Proiecte, propuneri și hotărâri la Consiliul Local Onești

Proiecte, propuneri și hotărâri  la Consiliul Local Onești

”Liniștită și plină de frumos” iarna își trimite mesagerii (frigul, fulgii  răzleți de zăpadă, vântul foarte rece) și pe meleagurile oneștene,  lăsând în urmă toate amintirile toamnei.

În plan politic local, după validarea tuturor mandatelor  consilierilor locali pentru mandatul 2020 – 2024, a urmat ședința ordinară a Consiliului Local Onești la care a fost ales viceprimarul municipiului. Această ședință (care a avut loc în ziua de  19 noiembrie),  a adus  un lucru nou – stipulat în noul Cod administrativ – prin  votarea prin vot secret (la cabina de vot), de către consilierii locali atât a viceprimarului municipiului Onești cât și a reprezentanților Consiliului Local în Consiliul  de Administrație al Spitalului Municipal și în Adunarea Generală a Acționarilor de la SC Domeniul Public și Privat. De asemenea, au fost desemnați reprezentanții Consiliului Local Onești în comisiile pentru evaluarea și  asigurarea calității în unitățile  de învățământ preuniversitar  din municipiu pentru anul școlar 2020 – 2021.

Luat prin surprindere  de faptul că a fost președinte  al acestei ședințe consilierul local Marcel Bujor (”ex – parlamentar”),  a dat dovadă de  o manieră deosebită de moderator al alegerii noului viceprimar al municipiului Onești. El a urat succes tuturor  candidaților la această funcție (Elena Pașcu Apăvăloaie din partea Alianței PNL – USR  – PLUS, Adrian Jilcu  din partea Partidului Mișcarea Populară și Alexandru Agapi, din partea Partidului Social Democrat), ”aspiranții” fiind propuși de  către consilierii Ciprian Zarzu, Alexandru Cristea și Dana Sticlaru. ”Lupta” pentru obținerea funcției de viceprimar s-a dovedit a fi mult mai simplă  decât toate așteptările,  arătând totuși un lucru trist: ”ruperea” Alianței PNL – USR – PLUS, ce a fost formată la debutul  campaniei electorale  pentru alegeriler locale. Un număr de 11 consilieri locali  au votat  ca Adrian Jilcu (consilier local al Partidului Mișcarea Populară) să fie viceprimar al municipiului, funcție pe care acesta și-a adjudecat-o în urma faptului că Alexandru Agapi  a primit 6 voturi (din partea  consilierilor locali ai PSD) iar Elena Pașcu Apăvăloaie a întrunit doar 4 voturi (ale consilierilor locali de la PNL).  Primarul municipiului Onești, Laurențiu Neghină l-a felicitat pe Adrian Jilcu și a menționat:”Prin votul dumneavoastră ați respectat  voința oneștenilor, Partidul Mișcarea Populară  fiind partidul reprezentativ în Consiliul Local Onești”. Fiind în fața unei majorități (PMP  –  USR – PLUS)  la limită în Consiliul Local Onești (11 la 10), Laurențiu Neghină a menționat:” Îmi doresc o bună  colaborare cu toți consilierii locali și vă aștept cu propuneri  și idei ca Primăria municipiului să  funcționeze bine”.

Hotărâri  în sprijinul  antreprenorilor  și a persoanelor  nevoiașe

Ședința extraordinară a Consiliului Local Onești din ziua de  2 decembrie  a adus în dezbatere un proiect de hotărâre  privind  adoptarea unor facilități fiscale în contextul pandemiei cu COVID  19  în municipiul Onești. Acest proiect a fost inițiat de grupul de consilieri PNL – USR – PLUS – PMP. În numele inițiatorilor proiectului a luat cuvântul Elena Pașcu Apăvăloaie (consilier local al Partidului Național Liberal), care a menționat: ”Este un proiect ce  vine în ajutorul  antreprenorilor care au trecut anul acesta  printr-o perioadă de criză și  vine în continuarea  celorlalte măsuri luate de Guvernul României”.

Pentru buna informare a oneștenilor menționăm că  destinatarii acestor facilități trebuie să depună o cerere în conformitate cu dispozițiile OUG 181 / 2020 pentru a beneficia de efectele hotărârii de consiliu.  Astfel, proprietarii clădirilor au obligația ca, până la data de 21.12.2020, inclusiv, să depună la organul fiscal local în a cărui rază teritorială de competență se află clădirea, o cerere de acordare a reducerii însoțită de o declarație pe propria răspundere. Proprietarii care dețin clădiri nerezidențiale utilizate pentru activitatea economică proprie, în declarația pe propria raspundere prevăzută la alin. (2), vor menționa fie întreruperea totală a activității economice proprii stabilită conform prevederilor legale, fie întreruperea parțială a activității economice. Proprietarii care și-au întrerupt parțial activitatea anexează la cererea prevăzută la alin. (2) o copie a certificatului pentru situații de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

