Concert blues cu Marcian Petrescu și Mihai Tacoi la biblioteca oneșteană

Concert blues cu Marcian Petrescu și Mihai Tacoi  la biblioteca  oneșteană
Concert blues cu Marcian Petrescu și Mihai  Tacoi la biblioteca  oneșteană
Primăria Municipiului Onești și Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” vă invită sâmbătă, 11 septembrie, de la ora 18.00, în Sala de concerte a bibliotecii la Acoustic Blues Duo, un recital de muzică blues susținut de STORYTELLERS, format din oneșteanul MARCIAN PETRESCU(muzicuță, voce, textier) și MIHAI TACOI (chitară, voce).

MARCIAN PETRESCU este cotat în prezent drept CEL MAI BUN CÂNTĂREȚ LA MUZICUȚĂ din BLUES-ul Românesc… are la activ 4 albume de studio, cel mai recent fiind „DRIFTING BLUES”(2018). Este UNICUL muzician de blues românesc care a reușit performanța de a avea ca invitați speciali pe albumele sale, trei dintre cei mai importanți și renumiți muzicutiști din USA: SUGAR BLUE și CHARLIE MUSSELWHITE (ambii laureați cu GRAMMY) și pe RICK ESTRIN (multiplu nominalizat la Grammy și câștigător a numeroase premii BLUES MUSIC AWARDS).

 MIHAI TACOI este unul dintre cei mai buni chitariști din tânăra generație, fluent atât în blues, cât și în muzica de tip rock și rock alternativ. Este profesor de chitară la ROCK SCHOOL și pe lângă activitatea alături de Marcian în proiectele TRENUL DE NOAPTE și STORYTELLERS, conduce propria formație numită „UMBRA”, cu care abordează un rock alternativ melodic. În trecut a cântat timp de aproape 4 ani în trupa Blue Spirit a lui Mike Godoroja.
  Cu proiectul acustic STORYTELLERS,  sunt readuse pe scenă o serie de piese legendare din folk-ul și blue-ul vechi american, de la Johnny Cash, Bob Dylan, Sonny Boy Williamson, Sonny Terry & Brownie McGhee, Big Bill Broonzy, Little Walter, Muddy Waters, etc.., dar și câteva piese de-ale lui Marcian, în limba română, dar într-o orchestrală inedită.
Show-ul este foarte dinamic și este pigmentat cu o serie de istorii nostime despre piese și autorii lor.
Intrarea este liberă!
+ … DOUĂ!
 Cum  oneșteanul  Marcian Petrescu (prezent în această vară la festivalurile de blues de la Brezoi (în jud. Vâlcea) și  de  la Dărmănești  este un mare iubitor  al umorului, prezentăm două fotografii ”cu conținut sensibil”,  pe care le-a apreciat (cu) ironia lor !
     
Distribuie articolul!