Viitorul tău începe aici! Alege Liceul Tehnologic ”Petru Poni” din Onești!

Viitorul tău  începe aici! Alege Liceul Tehnologic ”Petru Poni”  din Onești!

 

  ”ÎNVĂȚĂM  ÎMPREUNĂ, REUȘIM  ÎMPREUNĂ!” 

Liceul Tehnologic ”Petru Poni” din Onești vine în întâmpinarea absolvenților clasei a VIII a cu o ofertă educațională deosebită  pentru anul școlar 2021 – 2022. Este de remarcat faptul că  această instituție  oneșteană  oferă  pentru viitorul an școlar trei forme de învățământ (liceu  – zi, școală profesională și liceu – seral). La cursurile  liceale de zi absolvenții claselor a VIII a se pot înscrie la  specializările Tehnician în turism (o clasă – 24 locuri) și Tehnician ecolog și protecția mediului (o clasă – 24 locuri). Pentru Școala Profesională  oferta educațională cuprinde 36 locuri pentru  calificarea Ospătar (chelner) vânzător în  unități de alimentație,  24 locuri în meseria de Frizer – coafor – manichiurist  – pedichiurist (fiind  singurul  loc din zona Văii Trotușului unde  tinerii se pot califica în această profesie),  24 locuri  pentru meseria Mecanic auto, 12 locuri pentru  meseria Comerciant – vânzător.

Anul școlar 2021 – 2022  are  la Liceul Tehnologic ”Petru Poni” o noutate absolută pentru municipiul Onești –  12 locuri  pentru profesia Operator  fabricarea cherestelei (Învățământ Dual în parteneriat cu firma Barlinek, ce oferă  lunar 800 lei pentru elevii care  vor urma acest profil, ei beneficiind și de 200 lei / lunar – bursă de stat). De asemenea, Liceul Tehnologic ”Petru Poni”  este  prin Școala Profesională de aici singurul loc din zonă unde absolvenții clasei a VIII a  pot obține calificarea  în meseria  Electrician exploatare joasă tensiune – unde sunt 12 locuri.

La Liceul seral oferta educațională a anului școlar 2021 – 2022 prevede  Clasa a IX a (28 locuri) la specializarea Tehnician în activități economice și Clasa a XI a (28 locuri), la specializarea Tehnician în turism.

Prof. Adrian Podaru, director al Liceului Tehnologic ”Petru Poni” ne-a dat mai multe amănunte despre noutățile  de la această instituție de învățământ din municipiul Onești. ”Pe site-ul Primăriei municipiului Onești  este lansată depunerea de oferte pentru  achiziționarea  planurilor de elaborare DALI, EXPERTIZĂ TEHNICĂ, AUDIT ENERGETIC  pentru Liceul Tehnologic  <<Petru Poni>> în vederea reabilitării. În oferta educațională a anului de învățământ 2021 – 2022  la fiecare specializare, atât la liceu cât și la școala profesională, avem  câte două locuri pentru elevii din Republica Moldova”, a menționat prof. Adrian Podaru. El a transmis și un mesaj  către absolvenții clasei a VIII a, să se îndrepte  către Liceul Tehnologic ”Petru Poni” din Onești:”Vă așteptăm cu drag la liceul nostru, unde numărul de elevi este în creștere! De la 407 în anul 2016 acum am ajuns la  612. Oferim  cazare și masă la prețuri accesibile iar la  cursuri elevii  învață într-un mediu  prietenos  și ospitalier. Peste 80 la sută  din profesorii Liceului Tehnologic Petru Poni au gradul didactic I”.

Menționăm că  această instituție (aflată pe Bulevardul Republicii, nr. 60)  asigură  cazare și masă la prețuri accesibile  pentru  toți  elevii care  vin din alte localități ca să învețe  la liceele din municipiul Onești.

 

 

Distribuie articolul!