Euro 2020, Italia – Spania – Spre Everest, în mijlocul unei furtuni de vânt

Euro  2020, Italia – Spania –  Spre Everest, în mijlocul unei furtuni de  vânt

Euro  2020, Italia – Spania –  Spre Everest, în mijlocul unei furtuni de  vânt

 

AZI, 6 IUNIE, LA ORA 22.00

SEMIFINALA  I EURO  2020,

ITALIA – SPANIA

 

Gladiatorii au murit în Colosseum și fotbaliștii își petrec eternitatea la Wembley, care chiar și cu arcul său este încă ”marea  catedrală a  fotbalului”, unde Italia și Spania sunt chemate azi,  marți 6 iunie, pentru a continua să scrie o poveste extrem de neașteptată! Aceasta  este pe cale să aibă un final de poveste pentru una din cele  două  echipe.  Italia – Spania  va fi a cincea semifinală europeană pentru cea roșie și încă o presiune pentru echipa spaniolă este că  va juca din nou un meci decisiv fără să fi călcat pe verdele stadionului. „Nu am putut să ne antrenăm la Wembley pentru a păstra iarba și este păcat  de acest  lucru”, s-a lamentat Luis Enrique.

Prima semifinală a Euro – Cup  nu va fi o ciocnire de stiluri, așa cum au fost în mod tradițional duelurile dintre Italia și Spania. Roberto Mancini revoluționează fotbalul transalpin. Fără a-și pierde forța defensivă istorică, care cu eternele Bonucci și Chiellini este garantată, el a adăugat un vârf de imaginație și ambiție, personificate în fotbaliști precum Barella. Datele  înaintea acestei partide  susțin pariul antrenorului italian, care a acumulat deja 32 de jocuri spectaculoase fără să piardă.

Numărul Spaniei nu este atât de puternic, e o echipă care  a suferit împotriva Croației în optimile de finală ( de care a trecut  în prelungiri) și împotriva Elveției – în sferturile de finală ( unde s-a  calificat după penalty-uri!) Dar prin  câte  transpirații reci au  trecut, acestea  au  permis jucătorilor săi să se maturizeze  ”la marșuri forțate” și să fie pregătiți pentru provocarea de la Wembley,  de care ne  desparte puțin timp.

Rivalitatea dintre cei doi înalți reprezentanți ai fotbalului mediteranean, care se măsoară pentru a patra fază finală consecutivă a Euro – Cup, este deja legendară și include capitole care nu pot fi șterse niciodată din imaginația colectivă.

Dacă în Italia principala îndoială se află în partea stângă, unde Emerson pare cel mai bine plasat pentru a-l înlocui pe accidentatul Spinazzola,  în Spania nu este nimic clar dincolo de pierderea sigură a Sarabiei, la care Dani Olmo își propune să – l  înlocuiască. Luis Enrique nu a repetat încă o echipă cu  unsprezece în  acest turneu, așa că arta de a specula ar trebui să fie doar pentru cei care au trecut timpul! Echipa lui Luis Enrique călătorește fără reținere! Antrenorul  și-a început călătoria pe banca spaniolă în septembrie 2018 tocmai spre nordul Londrei și  acum continuă să lupte împotriva destinului, ca și când ar urca pe Everest în mijlocul unei furtuni de vânt. Asturianului nu îi pasă de elementele externe și a convins un grup de fotbaliști în plină pregătire să fie ales pentru glorie. Pasiunea latină își face drum în Londra. Finalul, așteaptă!       LUIS BUXERES | LONDRES    ENVIADO ESPECIAL

 https://www.lavanguardia.com/

Distribuie articolul!