”Fotografii de profesor!”

”Fotografii de profesor!”

 FOTOGRAFIE  DE GEORGE  DRĂGOI

Fotografia – ca o cale de exprimare, a cuprins un orizont foarte larg, pentru mulți din iubitorii  acestei arte ea a devenit  bucuria unui mod de viață! Așa este și pentru oneșteanul George Drăgoi, care, scrutând toate unghiurile  (posibile și imposibile) realizării unei fotografii se ghidează după  cuvintele  unui maestru al fotografiei de stradă, Henri Cartier Bresson:” To take a photograph is to align the head, the eye and the heart. It’s a way of life.” (”A face o fotografie înseamnă a alinia capul, ochiul și inima. Este un mod de viață.”). Acest ”pionier” al fotografiei de stradă a menționat că ” în fotografie, cel mai mic lucru poate fi un subiect grozav; micul detaliu uman poate deveni un leitmotiv”.

         

FOTOGRAFII  DE  GEORGE  DRĂGOI

Este de evidențiat faptul că oneșteanului  George Drăgoi o familie frumoasă îi  încurajează pasiunea pentru fotografie, el fiind și ”omul proiectelor”.  Cu o bucurie deosebită putem menționa că  în mijlocul verii  acestui an George Drăgoi  a făcut ca imagini din municipiul Onești  să fie  mediatizate  de un site de prestigiu (monodrama.ro), ele  fiind cuprinse într-un proiect de suflet al său – ”Romanian democraty”. Pentru  acest site George Drăgoi a menționat:”Sunt foarte mâhnit de ceea ce văd în jurul meu, încerc să aduc lumea cu picioarele pe pământ: << oameni buni, aceasta e realitatea!  >> ”

         

FOTOGRAFII  DE  GEORGE  DRĂGOI

Recent el a realizat mai multe fotografii sub  genericul ” LIFE UNDER COVID -19”, asupra cărora ne-am oprit acum. Întrebat de frumoasa sa pasiune, prin care  în instantanee  sunt surprinse  – din unghiurile  cele mai convingătoare – imagini deosebit de expresive,  George Drăgoi ne-a declarat:”Fac acest  lucru  de mai mulți ani. Îmi place să surprind strada!” Mai subliniem un fapt: lucrările sale sunt admirate mult de  iubitorii  acestei arte,  ele fiind  considerate ”fotografii de profesor!”

 

Distribuie articolul!