”Cantemirean pur sânge” calificat la trei olimpiade naționale - Amprenta de Onesti

”Cantemirean pur sânge” calificat la trei olimpiade naționale

”Cantemirean  pur sânge” calificat la trei  olimpiade  naționale

ȘTIRILE   DIN ORAȘUL  TĂU – ONEȘTI!

 

Liceanul  Octavian Susanu (în foto), de la Colegiul Național ”Dimitrie Cantemir” din Onești (director, prof. Felicia Filip), a reușit în primăvara acestui an o performanță unică  pentru învățământul preuniversitar din  județul Bacău. El s-a calificat la  trei  olimpiade  naționale ale acestui an școlar (2021 – 2022). Este vorba de  Olimpiada Națională de Chimie, Olimpiada Națională de Științele Pământului  și de Olimpiada Națională de Matematică.

Este de evidențiat faptul că performerul  acestui succes, Octavian Susanu (care în vara acestui an va absolvi  clasa a XII a), este un ”cantemirean pur  sânge”! El urmează cursurile la  Colegiul Național ”Dimitrie Cantemir” din clasa a V a și  este un mare  pasionat al chimiei, știință pe care a îndrăgit-o foarte mult prin  perseverența cu care a fost îndrumat de profesoara Aura Ghiuș! Îndrumat  de aceasta Octavian Susanu a mai participat la Olimpiada Națională de Chimie în anul 2021 dar și înainte de 2020, când  pandemia cu  coronavirus a anulat toate concursurile școlare naționale. Profesorul Ionel Râmniceanu l-a coordonat pentru ediția din acest an a Olimpiadei Naționale de Chimie  pe liceanul Octavian Susanu, profesoara Aura Ghiuș ieșind la pensie de la Colegiul Național ”Dimitrie Cantemir” din Onești.

„Mă bucur că am reușit sa închei ciclul Olimpiadelor Naționale de Chimie cu locul al 4-lea la clasa a XII-a (prima mentiune a Ministerului Educației) și cu o calificare pe locul al 3-lea  în lotul lărgit pentru Olimpiada Internațională de Chimie 2022 Tianjin, China. Urmează să susțin  ultimul baraj în vederea participării  la Olimpiada Internațională de Chimie. Le mulțumesc tuturor profesorilor mei, fără ajutorul cărora  nu aș fi reușit să ating aceste performanțe, prietenilor și colegilor mei de clasă, care întotdeauna m-au susținut și mi-au fost alături!”, a declarat Octavian Susanu, care   își va continua studiile urmând o facultate de chimie de  la o universitate din străinătate.

Menționăm că  Olimpiada Națională de  Chimie a avut loc la Baia Mare, în județul Maramureș, care prin Proiectul ”Maramureșul susține excelența” a organizat în această primăvară  patru olimpiade  naționale. Pentru iubitorii numerologiei evidențiem faptul că această olimpiadă națională (desfășurată între  14 – 18 aprilie), s-a aflat la cea de-a 55 a ediție, fiind înscriși 222  de   elevi, mari pasionați ai chimiei!

Octavian Susanu a  obținut succesul  calificării  la Olimpiada Națională de Matematică fiind îndrumat de prof. Lavinia Tudor. Pentru obținerea celei de-a  treia performanțe – calificarea la Olimpiada Națională de Științele Pământului ”cantemireanul” Octavian Susanu a fost îndrumat de profesorii  Cristina Mocanu, Costin Dobrotă (la Fizică) și Ilie Dragomir (la Geografie).

Aproape de performanța obținută de Octavian Susanu se înscrie o alta,  reușită de  elevul Călin Andrei Pușcalău (clasa a XI a), calificat la olimpiadele naționale de fizică și matematică. Evidențiem faptul că  un număr de 17 liceeni de la Colegiul Național ”Dimitrie Cantemir” din Onești s-au calificat  la olimpiadele  naționale din acest an școlar.  Vom reveni.

Distribuie articolul!