Fotbal cu… Viitorul!

Fotbal  cu…  Viitorul!

Să aruncăm o privire  către fotbalul  oneștean, la Liga a IV a, Seria Valea Trotușului și asupra unei recente competiții fotbalistice  organizate de  CS ”Viitorul Curița”. După prima jumătate a  ediției de campionat  2022 – 2023, care  s-a încheiat în cursul lunii noiembrie a anului trecut, pe primul loc în clasament  se află Sportul Onești (cu 33 puncte), pe locul 2 – Viitorul Curița cu 30 puncte, CSM Moinești și Uzu Dărmănești cu câte 24 de puncte. Despre aceste echipe  putem observa faptul  că în etapele  desfășurate  au obținut rezultate la scor (Sportul Onești  în deplasare a învins cu 0 – 4 pe Măgura Târgu Ocna, cu 1 – 9 pe Voința Brătești; Viitorul Curița  a dispus cu 6 – 0 la Oituz  de echipa Voința, cu 11 – 0 de Bradul Mănăstirea Cașin și cu 7 – 0 de CS Dofteana (ambele,  pe teren propriu) în timp ce CSM Moinești a câștigat cu 9 – 0 întâlnirea cu Viitorul Căiuți  și cu 6 – 0 în fața echipei Bradul Mănăstirea Cașin iar Uzu Dărmănești a învins cu 4 – 0 la Viitorul Căiuți  și cu același scor și pe Voința Brătești.  Pe locul 5 al clasamentului se află Măgura Cașin, cu 17 puncte, urmată de A. S. Bârsănești (cu 14 puncte, această echipă încheind jocurile disputate cu cele mai strânse rezultate: 3 – 1 cu Voința Brătești, pe teren propriu, 1 – 1 în deplasare la Bradul M. Cașin,  0 – 2  cu Viitorul  Căiuți (ambele, în deplasare) . Au fost meciuri care s-au încheiat cu scorul 5 – 5 (Voința Brătești – Voința Oituz), 5 -3 (Uzu – V. Oituz), 2 – 8 (Măgura Cașin – Sportul Onești) și altele. Pe locul 10 în clasament  se află Voința Brătești (cu 8 puncte), fiind urmată de Viitorul Căiuți cu 6 puncte iar pe ultimul loc- Măgura Târgu Ocna, cu 2 puncte!

Cupa ”Viitorul 1 Decembrie”  (destinată  jucătorilor  de la U-17 ani a fost întrecerea organizată de CS ”Viitorul” Curița la noua sa bază sportivă de la Filipești (la doar 4 km de Onești). La startul acestei întreceri sportive s-au aflat echipele ”Viitorul” Curița, Măgura Târgu Ocna, Măgura Cașin (care au evoluat în prima serie) și   CSM  Bacău, CSM Adjud și Comprest Gim București. Aceste echipe au fost însoțite de Giani Florian (CSM Bacău), Mihai Lungu (CSM Adjud 1946), Mirel Ștote (Măgura Cașin), Gelu Colbu (Măgura Târgu Ocna) iar echipa bucureșteană a  fost prezentă la această întrecere sportivă la invitația  domnului Silviu Ioan, manager al CS ”Viitorul” Curița.

Iată rezultatele înregistrate: Viitorul Curița – Măgura  Târgu Ocna  8 – 0 (!), Măgura Cașin – Viitorul Curița 0 – 3, Măgura Târgu Ocna – Măgura Cașin 1 – 3 (în seria I) și Comprest Gim București – CSM Adjud 1946  5 – 1, CSM Bacău – Comprest Gim București  1 – 2 și CSM Adjud  1946 – CSM Bacău 0 – 10 (!)  Câștigătoarele celor două serii, Viitorul Curița și Comprest Gim București s-au întâlnit în finala competiției iar scorul final a fost 3 – 1 pentru Viitorul Curița (echipă  pentru care au înscris Robert Marcu (de două ori) și Alexandru Lăcătuș.

Iată și jucătorii  de la Viitorul Curița, care au reușit acest succes: Gheorghiță Tângâială (portar), Fudulache Luca, Andrei Vrabie,  Mititelu, Alexandru Andrișcă, Mihai Maftei, Circov, Marcu Roberto, Lăcătuș, Moței, Răclaru, Stoian, Răzvan Michea și Albert. ”Ei sunt jucători născuți în anii 2006, 2007 și 2008 și au câștigat finala acestei competiții în meciul disputat cu Comprest Gim București. Aceste echipe și-au meritat statutul de finaliste, bucureștenii fiind foarte încântați de  competiția organizată la Onești”, ne-a declarat Costică Ene, administrator  și coordonator cu Licența A a Clubului Sportiv ”Viitorul” Curița.  El a menționat că ”la acest club sunt în prezent  în jur de 130 de  jucători care practică aici fotbalul, dorința  noastră fiind aceea de  să dezvoltăm  totul, să avem grupe de performanță. Există în continuare  colaborare cu CSS Onești, la nivel de grupe competitive și dorim să colaborăm  și cu Liceul cu Program Sportiv  <<Nadia  Comăneci>>, să dezvoltăm și să facem grupe de jucători”.

După cum a menționat  Costică Ene, ”toate lucrurile se fac acum  pentru dezvoltarea  bazei sportive. Sâmbătă 8 octombrie echipa Viitorul Curița a disputat primul său meci (având ca adversară pe  CSM Moinești),  pe noul teren sportiv din satul Filipești, com. Bogdănești! Aici au loc și  meciurile de la grupele de copii  dar și și antrenamentele echipelor  clubului Viitorul Curița”. Menționăm  că acest nou teren sportiv, pentru realizarea căruia Mihai Fudulache, principalul acționar  al  Asociației Sportive ”Viitorul” Curița lucrează de câțiva ani, se află în satul Filipești, la marginea drumului național DN 11 Bacău – Onești – Brașov. Privind minunatul cadru natural al zonei, dar și cocheta tribună ridicată, stâlpii instalației nocturne și terenurile  sportive frumos îngrijite, râul Oituz strecurându-se prin preajmă, nu ai cum să nu te bucuri de toate realizările de până acum și asemeni marelui iubitor al fotbalului – Mihai Fudulache, să privești în ochi pe  micul jucător  ce aleargă după balonul rotund, spunându-i:”tu ești Viitorul!” Aici se intenționează a se amenaja, odată cu cele mai noi îmbunătățiri și un teren  ”balon” de minifotbal precum și terenuri pentru meciuri de tenis.

*Să mai menționăm câteva lucruri de la ”Viitorul” Curița : cunoscutul  antrenor Tiberiu Moldovan a fost cooptat de acest club pentru a iniția în tainele fotbalului ”picii” de la 6 ani! Și o veste care  ”sporește”  nerăbdarea celor îndrăgostiți de balonul rotund de la acest club – din ziua de  16 ianuarie 2023 jucătorii de la FC Viitorul Curița au început  pregătirile pentru cea de-a doua parte a campionatelor  de fotbal! Mai mult, de la începutul lunii februarie  ei vor susține mai multe meciuri de verificare! Vom reveni!   I. M.

Distribuie articolul!