Fabricile de pe platforma chimică Oltchim se reintegrează, Chimcomplex a adjudecat un pachet de active CET Govora scos la licitație publică

Fabricile de pe platforma chimică Oltchim se reintegrează, Chimcomplex a adjudecat un pachet de active CET Govora scos la licitație publică

București, 9 noiembrie 2021. Chimcomplex anunță adjudecarea unui pachet de active la licitația organizată în data de 8 noiembrie 2021 de CET Govora S.A. în reorganizare judiciară. Pachetul de active adjudecat de către Chimcomplex la prețul de 8.222.948 euro este compus din stația electrică de conexiuni de 110 kV, echipamente și instalații pentru producere de apă demineralizată și dedurizată, racordul de gaze naturale din rețea, depozitul de cărbune precum și clădiri și teren.

„Pentru o dezvoltare sustenabilă, Chimcomplex are nevoie de un echilibru între eficiența operațională și eficiența energetică, în contextul actual, în care asistăm la schimbări majore pe piața de energie. Dorința de a ajunge la acest echilibru a fost unul dintre argumentele de bază care au dus la realizarea acestei achiziții. Este o investiție strategică, cu un potențial bun atât pentru companie cât și pentru comunitatea locală din Rm. Vâlcea”, a declarat Victor Avram, Director de Operațiuni Chimcomplex.

Pe termen scurt și mediu, din punct de vedere operațional, eforturile de management vor fi concentrate pe modernizarea actualelor instalații precum și pe construirea unor capacități noi de cogenerare de înaltă eficiență, bazate pe gaze naturale.

“Capacitățile avute în vedere trebuie să acopere consumul de energie electrică și termică de pe platforma industială și sperăm, în colaborare cu autoritățile locale și necesarul de energie termică pentru oraș. Aceaste investiții vor rezolva mai multe aspecte importante: vor asigura securitatea energetică, vor face posibil să ne dezvoltăm durabil și ne va permite să rămânem competitivi pe piață, totodată reducând amprenta de carbon a regiunii.” a continuat domnul Victor Avram.

Investițiile prioritare ale companiei în domeniul energetic se vor axa în următorii ani pe îmbunătățirea performanțelor. În acest sens, compania intenționează să implementeze soluții complexe care includ turbine de gaz de înaltă eficiență, parcuri fotovoltaice și producția de energie prin intermediul hidrogenului, cerința în directivele europene de reducere a impactului emisiilor de dioxid de carbon.

“Din dorința de a ne implica activ în rezolvarea problemelor comunității locale, am identificat și o soluție modernă, bazată pe motoare termice, care poate să fie opțiunea fiabilă și rezonabilă în termeni de cost, de care are nevoie orașul pentru termie. Este însă un proiect laborios, care se poate realiza doar în parteneriat cu autoritățile locale.”, a mai adăugat domnul Victor Avram.

Despre Chimcomplex

Chimcomplex este principalul producător și furnizor de substanțe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice și Oxo-Alcooli. Este o companie strategică pentru economia românească, cel mai mare combinat de produse chimice cu 2 platforme industriale la Onești și Râmnicu Vâlcea. Chimcomplex este o companie chimică cu o tradiție îndelungată, care dezvoltă produse de calitate pentru o viață mai bună și un viitor sustenabil. În anul 2020 Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei iar în primele 9 luni ale anului 2021 compania a raportat o cifră de afaceri de 1.7 miliarde lei.

 

(FOTO )  OBIECTIV

Ilustrăm acest  articol cu imagini  de la un eveniment  mult – așteptat la  Râmnicu Vâlcea

RETRO – PARADA  AUTO

 

 Retro – Parada Auto a avut loc la Râmnicu Vâlcea spre sfârșitul lunii octombrie și s-a desfășurat pe B-dul Dem Rădulescu din municipiu. Cu câțiva ani în urmă avea loc și la Onești un eveniment  similar, ”autoturismele – vedetă”  fiind expuse  în fața Primăriei municipiului. De  un succes deosebit s-a bucurat în această toamnă la Roman o expoziție cu mașini de epocă, proprietarii acestora fiind din județele Bacău, Iași, Vrancea și Neamț. Ei au avut alături Primăria Roman… Oneștenii  s-ar putea bucura de un  astfel de  eveniment, inclusiv  cu o mișcare pe străzile municipiului? 

 

 

 

 

 

 

Distribuie articolul!