Rezultate parțiale la alegerile locale de la 27 septembrie

Rezultate parțiale la alegerile locale de  la 27 septembrie

Sunt foarte grele clipele de așteptare pentru aflarea rezultatelor alegerilor locale care au avut loc azi 27 septembrie. Deși în județul Bacău s-a înregistrat  prezența alegătorilor la secțiile de votare  într-un procent  mic față de alte județe (de  41.55 la sută), ca un paradox în comunele din zona Văii Trotușului acest procent a fost mai mare, alegerea  candidaților pentru funcția de primar stârnind un mare interes  din partea alegătorilor cu drept de vot. Astfel, în comuna Buciumi cu două ore înainte de închiderea secțiilor de votare procentul era de 52.82 la sută, în comuna Cașin  se  votaseră până la ora 19.00 în procent de 51. 53 la sută iar la Dofteana – 49. 47 la sută.

Primul strigăt de victorie a venit de la Cașin, de la Cosmin Curelea (candidat al Partidului Social – Democrat), care a câștigat mandatul de primar al acestei comune pentru următorii patru ani. Și la Mănăstirea Cașin ”a bătut vântul schimbării”, Adriana Enache, candidat al Partidului Național Liberal, învingându-l pe social – democratul Gabriel Apreutesei, care a avut până în prezent 4 (patru) mandate de primar! Victorie PNL și la Helegiu  actualul primar, Ciprian Enea a reușit să își reînnoiască mandatul de primar al comunei pentru perioada anilor  2020 – 2024. Și la Bârsănești actualul primar, Gelu Botezatu (de la PSD) a fost reales pentru următorii patru ani. Este de evidențiat în această comună clasarea pe locul 2 a tânărului candidat  al USR, Vlad Grigore! O victorie mare a repurtat la Oituz Claudiu Petrișor, candidatul Partidului Național Liberal, care a devenit primar al  acestei comune învingând primarul în funcție (de la PSD), Gheorghe Bodea.  La Livezi a reușit să  câștige funcția de primar, fiind votat de cei mai mulți livezeni Sorin Ichim, candidat al Partidului Național Liberal.

La Onești rezultatele parțiale îl dau câștigător al funcției de primar al municipiului pe Laurențiu Neghină (candidat al Partidului Mișcarea Populară), pe locul 2 clasându-se Nicolae Gnatiuc (PSD) iar pe locul 3 – Elena Pașcu Apăvăloaie, candidat al Alianței PNL – USR – PLUS. Vom reveni cu rezultatele înregistrate la Târgu Ocna (unde încă se numără voturile de la secțiile de votare) dar și din alte localități din zona municipiului Onești. (Foto Deșteptarea)

Distribuie articolul!