Boxerii oneșteni în fața unor noi provocări

Boxerii  oneșteni  în fața unor  noi  provocări

Sala Sporturilor din Brașov  va găzdui în  perioada 22 – 27 februarie  un turneu internațional de box, una din cele mai mari competiții care se desfășoară în România în acest an! Este vorba despre ”Brașov Open 2022”, întrecere la care  vor participa  peste 250 de sportivi, de pe trei continente (Europa, Asia și America). Vor fi prezenți la Brașov boxeri (băieți și fete) cu vârsta  de 15 – 18 ani din 30 de țări ale lumii, printre care și Cuba. Ei se vor întrece  pe două ringuri de box la  Juniori și Tineret.

La această competiție internațională vor participa și boxerii oneșteni Cosmin Buleu, Alexandru Cărare și Alexandru Potârniche, sportivi pregătiți  de antrenorul Vasile Pradaiș. Cei trei boxeri oneșteni  menționați au fost convocați la lotul național de  box al României, fapt care  se datorează  rezultatelor foarte bune  pe care aceștia  le-au  obținut dar și muncii depuse în cadrul noii secții – de box –  a Clubului Sportiv Municipal Onești.  Astfel, Cosmin Buleu  este  campionul național al categoriei  80 kg,  Alexandru Cărare  a cucerit titlul de vicecampion (la categoria 63 kg) iar Alexandru Potârniche (la categoria 50 kg), a obținut    medalia de bronz. Toate aceste succese reprezintă rezultatele strădaniei de la antrenamente  ale boxerilor oneșteni și au fost obținute la Campionatul Național  de Box pentru  Juniori (competiție care a avut loc în luna noiembrie 2021 la Brăila).

Este de evidențiat faptul că Federația Română de Box l-a convocat  la pregătirea lotului național și pe antrenorul Vasile Pradaiș, pentru a face  un staff tehnic alături de cunoscuții boxeri și antrenori Francisc Vaștag și Dorel Simion. Având acordul  maestrului Vasile Pradaiș, care pune în valoare ”rezervorul de talente” la box din zona Văii Trotușului, conducerea Clubului Sportiv Municipal Onești  a venit cu o propunere, ce a fost acceptată. Astfel, s- a hotărât ca antrenorul Vasile Pradaiș să nu meargă la lotul  național de box al României, el fiind foarte util aici, la clubul oneștean, unde sunt  mulți boxeri în perioada de acumulare.

Este de remarcat faptul că la plecarea  boxerilor oneșteni la baza de pregătire a lotului național al României antrenorul  Vasile  Pradaiș *  le-a urat mult succes, un gând deosebit având pentru  campionul Cosmin Buleu (în foto 1) : ”Cosmin, dacă muncești  mult și asculți  de cel  ce este lângă tine, vei ajunge un mare campion ca Dorel Simion!”

Menționăm că Turneul Internațional de Box de la Brașov (organizat de Federația Română de Box și de Consiliul Județean Brașov)  precede   Campionatul Național U 22, care va  avea loc tot la Brașov și în urma căruia se va fixa lotul pentru ,,europenele’’de la aceeași categorie de vârstă.    Ion Moraru

  • În foto 2, Vasile Pradaiș, al cărui nume este înscris în Istoria sportului românesc, în anii când boxa din toate  puterile, el  devenind campion național  al României.

 

Distribuie articolul!