”Parcare pe termen lung”

”Parcare  pe termen lung”

NU ÎȚI   CERE  SCUZE  PENTRU  CĂ  TE  BUCURI  LA  FIECARE  MICĂ  VICTORIE   PE   CARE   O  AI! ACEASTA  ESTE  UN  PAS  URIAȘ  CĂTRE  ÎMPLINIREA  VISURILOR  TALE!

”Parcare pe termen lung” … așa se numește această sculptură înaltă de 18 de metri,  alcătuită din 60 de mașini încorporate în beton. Ea a fost  creată  în 1982 de către un artist american de origine franceză, Armand Pierre Fernandez (1928-2005), sau pur și simplu Armand. Sculptura  se află la Château de Montcel, în  Jouy-en-Josas,(Franța)

ALĂTURI  DE   ACESTE  IMAGINI  ADUCEM  CITITORILOR  „AMPRENTEI  DE ONEȘTI”  ȘI  ALTE  POSTĂRI  ALE  UNEI  ÎMPĂTIMITE  A  INTERNETULUI –  NICOLETA   EFTENE  DIN   CĂLĂRAȘI. 

 

Un antropolog le-a arătat un joc copiilor unui trib african…

A așezat un coș cu fructe delicioase lângă un trunchi de copac și le-a spus: „Primul copil care ajunge la copac va primi coșul. ” Când le-a dat semnalul de start, s-a mirat că au mers împreună, ținându-se de mână până au ajuns la pom și au împărțit fructele! Când i-a întrebat de ce au făcut asta când oricare dintre ei ar fi putut avea coșul doar pentru ei! Au răspuns cu uimire: „Ubuntu”… adică, cum poate unul dintre noi să fie fericit în timp ce restul sunt mizerabili?”Ubuntu” în limba lor înseamnă: „Sunt pentru că suntem”. Acel trib cunoaște secretul fericirii care s-a pierdut în societățile care se consideră „societăți civilizate”… !!     Peter   Singer

Bea apă din izvorul de unde beau caii. Calul dintr-o apă rea nu va bea niciodată.

Așterne-ți acolo unde își face culcuș pisica.

Mănâncă fructul care a fost atins de un vierme.

Culege cu îndrăzneală ciuperca pe care stau gâzele.

Sădește pomul acolo unde sapă cârtița.

Casa clădește-o pe locul unde se încalzește șarpele.

Fântâna sap-o acolo unde se adăpostesc păsările pe arșiță. Culcă-te și trezește-te odată cu păsările – vei culege toate grăunțele de aur ale zilei.

Mănâncă mult verde – vei avea picioare puternice și inimă rezistentă, precum viețuitoarele codrului.

Înoată des – și te vei simți pe pământ precum peștele în apă. Privește cât mai des cerul – și vor deveni gândurile tale ușoare și limpezi.

Taci mult, vorbește puțin – și în sufletul tău va poposi tăcerea, iar duhul îți va fi liniștit și plin de pace.

Sfântul Serafim de Sarov

 

MÂNIA ȘI DRAGOSTEA

 

În timp ce un om își schimba roata la mașina nouă, baiețelul lui de 4 ani a luat o piatră ascuțită și a început să zgârie aripa mașinii. Mânios, bărbatul a luat mâna copilului și l-a lovit peste ea de mai multe ori, fără să-și dea seama că avea în mână o cheie. La spital, copilul și-a pierdut toate degetele din cauza numeroaselor fracturi. Când și-a văzut tatăl… copilul a întrebat cu ochii plini de durere: “Tati, îmi vor crește degetele la loc?” .

Bărbatul a rămas împietrit de durere; s-a întors la mașină și a lovit-o de mai multe ori. Devastat de propriile lui fapte… stând în fața mașinii s-a uitat la zgârieturi; baiețelul scrisese: “TATI, TE IUBESC”.

Mânia și Dragostea nu au limite; alege-o pe cea din urmă pentru a avea o viață minunată… Problema lumii de astăzi este ca Oamenii sunt folosiți, iar lucrurile sunt iubite… să fim deci atenți și sa ne amintim : Lucrurile sunt pentru a fi folosite, iar oamenii pentru a fi iubiți!

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie articolul!