Cu generozitate și prietenie în suflet

Cu generozitate și prietenie în suflet

Anul 2022 s-a încheiat cu  bucurie  pentru  membrii Asociației ÎMPREUNĂ PENTRU VIITOR  BACĂU. Ei au reușit și la sărbătorile de iarnă  ale  acestui  an să  aducă fericire, prin darurile lui Moș Crăciun,  oferite copiilor din familii defavorizate din mai multe  localități trotușene, care  se luptă cu mari lipsuri. ”Caravana Moșului” a ajuns la aceste sărbători la un număr de peste o sută de copii din localitățile  Bârsănești, Albele, Brătești,  Helegiu, Dofteana, Răcăuți și din municipiul Onești. Este  de evidențiat că această asociație, prin imboldul căreia – ”Implică-te, Indiferența nu e o soluție!”, a fost printre  primele din   raza județului Bacău, ce a venit în sprijinul familiilor aflate în nevoi cu daruri dintre cele  mai deosebite, are ”o strategie” prin care beneficiarii sunt  mereu monitorizați. Astfel, voluntarii asociației, cunoscând cazurile sociale din diferite localități de pe valea Trotușului dar și de pe valea Tazlăului cu afluenții săi, care își adună apele în comunele Bârsănești și Helegiu, pornesc în acțiune cu gândul ”vorbim și facem”, pentru a se bucura apoi  cu toții  de încă un lucru ”rezolvat!”

Despre   recenta acțiune  a Asociației ÎMPREUNĂ PENTRU VIITOR  BACĂU, Cristina Gușu, președintele  acestei asociații, ne-a declarat: ”Moș Crăciun împreună cu  <<spiridușii>>  asociației noastre  au bătut la ușa a 50 de gospodării și peste o sută de copii au primit cu bucurie daruri  constând în  dulciuri, fructe, jucării, alimente. Au fost copiii care au cunoscut fericirea de a avea încălțăminte nouă dar și  haine noi precum și alte lucruri! Întrebați ce consideră  că le lipsește de acasă la aceste sărbători, glasuri firave de copii au spus:  <<pături>>, fapt care i-a mobilizat și mai mult pe voluntari! Pentru  o familie din Brătești (com. Bârsănești) <<Moș Crăciun și spiridușii>>  au adus  lemne pentru încălzirea locuinței. Demn de  evidențiat este că pentru a avea hăinuțe noi și încălțămintea mult dorită, la măsurile ce li se potrivesc, unii dintre acești copii au venit la cumpărături împreună  <<cu spiridușii>> și s-au bucurat foarte mult când au văzut iluminatul de sărbători al municipiului Onești!”

 

Dacă membrii  acestei asociații au  reușit să întindă o mână de ajutor  copiilor a căror viață  este cuprinsă în calvarul  obișnuit  al sărăciei, este revelator faptul că și ei au răspuns prin cele mai frumoase cuvinte și mesaje  pentru darurile pe care le-au primit, adresând  scrisori de mulțumire  către Moș Crăciun. Să evidențiem  că și de această dată Moș Crăciun (cunoscut și așteptat cu nerăbdare în localitățile de pe văile Tazlăului și Trotușului), a fost  foarte implicat și în graba de a nu intârzia, a dat dulciuri și jucării din autoturismul cu care a străbătut satele și comunele din zonă.  Vasilică Ionuț, Adriana Oancea,  Cosmin Munteanu,  Nelu Pușcalău, Marcel Oancea, Alex. Marcu, Emilia Oancea  au fost  voluntarii prezenți clipă de clipă la această acțiune iar între cei care au sprijinit financiar   desfășurarea ei se  numără Florin Checheriță, Liviu Beleuz, Florin Toderică  și alții care au dorit să rămână  anonimi.

                                                                                                                                       Florentin Ifrime, vicepreședintele  Asociației ÎMPREUNĂ PENTRU VIITOR BACĂU a adresat  mulțumiri  tuturor colaboratorilor, membrilor  asociației, celor care au fost într-o măsură mai mică sau mai mare parte în activitățile asociației  dorindu-le  ca ”anul care vine să le aducă sănătate, împliniri pe toate planurile și un călduros LA MULȚI ANI!”  Umblând din loc în loc și din casă în casă voluntarii  asociației au îndrumat persoanele  vulnerabile, aflate în nevoi ori  care provin din familii dezorganizate, să fie  generoase și să poată  învăța să împartă  aceste mici bucurii ale vieții.     Ion Moraru

 

 

Distribuie articolul!