Cu dorința de a fi cei mai buni!

Cu dorința de a fi cei mai buni!

Ce  frumoase amintiri au  elevii ce  au frecventat Clubul Copiilor Onești în anul școlar  care s-a încheiat recent!  Câte bucurii au avut  formațiile de dans modern coordonate de doamna profesoară Mariana Oșteanu, de la Clubul Elevilor  din Onești! Ele au participat la  mai multe concursuri, de unde s-au întors cu mai multe premii. Este foarte frumoasă  viața în  pași de dans, când  urcând pe scenă, e și mai mare dorința de a câștiga! Despre  succesele obținute  ne-a vorbit profesoara Mariana  Oșteanu:”Am participat la Concursul Internațional de dans modern <<Start  dance by RDA>>, care a avut loc la Iași. Aici formația Dinamic a cucerit Premiul I. Am participat apoi la Arad, la Concursul Internațional <<Ghiocelul de Argint>> (înscris în Calendarul de Activități Educative Naționale), unde  am  obținut două premii I cu formația Dinamic,la  categoriile Dans modern și Dans de caracter etno (stilizat). La  <<Cupa Primăverii>> – Concurs  Național găzduit de Palatul Național al Copiilor București formația Diamant a  reușit să obțină primul loc la Dans  modern și  același loc I la Majorete. Am evoluat cu formațiile Diamnant și Simbol la Ploiești la Concursul  <<Euro – Dans>>, cu participare națională. Aici noi am obținut  un premiu I și două premii II. La Concursul Național de Dans  <<Flori pentru mama>>, care a avut loc la Focșani formația Clepsidra a cucerit două  premii I la Dans modern și la Dans de caracter (țigănesc). Formația Mozaic a obținut două premii I  (la  Dans modern și la Etno stilizat) la Concursul Național  <<Să  fii dinamic>>, desfășurat la Brăila, unde și formația Expres a obținut locul I.  <<Cupa Baraoltului>>  a adus formației Simbol Premiul I iar o altă formație de dans modern a Clubului Copiiilot – Swet Girls, s-a clasat pe locul II”.

Este de remarcat faptul că  atunci când câștigă un concurs  formațiile  de pe scenă trăiesc un sentiment unic, ei împărțesc această bucurie cu spectatorii și cu   prof. Mariana Oșteanu, ce ”i-a modelat” să muncească pentru a avea rezultate bune. În acest fel  mulțumesc  și  părinților , care-i sprijină mereu. În aceste momente ale victoriei  arată  faptul că pun multă energie  în tot ceea ce fac și sunt tari să danseze din suflet, pentru a  fi cei mai buni.

Prof. Mariana Oșteanu ne-a mai declarat: ” În zilele de 11 – 12  iunie am participat  la Vaslui,  la Concursul Internațional de Gimnastică și Dans <<Prietenia>>, unul din cele mai tari concursuri care au loc în țara  noastră.  Componentele formației Diamant au  avut  mari emoții,  deoarece  aici au fost prezente  cele mai bune șase  formații de dans modern. Ne bucurăm că la acest concurs formația Diamant  a obținut două locuri I. Am mai participat la  Concursul național  <<Fantezii de vară>>, defășurat la Bârlad, unde am obținut un loc I și un loc II și la cea de-a XIII a ediție a Concursului  National de dans  <<Să  dansăm  împreună>>, de la Adjud, unde formatiile de dans CLEPSIDRA și STIL de la Clubul Copiilor  Onești au obtinut trei premii I!”

 

În căutarea  succesului

 

La  Cercul Pictură – Desen (coordonat de prof. Elena  Beatris Pâsoi), pe lângă succesele  obținute la concursurile naționale de desen la care au participat ”micii pictori”, care au frecventat acest cerc, ei  retrăiesc  și bucuria unică de a  fi avut prilejul ca să picteze pe prispa Conacului ”Alecu Aslan” (unde este sediul Clubului Copiilor Onești). Ei s-au aflat cu micile șevalete și cu întreaga paletă de culori în cadrul de vis oferit de  curtea conacului.

