Felicitări învingătorilor! Felicitări învinșilor!

Felicitări învingătorilor! Felicitări învinșilor!

Cu prilejul ”Sărbătorilor Cașinului” – 2022, în zilele de 11 – 13 august, s-a desfășurat o atractivă competiție de minifotbal pe terenul Școlii Gimnaziale ”Învățător N. Pâslaru” din Cașin. La această competiție au participat 29 de echipe, pe 4 categorii de vârstă. După meciuri foarte disputate, în final  câștigătoare au fost echipele: Viitorul Curița (la categoria 8 – 12 ani), Viitorul Verde Curița (la categoria 13 – 15 ani), Gloria Cașin (la categoria 16 – 18 ani) și FC Cașin, la categoria peste 19 ani.

Pe parcursul celor trei zile cu fotbal frumos ne-am bucurat și  de o vreme propice  pentru fotbal. La ”Cupa Cașinului” au participat echipe din comunele limitrofe  (Mănăstirea Cașin, Bogdănești, Oituz, Buciumi) dar și din satele Tuta – com. Târgu Trotuș și Deleni – com. Helegiu precum și din municipiul Onești. Câteva dintre aceste echipe au avut denumiri mai ”haioase” : FC Select  și TIKI TAKA (ambele din Onești) sau FC Masculii din Cașin!

La categoria 8 – 12 ani învingătoare a fost echipa Viitorul Curița, care s-a impus în finală  cu scorul de 4 -0  în fața echipei UCF Cașin, fiind remarcați de la învingători Nicolas Anton, Adam Samson și Nicolas Ungureanu.

La categoria 13 – 15 ani s-a impus în finală Viitorul Verde Curița, cu scorul de 2 – 1 în fața echipei FC Cașin. Alexandru Manea, Rareș Bortoș și Dario Bortoș sunt  jucătorii evidențiați de la învingători.

Finala categoriei 16 – 18 ani  s-a disputat între  Gloria Cașin și FC Select Onești și s-a încheiat cu scorul de 1 – 0 (gol înscris de Florin Bogdan Moraru).

La categoria peste 19 ani, în ultima zi a competiției, s-au  disputat atât semifinalele cât și finala. Așteptările asistenței  erau mari în privința echipei Gloria Cașin, o echipă tânără cu jocuri frumoase. În preliminarii  ei au reușit să se impună  cu scoruri de 6 – 1 și 3 – 0 dar  în semifinala disputată cu FC Cașin nu a  reușit ca să marcheze. În acest meci scorul a fost 0 – 0  după timpul regulamentar de joc iar după executarea loviturilor de  departajare  Gloria  Cașin a pierdut, scorul a fost 2 – 1 pentru FC Cașin. Cealaltă semifinală s-a disputat între FC Bronson Cașin și Bradul Mănăstirea Cașin. Scorul acestui meci a fost 1 – 1 (pentru FC Bronson a marcat Alex. Miloiu iar pentru Bradul a  înscris … un autogol Ovidiu Andrieș. După loviturile de la 7 metri Bradul Mănăstirea Cașin a învins cu 3 – 2!

Finala s-a jucat între echipele FC Cașin și Bradul Mănăstirea Cașin și a fost un meci foarte palpitant, al cărui rezultat  a venit după executarea loviturilor de departajare. 0– 0 a fost la finalul timpului regulamentar de joc și 3 – 1 pentru FC Cașin, după loviturile de la 7 m, învingătorii înscriind prin Răzvan Ghețu, Răzvan Dragu și Alex. Soroiu. A avut în teren jucătoriiLotul  echipei învingătoare a fost: Ionuț Popa (portar), Andrei Bogdan Soare, Alex. Soroiu, Răzvan Ghețu, Alin Mâșu, Răzvan Dragu, Nicușor Catană,  Alexandru Florea, Nelu Gâșfan (care a fost ”decanul de vârstă” al  acestei competiții – 46 ani!).

Bradul Mănăstirea Cașin (în foto 2),  a avut în teren jucătorii: portar Ionuț Ilie, Claudiu Folia, Nicolae Apostu, Alexandru Folia, Costel Bucătaru, Andrei Ionaș,Marian Măcălău, Silviu Lupu, Ionuț Geană și Alexandru Gabor.  Este de remarcat faptul că  acești jucători  mănăstireni  prezenți la ”Cupa Cașinului” joacă în Liga a IV a la echipa Bradul Mănăstirea Cașin  iar câteva din partidele pe care ei le-au disputat au fost filmate și transmise în direct de Ciprian Zota (care  ne ține la curent cu evenimentele din zonă).  În finala  de la categoria peste 19 ani s-au remarcat jucătorii Răzvan Ghețu (de la FC Cașin) și Ionuț Geană (de la Bradul Mănăstirea Cașin).

Meciurile au fost arbitrate de  profesorul Ionuț Comăneci și de Ionuț Gosav, Mirel Ștote, Narcis Șendrea, Ion Flintoacă din Cașin și de Ionuț Ilie de la Mănăstirea Cașin. Este de evidențiat faptul că  în meciurile  acestei competiții jucătorii au manifestat mai mult respect  față de brigada de arbitri.

Asistența medicală a  meciurilor a fost asigurată de  doamna asistent medical Costina Mihai.

Cel mai frumos gol al competiției a fost marcat de Darie Văleanu*  în meciul FC Cașin – Da Bacco (3 – 3 după timpul regulamentar de joc și  6 – 5 după  executarea loviturilor de departajare – fapt inedit, în poarta  echipei Da Bacco s-a aflat  cunoscutul întreprinzător Mihai Fudulache!) Și evoluția  scorului  în acest meci a fost  una surprinzătoare: 1-0 pentru FC Cașin, 1 – 2 pentru Da Bacco, 3 – 2 pentru FC Cașin, pentru ca în ultimele secunde  să se înregistreze egalitatea, 3 – 3! La finalul competiției primarul comunei Cașin, domnul Cosmin Curelea  a felicitat toți participanții  și împreună cu domnul viceprimar Ion Flintoacă au premiat și  acordat  cupe și diplome echipelor clasate pe primele trei locuri. Felicitări învingătorilor, felicitări învinșilor!    A consemnat Dan Văleanu, crainic al  celei de-a XXI a ediții a ”Cupei Cașinului” la minifotbal

 

*Darie Văleanu duce mai departe ”ștafeta” fotbalului în familie, tatăl său Dan Văleanu, după ce a jucat mulți ani fotbal la ”Măgura”, este unul din  inițiatorii ”Cupei Cașinului”,  întrecere sportivă ce dă ”noi energii” Văii Cașinului!

** Alături de Primăria  comunei  Cașin  în organizarea acestei competiții s-au implicat  foarte mult  Mirel Ștote, Ionuț Gosav și Dan Văleanu.

 

 

 

Distribuie articolul!