Temerarii

Temerarii

Sunt oameni care își găsesc locul. În viață și în lume. Acest lucru le oferă o pace interioară, putere și soliditate care sunt toate deosebite, aproape palpabile. Hubert Rogger, proprietarul Rifugio Pian di Cengia și instructor de schi pentru prima dată, este unul dintre acești oameni. Pentru el nu există loc mai bun decât refugiul pe care îl gestionează împreună cu familia în inima Dolomiților din Sesto din 1979. Nici o profesie mai frumoasă. Aici, la  altitudinea de  2.528 m, unde o furtună obișnuită de vară pare să fie sfârșitul lumii, Hubert, Greti, fiica sa Steffi și fiul lor Daniel își găsesc vara  aici casă și serviciu. Mai mult, Hubert  conduce excursii de neuitat în munți ca ghid montan al Școlii de Alpinism Sesto – Tre Cime.

Aici a ajuns zilele trecute  și o profesoară din Vaslui, Carmen Mocanu, temerară a străbate astfel de înălțimi. La  întoarcerea din această ascensiune ea a declarat:”A fost o experiență fără precedent, o  drumeție într-o regiune muntoasă greu accesibilă. S-a făcut vânt, furtună,soare  dar acesta  este unul din locurile preferate din munții Dolomiți”.

Este de remarcat faptul că înainte de a pleca în acești munți Carmen Mocanu a fost încurajată cu numeroase mesaje: ”Courage” și vreme bună; Sejur frumos și relaxant, cu clipe plăcute de tihnă și bucurie; ”Să traiesti senzația celui de-al nouălea cer, ferice de tine , admirabil și sublim…. La cât mai mulți pași in sublim!”

 

 

 

Distribuie articolul!