”Totul nu se poate povesti, trebuie neapărat văzut” - Amprenta de Onesti

”Totul nu se poate povesti, trebuie neapărat văzut”

”Totul nu se poate povesti, trebuie neapărat văzut”

”Dragi prieteni, joi 06.octombrie 2022, ora 17, vă invit la Biblioteca municipală din Onești pentru a-mi fi alături la vernisajul expoziției de mozaic  <<MOZHAIKU>>. Vă aștept cu drag!”

Aceasta este invitația lansată de  artistul plastic Eduard Coman pentru expoziția care va fi vernisată  astăzi la Onești! Este de remarcat faptul că Eduard Coman a avut o expoziție de mozaicuri înrămate, care a fost deschisă la Galați! Această expoziție a fost remarcată de Sava David, președintele  Filialei Galați a Uniunii Artiștilor Plastici, de Dan Basarab Nanu, managerul Muzeului de Artă Vizuală din  frumosul oraș de pe malul Dunării dar și de cunoscutul publicist  gălățean Victor Cilincă. ”În mozaicul <<Submarinul>>, personaje de dincolo de hublou își joacă vierțile  în adâncuri. <<Icarul>> conține și circuite integrate iar alt mozaic  îmbrățișează câteva scoici reale. În expoziție mai sunt un autoportret caricatural, tacâmuri reale străjuind o farfurie din cioburi de faianță, un <<șotron>> desenat din goluri. Însă totul nu se poate povesti, trebuie neapărat văzut”, a notat Victor Cilincă, un jurnalist bonom, care scrie într-un spirit deosebit (în presa gălățeană, la ”Viața Liberă”, fiind autorul uni captivant serial numit ”Când istoria o face… presa!”).

Ne-am mai putea aștepta la o  surpriză cu prilejul acestui vernisaj: ca Eduard Coman să prezinte și o recentă aoariție editorială a sa, în care a pus laolaltă poeme haiku și …mozaicuri!

 

 

Distribuie articolul!