O bucurie pentru copiii de la Centrul de zi pentru consiliere și sprijin ”Oaza” din cartierul TCR Onești

O bucurie pentru  copiii de la  Centrul  de zi pentru consiliere  și sprijin ”Oaza”  din cartierul  TCR  Onești

Ziua de 1 Iunie  a fost una deosebită pentru copiii de la Centrul  de zi pentru consiliere  și sprijin ”Oaza” al Fundației ”Împreună pe calea vieții”  din  cartierul  oneștean TCR.  Aceasta deoarece  cu  ocazia  Zilei Internaționale a Copilului, Asociația Club Rotary Onești s-a gândit să le facă o bucurie, pentru a petrece clipe minunate de sărbătoare.  Maria Bânțu, președinte la  Asociația Club Rotary Onești, ne-a declarat:”Aceasta este prima colaborare cu  Centrul  de zi pentru consiliere  și sprijin  <<Oaza>> al Fundației  <<Împreună pe calea vieții>> și cu copiii ce își desfășoară activitatea aici, zi de zi. Membrii Asociației Club Rotary Onești au fost informați că orice ajutor acordat acestor copii și familiilor lor este binevenit, că prezența membrilor clubului și a unor voluntari ai liceelor din Onești le-ar aduce bucurie în această zi specială și că darurile pregătite pentru a le fi oferite îi vor face mai fericiți”. Parteneri în derularea acestui proiect au fost: angajații Centrului “Oaza” – dna Saskia Verdoes, președinta Fundației “Împreună pe calea vieții” și dna Costea Angela, asistent medical.

După cum ne-au declarat coordonatorii acestui proiect, Mariana Bereczki și Gabriela Goncescu de la Asociația Club Rotary Onești ”scopul  proiectului  local (comunitar) care a demarat în ziua de 1 iunie este de a face copiii fericiți la sărbătoarea internațională a lor, de a le cunoaște  parte din probleme. De asemenea dorim să colaborăm cu  coordonatorii centrului „Oaza” înspre binele comunității noastre”.

S-au implicat, cu multă dăruire  în această acțiune  un număr de  5 voluntari de la două  licee din localitate, mai exact 4 eleve de clasa a XI-a de la Colegiul Național „Grigore Moisil” (Manea Daria-Mădălina, Andrei Bianca, Bârsan Roxana, Răican Georgiana) și un absolvent al Colegiului Național „Dimitrie Cantemir” (Afilipoaie Mihael-Sebastian). Voluntarii s-au ocupat de cadourile destinate copiilor  din Centrul „Oaza”, primind  bucurii  atât cei  cu  vârste  între 9 luni și  4 ani cât și cei  care au între 5 și 12 ani. Cel mai  frumos moment a  acestei activități (care a avut  alocat un  buget de 1500 lei), l-a constituit  ”împărțirea  tortului”, obținut  cu sponsorizare de la Cofetăria ”Prietenia Gustului”  și a altor dulciuri oferite de  Băcănia Șerban.

Menționăm că  la  Întâlnirea cu copiii, cu mamele copiilor mici, cu personalul de la centru a avut loc și prezentarea celor două  organizații – Asociația Club Rotary Onești și Centrul de zi pentru consiliere și sprijin “Oaza”, apoi fiind o atmosferă plină de prietenie la  oferirea cadourilor, servirea tortului, socializare.

 

 

 

Distribuie articolul!