”ÎN MÂINILE VOASTRE SE AFLĂ VIITORUL SOCIETĂȚII!”

”ÎN  MÂINILE   VOASTRE  SE AFLĂ   VIITORUL  SOCIETĂȚII!”

”Un nor de baloane” s-au înălțat recent din curtea Școlii Gimnaziale ”Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din Onești. Ele și-au luat zborul la festivitatea de premiere a absolvenților clasei a VIII a de la această  școală  oneșteană. În  sublimele clipe  ale  acestui  eveniment, urmărit cu mare plăcere  de  elevi și părinți precum și de  invitați  prof. Nadia Larisa Vârlan, director al Școlii Gimnaziale ”Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” a transmis un pătrunzător mesaj pentru viață noii generații, în care a menționat:”Iată că a sosit și timpul despărțirii, timpul în care vă luați zborul din această curte a Școlii  <<Sfântul Voievod>>  către viață! Ați petrecut aici, în acest perimetru 9 ani, poate cei mai importanți din existența voastră, pentru că aici  v-ați format ca viitori oameni, bază a societății noastre. Diogene  (și vă las pe voi să vă documentați cine a fost acest înțelept!), spunea încă din Antichitate că  <<Fundația  oricărui stat o reprezintă  educația >> iar  Concifus, un alt mare gânditor al omenirii, dintr-o altă parte a lumii, afirma că  << Natura ne aseamănă, educația ne deosebește >>.  Ce vreau să evidențiez prin aceste citate: că oamenii luminați din orice parte a acestui pământ  au ajuns la aceeași  concluzie – <<Educația este  cea mai puternică armă pe care voi o puteți folosi pentru a schimba lumea! >> (Nelson Mandela – luptător  pentru drepturile omului  în Africa de Sud). Și Michelle Obama, soția  fostului președinte american concluziona că  <<Educația înseamnă putere>> și că <<Trebuie să  te  duci la școală.  Trebuie. Trebuie să te duci la liceu. Trebuie să îți iei o diplomă. Pentru că  educația este  singurul lucru  pe care nimeni nu-l va putea lua înapoi de la tine. Iar acest fapt merită orice investiție!>>  Continuați să învățați, să vă perfecționați, să vă specializați pentru că NU banul   înseamnă putere, ci  EDUCAȚIA…  Sper să ne întâlnim  peste ani și să-mi povestiți… V-aș mai  reține cu câteva  sfaturi, care, poate  vă vor fi de folos în viață: fiți  BUNI, empatici, uitați-vă în jurul vostru, pentru că  sentimentele  ne diferențiază de mașinării… Gândiți  și cu sufletul… pentru că aroganța, egoismul și răutatea nasc conflicte, neînțelegeri care ne distrug… În mâinile  voastre se află viitorul societății! Noi am încercat, în acești nouă  ani, e drept, dintre care doi de izolare – care sper  să nu aibă  efecte ireversibile  asupra  formării voastre, să vă învățăm tot ceea ce a ținut de noi, atât la  capitolul cunoștințe, cât și la capitolul umanitate. Așteptăm  de la voi  să vă întreceți  dascălii!”

În finalul mesajului său  profesoara Nadia Larisa Vârlan, director al Școlii Gimnaziale ”Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” a urat  absolvenților  ”tot binele din lume, succes, o viață plină și… fiți oameni!” Menționăm că în anul școlar 2021 – 2022 această instituție de învățământ oneșteană a avut patru șefi de promoție, ei fiind colegi  la clasa a VIII a A: Rareș Ciobanu, Dragoș Cojocaru (ce este atras de Liceul Militar), Alexia Popa și Maria Subțirelu.

 

 

AMPRENTA  DE ONEȘTI  VA  PREZENTA  MAI  MULTE  ARTICOLE   DESPRE   FESTIVITĂȚILE  DE  ABSOLVIRE  DE  LA  ȘCOLILE   ȘI  COLEGIILE   DIN   MUNICIPIU.

 

 

 

Distribuie articolul!