INTERFERENȚE CULTURALE  LA Palatul Cercului Militar Național BUCUREȘTI - Amprenta de Onesti

INTERFERENȚE CULTURALE  LA Palatul Cercului Militar Național BUCUREȘTI

INTERFERENȚE CULTURALE  LA Palatul Cercului Militar Național BUCUREȘTI

AMPRENTA   DE ONEȘTI vă  invită la

INTERFERENȚE CULTURALE 

”ION  DUMITRANA – MACHETATOR DE MĂRCI POȘTALE, PICTOR ȘI GRAVOR. CENTENARUL  NAȘTERII”

 Un eveniment deosebit, ce va avea loc joi, 26 ianuarie 2023, de la ora 17,15 la Palatul  Cercului  Militar Național București, în sala ”Ștefan cel Mare și Sfânt” !

 

Sunt invitați toți colecționarii ce doresc să participe la marcarea acestui moment aniversar dedicat celui care a fost Ion Dumitrana, artist plastic, grafician, ilustrator, gravor, desenator, creator de emisiuni poștale românești și străine.

 

Grafician, machetator de mărci poștale, ilustrator  Ion Dumitrana  de la varsta de 14 ani a lucrat ca angajat al Fabricii de Timbre, mai intâi ca ucenic, apoi, prin calificare la locul de muncă, a devenit desenator și gravor. A urmat apoi Academia de Arte Frumoase, absolvind-o la clasa lui Alexandru Ciucurencu. Arta gravării a invățat-o de la maestrul Simion Iuca, după care a urmat o serie de specializări în Polonia, Ungaria și Franța, unde a primit un sprijin deosebit din partea profesorului Jules Piel, unul din cei mai mari gravori francezi. Cea mai mare parte din activitate și-a petrecut-o ca maistru heliograf al Fabricii de Timbre din București.

A abordat teme diverse, realizând machete individuale, dar și colective. În urma muncii depuse in slujba filateliei romănești și internaționale, ne-au rămas de la Ion Dumitrana 343 de machete de timbre românești și peste 70 de machete de timbre străine. (Din Wikipedia)

 

Distribuie articolul!