Euro 2020 – Totul este foarte diferit

Euro 2020 – Totul este foarte  diferit

26 iunie

Țara Galilor  – Danemarca 0 – 4

Italia – Austria   2 – 1 (după 120 de minute de joc)

INFORMAȚIA  ÎN TIMP  REAL –

RĂSFOIND  PRESA  STRĂINĂ

  OLANDA  – CEHIA (ORA 19.00)

  Naționala olandeză va juca împotriva Cehiei în sferturile de finală duminică, 27 iunie, de la  ora 19. 00. În Olanda, această dată nu are o semnificație specială, în Republica Cehă da. Pe 27 iunie, victimele comunismului sunt pomenite acolo. Cehoslovacia, căreia i-a aparținut Republica Cehă până la 1 ianuarie 1993, a fost o dictatură comunistă din 1948 până în 1989. Ziua de 27 iunie nu este o dată arbitrară – în acea zi din 1950,  a fost  asasinată luptătoarea socialistă și pentru drepturile femeii Milada Horáková. Acum ziua  în care sunt comemorate victimele are statut official iar   meciul împotriva Orange (Olandei)  are loc  la Budapesta  în „Ziua Amintirii pentru Victimele Regimului Comunist”. Ziua este într-o oarecare măsură comparabilă cu Ziua olandeză a pomenirii.

   Donyell Malen, împreună cu Memphis Depay, formează avangarda echipei naționale olandeze pentru a opta întâlnire  împotriva Republicii Cehe. În primele două meciuri de la Campionatul European, antrenorul național Frank de Boer l-a ales pe Wout Weghorst ca atacant. În al treilea meci din  grupă (disputat de Olanda împotriva Macedoniei de Nord), a jucat și Malen. În rest, nu există surprize în linia de start: Maarten Stekelenburg apără poarta și apărarea este formată din, de la stânga la dreapta, Van Aanholt, Blind, De Ligt, De Vrij și Dumfries. Wijnaldum, De Jong și Marten de Roon joacă în mijlocul terenului, care a fost înlocuit de Ryan Gravenberch în jocul împotriva Macedoniei de Nord.          Nrc / nl/ nieuws

Azi, cu câteva ore în urmă la Budapesta

În foto 1 –  fotbalistul  Frankie de Jong (Olanda)

 

   PORTUGALIA  – BELGIA (ORA 22.00)

 

Portugalia joacă în această duminică cu Belgia (de la ora 22.00, ora României), la Sevilla, trecerea în sferturile de finală ale Euro2020, care se va întâmpla să fie a șaptea oară consecutiv, după campaniile din 1996, 2000, 2004, 2008, 2012 și 2016. Spre deosebire de echipa portugheză, belgienii nu au titluri în competițiile naționale majore, dar au o generație de aur care vede în această competiție o oportunitate de a străluci (în cele din urmă) și de a conduce clasamentul FIFA mai bine de doi ani. Motive suficiente pentru ca Fernando Santos să se aștepte la un joc dur.

Selecționerul Portugaliei nu a confirmat dacă meciul va fi similar cu ceea ce s-a întâmplat în jocul împotriva Franței, în faza grupelor, dacă va face sau nu schimbări, deoarece spune că nu asamblează unsprezece având în vedere adversarul. „Trebuie să ne păstrăm principiile, schimbările au fost ceea ce am înțeles pentru acel joc și modul în care vrem să jucăm. Trebuie să ne gândim la noi înșine, dacă ne-am gândi doar la adversar, am fi o echipă mică… . Echipa s-a odihnit bine și doar șase au jucat tot jocul. Nu știm niciodată dacă totul este cu adevărat în regulă și în funcție de asta vom decide unsprezece. încredere în ei „, a spus el.

Fernando Santos a vorbit apoi în mod specific despre Belgia și despre modul în care joacă echipa antrenată de spaniolul Roberto Martínez: „Așteptarea mea este că vor juca ca trei la mijlocul terenului și, dacă ar fi așa, ar fi și mai aproape de ceea ce a fost strategic în  poziționarea Ungariei. Când joacă cu trei, Lukaku joacă cu un pivot central. Germania a jucat cu toate cele trei  vârfuri foarte mobile, în ceea ce privește configurația jocului! Totul  este foarte diferit. Când joacă mai deschis, între fundaș central și central, el cere mai multă profunzime. Asta ne-a pus Germania și Ungaria „, a analizat el.

Prin urmare, rețeta „Portugalia se apără bine” și „ ea se află la nivelul meciurilor împotriva Ungariei și Franței, în ceea ce privește faptul că nu acordă spațiu sau lasă adversarul să gândească”, aduce  pentru Fernando Santos un imbold: „Avem multă calitate cu mingea pentru a crea situații de gol. Belgia are șapte goluri marcate, dar și Portugalia este  într-un grup foarte puternic. Portugalia este capabilă să creeze și să înscrie goluri. ”

Santos a susținut că „finala nu se joacă, se câștigă” și a lăsat o convingere: „Suntem în această finală pentru a câștiga și am convingerea puternică că vom fi mai competenți decât adversarii noștri. În aceste jocuri mari și în o finală ca aceasta – pentru că este prima finală și vrem să fim în ultima finală, la fel ca Belgia – nu putem acorda spațiu. Echipa care știe să se apere mai bine și știe să gestioneze mingea atunci când  o  are, va câștiga „, a spus el.

nuno.fernandes@dn.pt

Distribuie articolul!