Fotbal pe Stadionul ”Energia” în ”Cupa României” - Amprenta de Onesti

Fotbal pe Stadionul ”Energia” în ”Cupa României”

Fotbal pe  Stadionul ”Energia” în ”Cupa României”

 Fotbal pe  Stadionul ”Energia” în ”Cupa României”

 

Nostalgici după  ”sportul – rege”, oneștenii ”pot gusta” bucuria de a se  (re) întâlni cu fotbalul  azi 11 august pe stadionul ”Energia”, de la ora 17.30. Aici se va  desfășura  meciul de fotbal dintre echipele Viitorul Curița și AFC Odorheiu Secuiesc – întâlnire înscrisă în  etapa a  doua din ”Cupa României”. Oaspeții echipei Viitorul Curița  a remarcat surpriza pe care aceasta a realizat-o, învingând   cu 2 – 0  echipa de Liga a III, CSM Bako (CSM Bacău),  amintindu-se și faptul că în sezonul competițional 2020 – 2021 Viitorul a terminat ”pe locul 2, din 4 echipe”.

Pentru  Viitorul Curița AFC Odorheiu Secuiesc este cea de-a doua echipă din Liga a III a pe care o întâlnește în ”Cupa României”, după CSM Bacău. AFC  este o echipă cu tradiție, ea fiind în  <<patrulaterul>>  Miercurea Ciuc – Odorheiu Secuiesc – Sfântu Gheorghe – Târgu Secuiesc,  unde echipele de fotbal au sprijin și din Ungaria, bazele sportive ale acestora fiind de invidiat!   ”La fel ca și la meciul cu CSM Bacău (echipă aflată sub tutela Primăriei Bacău), pentru meciul cu AFC Odorheiu Secuiesc echipa Viitorul Curița  are  un lot de jucători  a cărui medie de vârstă este de 20 – 21 ani. Prin colaborarea cu CSS Onești, mulți dintre ei sunt de la CSS”, a declarat Costică Ene,  care împreună cu prof. Sorin Stanciu pregătesc jucătorii de la Viitorul Curița. ”Sunt jucători  cu mai puțină experiență, ce cu mai multă muncă pot realiza lucruri  deosebite”, a mai menționat Costică Ene amintind și câteva schimbări apărute la Viitorul Curița, jucătorii de aici având patru antrenamente pe săptămână. Despre  meciul cu CSM Bacău, pe care Viitorul Curița l-a disputat tot pe Stadionul ”Energia” în fața a aproape 500 de spectatori Costică Ene a  arătat că ”pe lângă cele două goluri înscrise am mai avut ocazii de a marca, echipa de Liga a III a CSM Bacău- ce are ca antrenori pe foștii fotbaliști băcăuani Penoff și Mindirigiu, fiind prezentă la meciul de la Onești cu nucleul de bază!”

Este  de menționat  faptul că reprezentanta județului Harghita, AFC Odorheiu Secuiesc a disputat în pregătirea meciului de azi cu Viitorul Curița o partidă de fotbal la Sovata, unde a întâlnit pe FC Târgu Mureș. Rezultatul final a fost 7 – 1 (4 – 1) pentru AFC Odorheiu Secuiesc, golgheterii  meciului fiind Mateiciuc cu 3 goluri înscrise și Simo, cu 2 goluri. Menționăm că meciul dintre Viitorul Curița și AFC Odorheiu Secuiesc se va desfășura cu respectarea măsurilor de siguranță împotriva COVID 19.

 

 

 

 

Distribuie articolul!