:  înființarea unor centre de zi  pentru persoanele vârstnice, pentru bătrânii Oneștiului fără aparținători, având ca scop combaterea izolării sociale, extinderea sistemului  de asistență medicală la domiciliu pentru persoanele în vârstă și a celor cu boli cornice, accesibilizarea serviciilor publice pentru persoanele cu dizabilități. Se vor continua investițiile la Spitalul Municipal Onești, se va înființa  un centru  pentru protejarea  victimelor violenței în familie și se va implementa proiectul ”Nimeni fără adăpost”, urmând a se moderniza și  blocul ”Evazatul”.

Mai multe proiecte privesc  mediul și infrastructura din municipiu  și în Programul ”Construim Oneștiul în care să rămâi” (ce este girat de Elena Pașcu Apăvăloaie, candidat la funcția de primar) sunt  înscrise: realizarea- în parteneriat cu primăriile comunelor limitrofe – a ”Centurii verzi”, unde să fie plantați mii de arbori în jurul Oneștiului, aplicarea  Programului   anual de îmbunătățire a  eficienței energetice (obligație legală neîndeplinită de Primăria Onești, obiectiv ce  privește reducerea cheltuielilor  pentru utilități în instituțiile administrative). ”Gardul din țeavă produce rugină, nu oxigen! ”  se numește   programul de creștere  a spațiului verde  prin înlocuirea  gardurilor metalice din jurul blocurilor  cu garduri vii.  Tot pentru Onești și pentru oneșteni se dorește realizarea unui  iluminat  public eficient  energetic și amenajarea, cu prioritate, a Parcului Catedralei Ortodoxe și a Parcului Casei de Cultură. (printr-un concurs internațional de urbanism).

Digitalizarea serviciilor, inclusiv  introducerea unui sistem de depunere  a documentelor electronice, transparență în cheltuirea banului public (implementându-se pentru aceasta  o platformă on – line cu toate datele de interes public, achiziții,  proceduri, societăți prestatoare de servicii, sume, termene de lucrări și date de recepție a lucrărilor), sunt câteva din  prioritățile ce privesc  Administrația publică. În domeniul urbanismului  sunt menționate: amenajarea  albiei râului Cașin (printr-un concurs național de soluții),  reabilitarea Casei de Cultură a Sindicatelor și transformarea acesteia într-un centru multicultural, refacerea  în totalitate și  redeschiderea Pasajului  spre cartierul TCR și ANVELOPAREA A 1000  DE APARTAMENTE, CU IMPLICAREA DIRECTĂ  A  ADMINISTRAȚIEI  PUBLICE  LOCALE, PRIN FINANȚAREA INTEGRALĂ  DIN FONDURI EUROPENE.

În domeniul Sport și recreere  ”țintele” sunt îndreptate spre  organizarea, la nivel de oraș, de activități sportive și compertiții ce vor ține cont de  trecutul și de performanțele sportivilor oneșteni, va fi reabilitată  baza sportivă din municipiu și Sala Polivalentă ”Nadia Comăneci” (sala reintrând  în circuitul public), se va implementa Programul European ”Bicicleta în oraș”, se va moderniza Parcul Municipal iar roata metalică de aici  se va închiria unei firme specializate pentru modernizarea și repunerea acesteia în funcțiune.

O notă distinctă  este pentru Diaspora oneșteană în proiectul măsurilor pe care le va pune în practică Elena Pașcu Apăvăloaie, candidat al Alianței PNL – USR – PLUS la funcția de primar al municipiului Onești. Astfel, va fi realizată o bază de date cu persoanele  din diaspora și se va menține legătura cu oneștenii plecați  dincolo de granițele țării , se va organiza evenimentul ”Ziua Diasporei Oneștene” și vor fi acordate facilități celor care  revin și investesc în Onești.

În susținerea proiectului său Elena Pașcu Apăvăloaie a declarat:” Oneștiul trebuie să scape de cei care au distrus acest oraș! Să scape de cei care își doresc să se agațe de putere și să alimenteze caracatița formată în jurul banilor publici! Din 27 septembrie lucrurile se pot schimba!”

Un mesaj foarte clar vine și de la Florentin Iftime, președintele Filialei Onești a USR și candidat la funcția de consilier județean:” Campania electorală, ajunsă la final în municipiul Onești, a găsit competitorii electorali într-o încleștare titanică, însă în pofida eforturilor tardive ale actualei administrații locale, lupta se dă în principal între candidata Alianței PNL – USR – PLUS, Elena Pașcu Apăvăloaie și candidatul Partidului Mișcarea  Populară. Ultimile zile ale campaniei electorale  au fost cruciale în departajarea celor doi candidați principali ce au intrat primii  <<pe turnantă>>, avansul ușor înregistrat de Elena Pașcu Apăvăloaie, candidata Alianței, datorându-se în principal faptului că, dacă pe actualul primar nu il mai dorește nimeni, pentru că nu a făcut aproape nimic, candidatul PMP nu poate depăși handicapul condamnărilor pe care le-a avut, a  noilor dosare penale aflate în diferite stadii de judecată și care ar putea duce din nou la pierderea mandatului, precum și relației de cumetrie cu actualul primar.  În calitate de viitor  consilier județean sprijin pe Elena Pașcu Apăvăloaie ca primar al municipiului Onești și efortul Alianței PNL – USR – PLUS de a construi un nou viitor pentru orașul nostru, printr-o  nouă administrație orientată spre soluționarea marilor probleme cu care se confruntă municipalitatea, atragerea de fonduri europene pentru dezvoltare, în efortul de a recupera decalajele înregistrate în guvernarea socialistă.  Votați Alianța   PNL  –  USR –  PLUS!  Poziția 1  pe Buletinul de VOT la Consiliul Local Onești și la Primar Onești – Poziția 8 pe Buletinul de VOT la Consiliul Județean Bacău și la Președintia  Consiliului  Județean”.

 

ARTICOLELE  ELECTORALE  PENTRU  ALEGERILE  LOCALE  DIN  ZIUA  DE  27  SEPTEMBRIE 2020  PUBLICATE  DE  ”AMPRENTA  DE  ONEȘTI”  (SITE  CE NU ESTE  AFILIAT  NICIUNEI  FORMAȚIUNI  POLITICE), VIN  ÎN SPRIJINUL  ALEGĂTORILOR, PENTRU  INFORMAREA  ACESTORA.  OPINIILE  ȘI  PUNCTELE  DE  VEDERE  EXPRIMATE  APARȚIN  CANDIDAȚILOR.

 

 

 

 

Distribuie articolul!