”Campionul crește noii campioni!” - Amprenta de Onesti

”Campionul crește noii campioni!”

”Campionul crește noii  campioni!”

După  afilierea  secției de box  la Clubul Sportiv Municipal Onești și după o muncă susținută de aproape un  an,  iată că se văd și roadele  acestei silințe și perseverenței în obținerea performanțelor. Curajul  directorului  CSM Onești, prof. Ingrid Istrate  de a reînființa  secția de box (care de-a lungul timpului a obținut zeci de medalii pentru boxul din municipiul de pe Trotuș) și dăruirea antrenorului Vasile Pradaiș (un om dedicat întrutotul acestui sport), aduc  din nou laurii succesului. Acest lucru a fost  dovedit  la Campionatul Național de Box pentru Juniori, competiție care a avut loc la Brăila în zilele de 17 – 23 noiembrie 2021. Sub coordonarea antrenorului Vasile Pradaiș, Clubul Sportiv Municipal Onești a participat la această  întrecere sportivă cu patru boxeri: Cosmin Buleu, Alexandru Cărare, Alexandru  Potîrniche și Radu Ștefan. Deși este lung drumul la podiumul de premiere  boxerii oneșteni au reușit ca să urce pe cea mai înaltă treaptă a acestuia prin Cosmin Buleu (în foto), care a devenit campion național la categoria 80 kg. În prima rundă de box el l-a învins pe  clujeanul Emanuel Mărgineanu. Până la finala  competiției de la Brăila Cosmin Buleu a învins încă doi adversari: pe Ștefan Lobodă (de la Rapid București) și pe târgovișteanul  Constantin Angelo Arghira.  Titlul de campion național a fost cucerit de  oneșteanul Cosmin Buleu în finala categoriei 80 kg, pe care a disputat-o cu boxerul David Angelo Teodosescu din Târgu Jiu. Este de menționat faptul că învingătorul acestei categorii, Cosmin Buleu a fost convocat la  lotul național al României, care se pregătește la Izvorani, pentru participarea în anul 2022 la Campionatul European și la Campionatul Mondial de Box.

Pe podiumul de premiere, cucerind medalia de argint, a urcat Alexandru Cărare (la categoria  63 kg) iar  o medalie de bronz  a revenit  boxerului Alexandru Potîrniche. Oneșteanul Alexandru Cărare a devenit vicecampion național   după ce l-a învins întâi pe Răzvan Pătrașcu din Oltenița. A urmat apoi ”o  luptă decisivă” pentru  calificarea în finală, întâlnindu-l pe  gălățeanul  Gabriel Albert Irimescu (pe care l-a învins). În finală oneșteanul Alexandru Cărare l-a întâlnit  pe brăileanul  Petrică Eduard Muset, în fața  căruia a pierdut. Boxerul  Alexandru Potârniche a obținut o curajoasă victorie în fața zălăuanului Mario Robert  Pop  și a pierdut meciul disputat cu ieșeanul Ionuț Roman. De la CSM Onești a mai participat la competiția de la Brăila  boxerul  Ștefan Radu, la categoria 66 kg, care a fost învins în primul meci pe care l-a disputat. La Campionatul Național de Box pentru Juniori de la Brăila au participat 143 sportivi, care s-au întrecut la 13  categorii de greutate, în ring având loc  130 de dispute.

Și mai este o veste bună pentru  boxul oneștean: în perioada 23 – 28 noiembrie 2021 orașul Târgu Mureș a găzduit Campionatul Național de Box pentru Seniori, competiție la care Silviu Pradaiș  s-a clasat pe locul 3 ( obținând medalie de bronz) la categoria + 92 kg.

Este de menționat faptul că antrenorul Vasile Pradaiș pregătește la secția Box a Clubului Sportiv Municipal Onești un număr de 25 de copii iar 10 dintre aceștia deja au urcat în ring, visul  acestor tineri în pregătire fiind de a deveni campioni! Dacă este să dezvăluim un lucru deosebit, în moderna sală de box din Parcul Sportiv ”Carom” al Oneștiului  antrenorul  Vasile Pradaiș ( campion  la sfârșitul anilor 1980,  fost component al lotului olimpic al României la categoria 75 kg) ”crește noi campioni”! Acest lucru este și mai mult de evidențiat cu cât azi  se practică  un box modern, adaptat vremurilor pe care le trăim iar cele mai frumoase povestiri, în care  boxerii  români  se băteau de la egal la egal cu  mari campioni olimpici și mondiali au rămas doar frumoase amintiri!      Ion Moraru, Fotografie realizată de  Tasse  Băluță

 

 

 

 

 

Distribuie articolul!