Euro Cup – Ce meciuri, ce dueluri!

Euro Cup – Ce meciuri, ce dueluri!

Euro Cup – Ce meciuri, ce dueluri!

 

AZI, LA  EURO  2020,  SFERTURILE  DE FINALĂ!

ELVEȚIA – SPANIA  (ORA 19.00)

BELGIA – ITALIA  (ORA 22.00)

 

”La Roja” (Spania)  nu are  încredere în Cenușăreasa

 

Spania este o oră și jumătate de fotbal pentru a intra în semifinalele Campionatului European. Departe sunt îndoielile semănate după remizele împotriva Suediei și Poloniei, pe care echipa națională le-a eliminat cu o bătălie împotriva Slovaciei și Croației. Soarele strălucește pentru oamenii lui Luis Enrique  și se vede un orizont curat, cu vederi magnifice asupra Londrei, scena finală a unei călătorii interesante pe al cărei tron ​​va sta noul rege european. Echipa națională  a Spaniei vrea să se numere printre cei mai buni patru din Vechiul Continent și pentru aceasta va trebui să învingă Elveția în această după-amiază la Sankt Petersburg. A fi încoronat în fosta capitală imperială a țarilor ar da conduita sigură penultimei runde a turneului, deși helvetienii, care au dat război spaniolilor în Liga Națiunilor, continuă cu plimbarea lor printre nori după eliminarea puternicei echipe a  Franței. Este un avertisment important pentru  ”La Roja” (Naționala Spaniei), care nu are încredere într-o echipă capabilă să ridice un 3-1, să meargă la prelungiri și la executarea loviturilor  de la 11 metri și să lichideze principalul candidat la titlu .

Lipsa unui obiectiv a condamnat Spania să treacă prin partea complicată a tabelului, urcând un perete vertical datorită locului al doilea în grupa E. Au ales calea dificilă, aceea de a se împerechea teoretic cu Croația, Franța și Italia pe drum spre Londra. Dar fotbalul nu înțelege scuturile sau favoritele și galii au văzut cum o trupă de entuziaști i-a trimis acasă când și-au făcut pasul în sferturile de finală.  Jucătorii ”La Roja” și-a făcut temele împotriva croaților, nu fără să transpire clasificarea, iar acum vor înfrunta călăul unei echipe care a venit să domnească în Europa. Observați mai mult decât suficient pentru a a vedea parcă  euforia și încrederea excesivă , două ingrediente care se amestecă prost într-un duel totul sau nimic.

«A fost probabil unul dintre cele mai bune jocuri pentru această echipă. Va trebui să facem ceva similar împotriva Spaniei „, a spus  antrenorul elvețian Vladimir Petkovic după isprava realizată împotriva” bleus „-ului. Titularii Spaniei cunosc  perfect rivalul cu care vor juca sferturile, un test dificil. Fotbaliștii lui Luis Enrique. sunt superiori în toate – înscriu mai mult, au mai multă posesie, atacă mai mult, dau mai multe pase și asistă, se potrivesc mai puțin – dar așa a fost Franța și a mușcat praful în București.

Luis Enrique își are toți oamenii, în timp ce Petkovic are pierderea sensibilă a mijlocașului său Xhaka, absent din cauza suspendării. Locul său ar putea fi luat de Zakaria, care se va împerechea cu Freuler în sala de mașini. Elveția va miza din nou pe o apărare a trei fundași -Elvedi, Akanji și Rodríguez-, cu Widmer și Zuber drept benzi. Shaqiri, Embolo și Seferovic vor fi însărcinați să facă magie în domeniile apărate de Laporte și Éric, flancate de Azpilicueta și Jordi Alba. ”La Roja” e  perfect conștientă de punctele tari și punctele slabe ale helvetienilor , care de altfel au ajuns în sferturile de finală cu o singură victorie: au pierdut împotriva Italiei (3-0), au remizat împotriva Țării Galilor (1-1) și Franței (3 – 3) și a învins Turcia (3-1). Șapte goluri în favoare și opt împotrivă completează echilibrul.

Spania a jucat în noiembrie împotriva Elveției la Basel în Liga Națiunilor. Și-a salvat pielea în ultimul minut grație unui gol al lui Gerard Moreno (1-1) într-un meci în care Sommer a salvat două penalty-uri de la Sergio Ramos. Acum, istoria este absolut favorabilă echipei naționale: 16 victorii, cinci la egalitate și o singură înfrângere. Numărul 17 ar deschide porțile  pe Wembley.

Robert Basic,  Elcorreo.com

 

Trei dueluri în duelul dintre Belgia și Italia, la vârf

 

Chiellini trebuie să-l oprească pe Lukaku

Liderul apărării italiene împotriva liderului atacului belgian. Giorgio Chiellini își conduce garda din spate precum un cioban își îngrijește turma de oi. Are 36 de ani și comandă autoritate. Tocmai s-a întors după o   accidentare și oricum nu mai este la fel de rapid și puternic. Dar este atât de deștept încât este întotdeauna poziționat în așa fel încât un atacant poate merge doar în direcția în care nu vrea să meargă. ”Chiellini nu mușcă” și înainte să-l știi, atacantul fuge de poartă cu mingea. Romelu Lukaku îl cunoaște pe fundașul Juventus. Un gol pe teren nu a fost posibil în patru meciuri, dar poate fi acum!

Meunier trebuie să-l oprească pe Spinazzolaola

Complet în hype în jurul aripilor laterale, Leanordo Spinazzola este steaua absolută în rândul italienilor. Abordează neobosit în sus și în jos pe flancul stâng. Dinamica, intensitatea și mișcarea sunt stâlpii acestui backback în vârstă de 28 de ani al AS Roma, care este greu de oprit în cele mai bune momente ale sale și oferă momente bune de fotbal din belșug. Thomas Meunier este, de asemenea, un lateral care impresionează și în acest turneu. Nu la fel de mult ca Spinazzola încă, dar acest lucru s-ar putea schimba rapid atunci când câștigă front-in-dreapta. Și de ce nu ar fi posibil acest lucru pentru luxemburghezul, care întotdeauna  ”crește”  pe măsură ce un turneu progresează?

Courtois sau Donnarumma: cine se oprește cel mai mult?

Duelul uriașilor.  portarul Belgiei Thibaut Courtois este cu trei centimetri mai înalt (1,99 metri) și cu șapte ani mai în vârstă (29) decât portarul italienilor. Gianluigi Donnarumma, la fel ca numărul nostru național 1, a marcat doar un gol în acest Campionat European. Portarul AC Milan, la fel ca Courtois, preia întregul gol cu ​​acoperirea sa. Un succes mai mare pentru el ar fi să-l  depășească Courtois în această seară.         https://www.nieuwsblad.be/

 

 ACESTE FRUMOASE COMENTARII APĂRUTE ÎN PRESA  DIN SPANIA ȘI BELGIA  SUNT PENTRU CITITORII  AMPRENTEI  DE ONEȘTI  PRINOSUL  SĂRBĂTORIRII  AZI A ZILEI  COMENTATORULUI  SPORTIV!

 

Distribuie articolul!