”Nu pot exista rivali ușori la EURO 2020!”

”Nu pot exista rivali ușori  la  EURO  2020!”

 

Ieri, 27 iunie,  LA  EURO  2020  s-au înregistrat rezultatele:

OLANDA  – CEHIA   0 – 2 , SURPRIZĂ!

BELGIA – PORTUGALIA  1 – 0 

Azi la  EURO  2020

Croația – Spania (de la ora 19.00)

Franța – Elveția (de la ora 22.00)

 

INFORMAȚIA  ÎN  TIMP REAL – RĂSFOIND  PRESA  STRĂINĂ

 

”Croația nu intenționează să se apere, pentru că aceasta nu este calea care duce la sferturile de finală” – spune antrenorul Dalic.

OPTIMIȘTI, SPANIOLII!

Nu o spun cu voce tare, dar sunt siguri de o victorie ușoară! Croația va intra în a doua rundă a Euro pentru a patra oară astăzi la Copenhaga. Cele trei încercări anterioare de a trece primul meci de eliminare nu au avut succes, iar toate trei au ajuns de fapt în circumstanțe neobișnuite, oarecum triste.

În Anglia, în 1996, am fost eliminați în sferturile de finală de Germania, care a devenit ulterior campioană europeană. Am ajuns în sferturile de finală pentru a doua oară în 2008 în Austria și Elveția. Rănile   de atunci, după  meciul cu Turcia s-au vindecat în  mult timp. În minutul 119, am avut semifinalele în buzunar, dar mai puțin de 60 de secunde mai târziu, turcii au egalat și  s-a  trecut la executarea loviturilor de la 11 metri! În cele din urmă, în turul al doilea am fost și la ultima Euro din Franța, când am fost eliminați în prelungiri de Portugalia, deși am fost mai buni tot jocul. Am plecat acasă de la Lance, iar portughezii s-au împodobit cu titlul de campion european. Așadar, se pare că cel care elimină Croația în primul joc al fazei de eliminare are șanse mari să devină campion european!

Spania – a treia oară

Acum Spania este în drum spre ”primul  baraj” din faza eliminatorie. Am jucat  împotriva ei în cele două Euro anterioare, dar în faza grupelor. La Gdansk, în 2012, ne-au învins cu 1: 0 într-un meci foarte egal iar în Franța, în 2016, ne-am luptat cu ei și am obținut o victorie cu 2: 1. Însă acest meci de astăzi de la Copenhaga va avea cu siguranță cea mai mare greutate din toate până acum! Va fi un examen dificil pentru Croația, dar nu pot exista rivali ușori la Euro în runda a doua a competiției!

Antrenorul nostru, al Croației,  Zlatko Dalic a trimis un mesaj clar: ”Jucăm împotriva unei echipe grozave care aparține chiar în topul fotbalului mondial și european, dar nu vrem să recunoaștem nimănui că este mai bună decât echipa noastră! Noi avem scopul nostru și este legat de trecerea printre cei opt cei mai buni din acest turneu, așa că vom face tot ce ne stă în putință pentru a-l atinge”.

ULTIMA ORĂ: Echipa Croației (în foto 2) este obligată să intre în acest meci fără două verigi importante. Știam despre Dejan Lovren imediat după Scoția că nu va fi disponibil pentru că a adunat două cartonașe galbene. Dar adevăratul șoc ne-a lovit cu două zile înainte de meci, când a fost stabilit un test pozitiv al lui Ivan Perišić, pentru coronavirus. Perisic a fost, fără îndoială, cel mai bun jucător al nostru în Euro până acum și este și golgheterul nostru.” Dalibor Keler, ziarul Glas slavonije

”Confruntați cu o formă de neajutorare a atacatorilor lor, albaștrii au petrecut prima rundă a Euro 2021 marcând doar două goluri în joc, celelalte goluri  fiind obținute din penalty sau înscrise  în propria poartă de către adversari. Dacă Karim Benzema și Antoine Griezmann <<și-au deschis ghișeul>>, Kylian Mbappé așteaptă încă prima realizare. Un nou dispozitiv ofensiv este așteptat împotriva Elveției, luni, 28 iunie, în optimile de finală (ora 22:00).

Ar trebui să fim îngrijorați de ineficiența relativă a blues-ului în atac de la începutul acestui Campionat European? Lui Didier Deschamps îi place cu greu să se uite în oglinda retrovizoare, dar totuși putea găsi motive pentru a fi liniștit. În calitate de jucător cu titlul în 1998, el știe că bluesii au evoluat  cu greu în prima  rundă – a grupelor –  a Cupei Mondiale. Luni, 28 iunie, în meciul   ce  se va juca la București împotriva Elveției, vom vedea – în cele din urmă – dacă  Bluesul, (Franța) va înscrie real golurile atacatorilor, fără a se baza pe decizii de arbitraj? Aceasta este întrebarea adresată de această rundă de finală la care antrenorul și echipa sa au avut grijă să nu ofere niciun răspuns”. Jean-Francois Fournel,  Ziarul ”La – Croix” (Franța)

Distribuie articolul!