Respect pentru oneșteanul Cezar Olteanu – 31 de ani de când este membru al Partidului Național Liberal

Respect  pentru oneșteanul Cezar Olteanu – 31 de ani de când este membru al Partidului Național Liberal

Instantaneele  de azi surprind clipele unei celebrări emoționante – 31 de ani de când Cezar Olteanu este membru al Partidului Național Liberal!  Cezar Olteanu, fost consilier local al Oneștiului, acum fiind de mai multe mandate consilier județean în Consiliul Județean Bacău, este ”iubitor al doctrinei și al principiilor liberale… un coleg desăvârșit și un adevărat dascăl pentru cei tineri și intrați cu stângăcie pe ușile partidului” – după cum a menționat Elena Pașcu Apăvăloaie, președintele actual al Organizației Locale  Onești a PNL. Ea a mai declarat:”Mi-a purtat pașii în direcția potrivită, îndemnându-mă să citesc despre liberalism și să iubesc valorile promovate de liberali.  Pentru asta, pentru statornicia în valorile și principiile liberale de care dă dovadă, dar și pentru multe altele, îi mulțumesc!”

Cunoscuta jurnalistă oneșteană Luminița Pătrățeanu a însemnat  mai  multe cuvinte (creionate  ca  într-un hrisov):

„ A rămas Liberal!

În fibră, atitudine, doctrină…

Ne – am cunoscut în ’90, cînd eu făceam pionierat în Jurnalism, iubeam libertatea, valorile liberale.

Am purces împreună cu familia mea, Cezar Olteanu ieșeanul – căci despre el este vorba astăzi – și alți cîțiva să ne înscriem în PNL.

Greu și istoric aș spune…Huliți de socialiști, de cei care nu se puteau desprinde nicicum de trecut, incercam să ne facem loc.

Am îndurat insulte, dar am fost victorioși cînd i-am văzut în carne și oase pe: Câmpeanu, Quintus, Rațiu…

În timp, am construit evenimente remarcabile, pe care le-am numit <<Cluburi Liberale>>. Purtam amîndoi: Cezar și cu subsemnata un soi de titluri de <<directori de programe>> … Pretentios, dar cu rezultate, pentru că, lunar concentram în zonă oameni de cultură, medici, politicieni, muzicieni, artiști plastici.

Si știți de ce?

Pentru că liberalismul asta face: este aproape de elite, de valori, de democrația autentică…”

Este de evidențiat faptul că în mijlocul colegilor liberali prezenți la acest eveniment  Cezar Olteanu a trăit clipe unice. ”Sunt copleșit de  emoție de gestul făcut de  președintele Organizației Onești  a PNL, Elena Pașcu Apăvăloaie, care a fost inițiatoarea acestui moment. Faptul acesta spune că nu am greșit atunci când am  invitat-o să facă parte din  această organizație, investind încredere în ea și transmițând valorile liberalismului, pe care și eu le-am dobândit de la tatăl meu (ce a fost profesor și primar în comuna natală) și de la liberalii Radu Câmpeanu, Mircea Ionescu – Quintus,  Crin Antonescu și alții. Îmi doresc ca activitatea mea consecventă de a crede în valorile liberale să fie un exemplu pentru cei tineri și să nu cedeze nici o clipă în ideea de a lupta pentru binele general”, a mărturisit Cezar Olteanu. Menționăm că la această frumoasă aniversare i-au fost alături liberalii Mircea Fechet, Tudorița Lungu, Liviu Miroșeanu, Gheorghe Baciu – primarul orașului stațiune Slănic Moldova, Claudiu Năstase, Elena Pașcu Apăvăloaie, Ciprian Zarzu, Gelu Nicolcea și alți  invitați.           Amprenta de Onești

     

 

Distribuie articolul!