Tradiție și inovație pentru excelență în educație la Colegiul Național ”Dimitrie Cantemir” din Onești - Amprenta de Onesti

Tradiție și inovație pentru excelență în educație la Colegiul Național ”Dimitrie Cantemir” din Onești

Tradiție și inovație pentru excelență în educație la Colegiul Național ”Dimitrie Cantemir”  din  Onești

Anul școlar 2021 – 2022  s-a încheiat la  Colegiul Național ”Dimitrie Cantemir” (director, prof. Felicia Filip) cu multe momente emoționante, ce  au adus  bucurie elevilor,  susținătorilor acestora – frați, surori, părinți și bunici – dar  și  profesorilor   de aici, care  ”au adus la limanul fericirii”  o nouă generație de absolvenți. Despre  aceste momente am stat de vorbă cu prof. Felicia Filip, director al acestei instituții de învățământ din Onești, care  se înscrie a fi ”un  destin în formarea personalității absolvenților ” (după cum s-a relevat într-un material filmat aici  de ”Jurnal FM”  -ce a avut peste 3400 de vizualizări.

– În ziua de 20 mai,  pe scena de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Onești a fost prezentat spectacolul ”Elev Talentat de Cantemir” (E. T. C.), care s-a dovedit și prilejul ideal pentru două premieri: a olimpicilor Colegiului  din acest an școlar (premiere care am realizat-o cu sprijinul Asociației ”Studium D. C.”) dar și a  elevilor din ciclul gimnazial, care au participat la Concursurile  ”Cantemir” (aceștia fiind din Onești și din mai multe localități apropiate  municipiului). A fost o atmosferă deosebită, unde ne-am bucurat și de prezența Ansamblului folcloric ”Mugurașii Mănăstireni” din com. Mănăstirea Cașin. Prezentatorii acestui spectacol au fost Crina Aioanei și Darius Oprea.

– A urmat un alt eveniment deosebit: festivitatea de absolvire a liceenilor clasei a XII a…

– Da. În ziua de 24 mai, la Catedrala Ortodoxă ”Pogorârea Sfântului Duh” din municipiul Onești a avut loc Slujba de binecuvântare  a  absolvenților  colegiului, eveniment la care au fost prezenți toți elevii care au dorit să participe. A urmat Festivitatea de premiere a  celor 208 absolvenți ai clasei a XII a. Șef  de promoție a anului școlar 2021 – 2022 a fost desemnată Bianca Ionescu, ea absolvind  colegiul cu media 9.93. Ea a fost cea care a preluat  ”Cheia Succesului” de la șeful  promoției 2021 al Colegiului Național ”Dim itrie Cantemir” – Ștefan Ștefănescu iar acum a înmânat această ”Cheie a Succesului” elevei Maria Secară.

– Au fost  și câteva lucruri speciale la această festivitate?

– O dată cu  decorul deosebit pregătit de  doamna Veronica  Boros, bibliotecara cu mult suflet a colegiului nostru, a fost momente emoționante când  elevii și-au arătat mulțumirea către  toate  cadrele didactice. Un moment special a fost  când au urcat pe scenă absolvenții cu cele mai bune note din fiecare clasă de a XII a! Și a mai fost un lucru semnificativ: festivitatea de premiere a fost prezentată de Maria Vrînceanu și Călin Pușcalău- olimpici naționali la Olimpiada de Fizică!

– În ziua de 2 iunie a fost festivitatea de absolvire a  promoției de gimnaziști…

– Da! Am avut  30 de absolvenți, cu 10 de medii de 10! Șase absolvenți care au terminat clasa a VIII a la Colegiul Național ”Dimitrie Cantemir” cu media 10 au fost desemnați șefi de promoție! A fost o concurență deosebită la această clasă, ce a avut ca  profesor diriginte pe Ioana Olaru! Toți elevii clasei au obținut rezultate foarte bune la olimpiada județeană, de la mai multe discipline de studiu (Fizică, Matematică, Limba română și altele). Pentru ei am avut  un mesaj sincer, de  încredere  și de bucurie, cu dorința de a rămâne  elevi ai Colegiului Național ”Dimitrie Cantemir” din Onești.

Profesoara Felicia Filip, director al Colegiului Național ”Dimitrie Cantemir” din Onești a  mulțumit profesorilor Ana Crina Drug, Lăcrămioara Mutoiu, Dana Cerasela Sticlaru, bibliotecarei Veronica Boros, elevului Andrei Spoială (care a surprins totul în frumoase fotografii) și tuturor celor care s-au implicat la realizarea acestor frumoase momente, ce vor fi păstrate  cu multă bucurie între cele mai frumoase amintiri de către  ”cantemireni”.

„A fi elev la Colegiul Național  <<Dimitrie  Cantemir>>  este o bună alegere, pentru că reușim să îmbinăm cu eleganță  și utilul și plăcutul, să obținem performanțe școlare.”   Alexandra Guramba, Colegiul Național ”Dimitrie Cantemir” Onești

 

 

Distribuie articolul!