Iată și câteva din succesele obținute : la Concursul Internațional Art Contest For Children s ”Rainbow” de la Curtea  de Argeș (ce a avut scopul de a trezi responsabilitatea  față de mediu prin acțiunile copiilor) oneșteanul  Tiberiu Ștefan Plutașu, de 10 ani,  a cucerit premiul II. La Concursul  Internațional  de Fantezie și Îndemânare ”Culorile Toamnei”, care a avut loc la Lipova, în jud. Arad Anastasia Purcaru (13 ani) a obținut Premiul I, la acest concurs participând  de la Clubul Copiilor Onești și eleva Miruna Gabriela Bîtcașu (8 ani). Un alt premiul a a fost cucerit  de Elena Pruteanu la Concursul Național (ajuns la ediția a XVI a) ”Icoana sufletului de copil”. Mai multe premii ( Delia Antohe, clasa a V a  și Elena Miron clasa a X a – Premiul I, Robert Constantin Andrei, clasa a IV a, E. Miron –Premiul II ), au fost obținute la ediția a III a, on- line a Concursului  de artă  vizuală ”Renașterea culorilor”, organizat de Clubul Copiilor din Mediaș. De asemenea, la Concursul Județean de Artă Plastică  și Iconografie ”Armonie și culoare”, organizat în județul Vrancea de Clubul Copiilor Panciu au fost evidențiate Ștefania Pușcuță și  prof. Elena Beatris Pâsoi, în semn de  apreciere pentru sprijinul acordat în desfășurarea acestui concurs.    Bucuria cea mai mare  de la  Cercul Pictură – Desen al Clubului Copiilor Onești  este dată de faptul sunt elevi care lucrează de 10 ani  aici (Marius George Cernea, Ioana Pruteanu, Elena Pruteanu) iar Elena Miron  activează în continuare aici, ea  fiind elevă la Secția Arhitectură a Colegiului Național  de Artă. Iar alți  elevi care frecventează acest cerc (cum este cazul lui Robert Andrei Radu și al Andreei Raluca Popa), se pregătesc de realizarea  unor expoziții de artă plastică.

”Răscolind amintirile” mai recente, una este foarte  plăcută pentru Clubul Copiilor din Onești. Aceasta este din ziua de 1 Iunie, de la Sărbătoarea Internațională a Copiilor, când  în Parcul Municipal Onești au avut loc numeroase  activități dedicate vârstei copilăriei. Astfel, elevii Cercului de Protectia Mediului / Limba Engleză au realizat activități antrenante  și distractive pornind de la  mesaje, afișe și îndemnuri ecologice,  fete de la Cercul de Pictură – Desen au  făcut picturi pe față doritorilor cu prilejul Zilei Internaționale a Copiilor iar  formațiile de dans modern au strâns ropote de aplauze după evoluții încântătoare.Și  copiii care frecventează  Cercul Design Vestimentar au arătat măiestria și plăcerea de a se bucura de vestimentații deosebite, realizate în urma  multor ore  de studiu și practică. Toate  s-au întâmplat pe strada Prieteniei – o alee a Parcului Municipal ce  s-a bucurat pentru puțin timp de acest nume,  unde s-au regăsit și copiii care  sunt nelipsiți de la cercurile de activități ale bibliotecii oneștene.

De  lângă vitrina  frumoasă cu trofee de la Clubul Copiilor Onești prof. Mariana Oșteanu, coordonatoare a formațiilor de dans modern, ne-a transmis un mesaj pentru noul an școlar: ”Așteptăm cât mai mulți copiii să vină la  Dans modern dar și la celelalte cercuri de la Clubul Copiilor. Ei vor fi premiați la sfârșitul anului școlar!”   Ion  Moraru

 

 

 

 

Distribuie articolul!