DE ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FERICIRII

DE   ZIUA   INTERNAȚIONALĂ  A   FERICIRII

Pictură de  Gotschik  Roland – Henrich (Onești),   lucrare  care  a fost  expusă  în  luna mai a acestui an  în cadrul unei expoziții naționale deschise  la  Muzeul Țăranului Român din București

 

 ”Gaura cheii prin care tragi cu ochiul la ceea ce numai visul poate atinge –   Fericirea” (Cugetare de Ionuț Caragea)

CARTEA

 

CĂRȚILE ar trebui să stea în florării. Să fie  vândute împreună cu un buchet de flori.  Ca un cadou al minții și sufletului.

Ba pot fi așezate chiar lângă o sticlă cu un vin bun pentru ca cei ce se bucură de viață să guste și din plăcerea lecturii.

Să fie amplasate în sălile de spectacol și incluse în valoarea biletului. Cartea însăși este un spectacol al vieții din care răsare apoi embrionul înțelepciunii.

Să le întâlnim pe holul Ateneului ca pe ceva nobil în artă. Toate spectacolele lumii au la bază o poveste de viață inclusă într-o carte. Că este matematică, fizică, biologie, istorie, geografie, chimie, geologie, muzică – fără carte nimic nu încolțește.

În foaierele operelor, teatrelor, sălilor de sport. Opera, teatrul, sportul sunt izvoarele scrisului ce au ca fundament citirea unor cărți.  Putem amplasa cărțile în trenuri, în metrou, în avioane. Oamenii călătoresc mai ușor citind povești despre oameni, univers, despre iubire!

Altfel, cărțile zac în librării. Librăriile au ajuns azi un fel de închisoare a cărților și un instrument de îmbogățire al afaceriștilor descurcăreți. Rar mai intră un  ,,condamnat la citire” să le cumpere, să le citească, să le studieze. Și atunci ,,SEMĂNĂTORUL” primește cel mult câteva procente din munca lui.

Cărțile sunt ogorul minții și al sufletului. Dacă nu știm să le însămânțăm în timpul lor biologic, nu vom avea rod când vine timpul culesului.   Articol  de  Zamfir Anghel Dan

 

De la un ”dinamovist pur – sânge”, pe adresa AMPRENTEI  DE ONEȘTI  au ajuns  azi, de Ziua  Internațională a Fericirii…

 

 ”Nu te lăsa  păcălită…”

 

 

Un bărbat și soția lui au mers la grădina zoologică. Au văzut o maimuță ce se juca pasional cu femela lui. Soția i-a spus: “Cât romantism”. Apoi, au văzut un leu și leoaica lui despărțiți unul de cealaltă; leul tăcut și singur într-un colț de parcă leoaica nici nu ar fi existat.

Soția sa i-a spus: “Ce scenă tristă, lipsită de dragoste“. Bărbatul i-a zis, atunci: “Aruncă cu piatra asta în leoaică și privește“. Când a aruncat-o, leul a sărit urlând să-și apere femela. Au ajuns din nou la maimuțe și ea a făcut același lucru, a aruncat cu o piatră; maimuța a sărit într-o parte și și-a abandonat femela, pentru a-și salva pielea.

Barbatul, îi spune după ce a văzut scena: “ Nu te lăsa păcălită de ceea ce vezi ca romantism la unii, de multe ori este o înfățișare înșelătoare ce ascunde o inimă goală; sunt alții care dimpotrivă, nu arată nimic, dar inimile lor sunt pline de dragoste sinceră”.

Din nefericire, în ziua de azi sunt atât de multe maimuțe și atât de puțini lei.

 

 

De la părintele Calistrat

 „BĂRBĂȚIA   ESTE   VIRTUTE  DUMNEZEIASCĂ,  NU DOAR  GEN   BIOLOGIC  LA  TRUP”

 

 

– Părinte este greşit dacă fetele caută astăzi ca soți, doar băieții cu bani și cu imagine bună exterioară?

– Da într-un fel!

– Dar trebuie fetele să-i mai caute pe feciori ca viitori soți şi cu inima, nu doar din interes material.

– Mai este ceva, într-un băiat mai trebuie să existe şi o doză de bărbat, nu numai un fătălău cu fițe.

– Marea dramă pe care o trăim noi astăzi în secolul XXl alta este:

– Nu că fete sau băieții nu ar fi buni sau bune, dar fetele încep să imită comportamentul bărbătesc devin dure și bătăioase, iar unii bărbaţii devin efeminizaţi, le mai trebuie puţin şi poartă fustă, pantofi cu toc şi accesorii femeiești.

–  Un bărbat trebuie să aibă şi puţină vână, sevă bărbătească, nu numai imagine exterioara şi bani.

– Se spune, și este adevărat:

„În spatele unui bărbat de succes se află o femeie puternică”.

– Pot să spun că în spatele bărbaţilor distruşi stă tot o femeie, dar diabolică.

–  De ce?

– Pentru că femeia ori te vrea pe piscul cel mai înalt, ca să fie ea mândră de tine, sau dacă nu i-a ieşit pasenţa, vrea să-l vadă pe bărbatul-soț nenorocit ca să aibă ea un atu față de cunoscuți:

„Ai văzut cine a ajuns fără mine?”

– Sunt lucruri care sunt fireşti, eu de treizeci de ani le spovedesc în fiecare zi, le înțeg perfect și urcușurile și derapajele.

 

 

Și o ”invitație”  pentru  meciul de fotbal  UEFA,  Liga Națiunilor: România vs Finlanda (la TV  Antena 1, de la ora 21.25)

 

Sâmbătă 11 iunie, mare reprezentație comică mare! Cu artiști români și finlandeji care mai a dat reprezentații la Podgorița, Zenița și-n alte temple ale fotbalului arhicunoscute în zona Vânju Mare, dă i-a dat și la televizor! Așadar, binecunoscuții cascadori cocalari tatuați ai râsului vor susține un recital de fonfleuri, beșini și alte declarații dureroase postjoc, altfel niște deja vu-uri, dă o să plângă și caii de la dricu lu Mărgineanu. În finalu finalului dă meci, veșnica pomenire va fi intonată, cu acompaniament de cadelniță stereo, de selecționer. Meritam mai mult!       Gotschik Roland-Henrich

 

Distribuie articolul!