Fotbal – Star(t) în Seria Valea Trotușului a Ligii a IV a

Fotbal  –  Star(t) în Seria Valea Trotușului a Ligii a IV a

Fotbal  –  Star(t) în Seria Valea Trotușului a Ligii a IV a

 

În Liga a IV a, Seria Valea Trotușului s-a disputat cea de-a doua etapă a campionatului, rezultatele înregistrate fiind dintre cele scontate.: Sportul  Onești – Bradul Mănăstirea Cașin  3 – 0 , Viitorul Căiuți – Viitorul Curița / CSS Onești  1 – 4 , Viitorul Urechești – CSM Moinești   1 – 5, Voința Brătești – Uzu Dărmănești  6 – 1, A S  Bârsănești – Măgura Târgu Ocna  7 – 1 și Vulturul Măgirești – Măgura Cașin  0 – 5.

Jucând în deplasare la Căiuți  echipa  Viitorul Curița / CSS Onești a terminat victorioasă, cu 4 – 1. ”Prima repriză, cu un fotbal timorat,  s-a încheiat la egalitate, 0 – 0. Când  au înscris primul gol prin Miron, s-a văzut o descătușare din partea fotbaliștilor noștri! La acest meci a înscris și Silviu Lupu un gol pentru Viitorul Curița  / CSS Onești, tabela de marcaj  modificându-se  și prin golurile reușite de Miron  (autor a două goluri) și Silviu Socaciu. Gazdele au reușit să înscrie la o învălmășeală în careu”, a menționat Costică Ene care împreună cu profesorul Sorin Stanciu pregătesc echipa Viitorul Curița / CSS Onești. Între rezultatele acestei etape se disting victoriile obținute în deplasare de CSM Moinești (care se anunță echipa ce se bate pentru primul loc!) și de Măgura Cașin la Vulturul Măgirești (cu 5 – 0), aceasta fiind a doua victorie în deplasare  a cășunenilor. Etapa viitoare programează  meciurile: CSM Moinești – Voința Brătești (sâmbătă  18 septembrie, de la ora 11 pe Stadionul Petrolul), Viitorul Curița / CSS Onești – Viitorul Urechești (sâmbătă 18 septembrie, ora 17 pe Stadionul Energia), Uzu Dărmănești – A S Bârsănești, Măgura Târgu Ocna – Măgura Cașin (ambele meciuri au loc tot sâmbătă 18 septembrie, de la ora 17). Meciurile  Vulturul Măgirești – Bradul Mănăstirea Cașin și  Viitorul Căiuți – Sportul Onești se vor desfășura duminică 19 septembrie, de la ora 11.00.

 

O  asociere benefică – Viitorul Curița / CSS Onești

 

Oprindu-ne  la  echipa  Viitorul Curița / CSS  Onești  remarcăm  parteneriatul  reușit în vara acestui an în fotbalul oneștean. Costică Ene și Sorin Stanciu, cei doi antrenori care pregătesc acum jucătorii ce au cucerit publicul prin tricourile  verzi pe care le poartă,  consideră că parteneriatul  de asociere  dintre Viitorul Curița și CSS Onești ”este benefic pentru jucători pentru că au continuitate  în această zonă a Văii Trotușului”. Prof. Florin Rădulescu, director al Clubului Sportiv Școlar Onești  a nuanțat lucrurile  despre această  asociere  menționând: ”Am luat această hotărâre de a ne asocia cu Clubul de seniori Viitorul Curița împreună cu colegii de la secția FOTBAL, și cred cu tărie că am luat o decizie foarte bună, în primul rând pentru viitorul sportivilor noștri. Este primul proiect de acest gen în ultimii 20 de ani, când o întreagă grupă de juniori promovează la o echipa de seniori. Vreau să felicit copii pentru curajul de care au dat dovadă, când au acceptat acest proiect, știind foarte bine că nivelul unei competiții de seniori este mult mai dificil față de cel al unei întreceri de copii  și juniori( efort fizic ridicat, duritatea competiției și altele). Mulțumesc profesorilor Dițu Daniel și Stanciu Sorin care s – au ocupat în mare parte de pregătirea acestor  sportivi, unii dintre  ei fiind legitimați de peste 8 ani. De asemenea, vreau să mulțumesc conducerii Clubului Viitorul Curița (Mihai Fudulache și Adrian Andronache),  pentru deschiderea de care au dat dovadă, pentru încrederea pe care o au față de tinerii fotbaliști și pentru tot ceea ce fac !” Este de evidențiat faptul că acum Viitorul Curița / CSS Onești are la  categoriile de vârstă a jucătorilor născuți între anii 2003 – 2014 pentru fiecare din acești ani câte o echipă. Mai mult, la  categoriile de vârstă U – 9, U- 11, U- 13 Viitorul Curița / CSS Onești  are câte două grupe de jucători. O altă noutate de la Viitorul Curița / CSS Onești este că se dorește ”încropirea”  unei echipe de fotbal feminin.

 

 Prin orgoliile care s-au născut în fotbalul oneștean s-a format o echipă a Oneștiului!

 

Cum rivalitățile au renăscut pe meleagurile oneștene, nu putem să nu menționăm câteva lucruri și despre  meciul  de pe stadionul ”Energia”, care a avut loc sâmbătă 4 septembrie  între  Viitorul Curița / CSS Onești și  Sportul Onești. ”A fost un derby al ambițiilor – nu din partea noastră. Suntem bucuroși că prin orgoliile care s-au născut în fotbalul oneștean este un lucru extraordinar că Oneștiul a reușit să  formeze o echipă în Liga a IV a! ”, a menționat  Costică Ene. Referitor la meciul dintre cele două echipe  el a declarat:” În teren noi am fost peste ei dar jucătorii de la Viitorul Curița / CSS Onești au jucat cu teamă! Una peste alta <<suntem cruzi!>> Dar  Sportul Onești a avut un singur șut pe poartă și a înscris  iar jucătorii noștri  au avut trei mari acțiuni, una și singur cu portarul, însă nu au reușit ca să înscrie!  Noi am pornit pe acest drum, cu jucători tineri și vrem să ajungem la țelul propus, de a promova în Liga a III a în 2 – 3 ani.”

 

FOTOGRAFII  ”UNU PE TROTUȘ”

Impresionantă a fost și prezența la acest meci a mai multor sutre de spectatori. Referitor la dragostea oneștenilor  pentru ”sportul rege” Costică Ene a menționat: ”În municipiul Onești  este o emulație puternică pentru fotbal. Din păcate, nu găsim o înțelegere  la nivel de  municipiu, ca să fie <<toți la aceeași masă>> , pentru sprijinirea unei echipe. Atunci ar dispărea rivalitățile!”     Ion Moraru

”AMPRENTA   DE  ONEȘTI”  AȘTEAPTĂ   VEȘTI  DE LA TOATE  ECHIPELE  CARE  ACTIVEAZĂ  ÎN   SERIA   VALEA  TROTUȘULUI  A  LIGII  A  IV A , PENTRU   VIITOARE   ARTICOLE  SPORTIVE!

 

Distribuie articolul!