În cazul proprietarilor care dețin clădiri nerezidențiale date în folosință pentru desfășurarea unor activități economice către alte persoane fizice sau juridice, pe perioada în care s-a instituit starea de urgență și / sau alertă, din declarația pe propria răspundere prevăzută la alin. (2) trebuie să reiasă că aceștia se regăsesc concomitent în următoarele situații:

  1.  au renunțat la cel putin 50% din dreptul de a încasa contravaloarea chiriei, redevenței sau altă formă de utilizare a clădirii, stabilită conform prevederilor contractuale, pe perioada pentru care s-a instituit starea de urgență și / sau alertă;
  2.  cel puțin 50% din suprafețele totale deținute și afectate ale activităților economice nu au fost utilizate, ca urmare a faptului că titularii dreptului de folosință a clădirilor respective au fost obligați, potrivit legii, să își întrerupă total și / sau parțial activitatea economică.

Sublinierea făcută de Elena Pașcu Apăvăloaie că ”bugetul Primăriei municipiului Onești  nu este cum ne-am fi dorit, este unul sărac! E ca și  atunci când te îmbolnăvești și nu ai bani de medicamente”, a stârnit  ”un val” de discuții și comentarii ce au scos din monotonie  activitatea noului Consiliu Local. Mai mult, o remarcă a aceleeași consiliere (”să se administreze  bugetul local  în așa fel încât să venim în sprijinul  antreprenorilor, să fim un pic mai cumpătați!”), a făcut ca  să dea o replică  primarul  municipiului Onești, Laurențiu Neghină. ” În anul 2012 am luat Primăria Onești cu  32 miliarde datorie iar în 2015 am lăsat-o cu  83 miliarde de lei în cont”, a declarat Laurențiu Neghină, menționând hotărât: ”nu voi permite ca  cineva să își bată joc de banul public”. Primarul municipiului Onești, Laurențiu Neghină a făcut cunoscut și un fapt deosebit: ”Am demarat  auditul intern la Direcția  Generală de Asistență Socială și voi comunica rezultatele acestei acțiuni”.

La ședința extraordinară din 2 decembrie 2020  s-au mai luat în discuție câteva probleme: pe  site-ul și pe pagina Primăriei municipiului Onești  să fie  menționate condițiile  necesare  a fi îndeplinite ca  să se bucure de facilitățile fiscale acordate  antreprenorii afectați de pandemie; autoturismele Primăriei municipiului și Consiliului Local să fie inscripționate.  Un alt aspect  de avut în vedere este cel al premierii sportivilor de la CSM și CSS Onești. În acest sens Elena Pașcu Apăvăloaie – ”vârful de lance”  al liberalilor  oneșteni – a menționat:”Sunt medalii  cucerite de  oneșteni ce au  performat și au dus numele  orașului mai departe!” La această solicitare  edilul – șef al Oneștiului, Laurențiu Neghină a răspuns favorabil, afirmând: ”Sunt un susținător al sportului  și învățământului! Așteptăm o centralizare a tuturor rezultatelor.” Consilierul local al PNL, Ciprian Zarzu a adus în atenția primarului municipiului  ”găsirea unei soluții  pentru a fi amenajate ca spații de cazare  un număr de trei apartamente  cu două camere, în care a funcționat o grădiniță pentru copii. Acestea sunt situate pe str. Libertății și stau goale”.

Cum decembrie este  o lună ”fierbinte”, în așteptarea sărbătorilor de iarnă  dar și  de bilanț, pentru instituții și firme dornice de a încheia cu rezultate bune  acest an, la Consiliul Local Onești mai este un prag! Într-o ședință extraordinară, care a avut loc miercuri 9 decembrie  consilierii locali și primarul municipiului s-au consultat  în ceea ce privește taxa de salubritate  ce se va aplica în municipiul Onești în anul 2021. Aceasta va fi aprobată în ședința ordinară programată a se desfășura cu câteva zile înainte de Sărbătoarea Crăciunului, când va fi dezbătut și Proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2021. Demn de remarcat este faptul că la ședința extraordinară din 9 decembrie a fost aprobat un proiect de cooperare  între SC Interagroaliment, Primăria Onești, Direcția Generală de Asistență Socială și SC Domeniul Public și Privat SA în vederea distribuirii de produse  alimentare persoanelor nevoiașe. Chiar în aceste zile se distribuie  peste 60 000 kg de produse alimentare (cartofi, ceapă,  păstrârnac, pătrunjel, sfeclă) către  beneficiarii de ajutor social (conform Legii nr. 416/2001),  de alocație de susținere a familiei (conform Legii nr.227/2010),  persoanelor cu handicap  (conform Legii nr. 448 / 2006 – toate categoriile),  persoanelor  vârstnice peste 65 ani. De asemenea, aceste produse sunt distribuite și beneficiarilor  de ajutor de șomaj precum și la alte categorii de persoane din municipiul Onești, care nu realizează venituri supuse impozitării, pe baza declarației pe proprie răspundere.    Amprenta  de  Onești

 

 

 

 

Distribuie articolul!