O seară fără egal – O seară ”Netflix” la Concursul ”Miss & Mister Boboc” 2022, al Liceului cu Program Sportiv ”Nadia Comăneci” din Onești - Amprenta de Onesti

O seară fără egal – O seară ”Netflix” la Concursul ”Miss & Mister Boboc” 2022, al Liceului cu Program Sportiv ”Nadia Comăneci” din Onești

O seară fără egal – O seară ”Netflix” la Concursul ”Miss & Mister Boboc” 2022, al Liceului cu Program Sportiv ”Nadia Comăneci” din Onești

O seară fără egal – O seară ”Netflix”, așa și-au propus  organizatorii  ca să fie Concursul ”Miss & Mister Boboc 2022, al Liceului cu Program Sportiv ”Nadia Comăneci” din Onești! (Director, prof. Emil Ganea, director adjunct – prof. Cătălin Bucur, consilier educativ- prof. Andreea Calapod). De ce ”Netflix”? Da, asemeni postului de televiziune cu filme și emisiuni nelimitate… fără a plăti mai mult, să fie doar bună dispoziție și frumusețe!

A fost și o întâlnire cu personajele preferate, într-un spațiu (cum s-a dovedit a fi scena Casei de Cultură  din Onești), creat special pentru aceasta! Și cum este în orice poveste, încă de la ridicarea cortinei prezentatorii Mălina Bucuroaia și Angelo Babașa au menționat că ”este seara tuturor, dar, în special, a bobocilor, a tinereţii, a dansului şi a muzicii, a talentului şi, bineînţeles, a frumuseţii!”

Cum  Liceul cu Program Sportiv ,,Nadia Comaneci”, a sărbătorit în toamna anului trecut 53 de ani de existenţă în lumea sportului oneștean ”maratonul artistic” a început cu un program susținut de  echipa de majorete (coordonată de prof. Carmen Ruja), a acestei instituții de învățământ. 13 concurenți – 13 ”zâmbete și priviri ghidușe” s-au înscris în acest antrenant   concurs, care a  avut patru probe), pentru râvnitul titlu de Miss și Mister! Prezentatorii au evidențiat și un lucru esențial:”O Miss este ea însăși iar un Mister este el însuși! Cu totul altceva  decât un fotomodel sau un manechin! Acest  concurs trebuie să scoată în evidentă calităţile și personalitatea fiecăruia, frumuseţea, eleganţa şi rafinamentul… cât de original eşti, cum dezvălui felul tău de a fi, de a gândi și de a privi viaţa!”

Să menționăm un lucru care a bucurat mult spectatorii acestui concurs: fiind un liceu unde sportul este principala ”carte de vizită”, cu elevi – campioni,  care iubesc mult mișcarea, ce se constituie și în modele  pentru suporterii din tribune – sponsor principal pentru ”seara cu Netflix” a fost Asociația  Fotbal Club Sportiv ”Viitorul”  Curița! Aceasta are, pentru cei care îndrăgesc fotbalul, mai multe grupe de copii și echipe de nivel divizionar și intenționează să încheie  parteneriate utile cu Liceul cu Program Sportiv ”Nadia Comăneci” din Onești.

”Ușa fericirii fiind deschisă” spiritului liber și creator al concurenților, consemnăm faptul că în juriu s-au aflat profesorii Emil Ganea, Cătălin Bucur (directorul și directorul adjunct al liceului), Aurica Nistor (o prezență deosebită la întrecerile regionale și naționale de gimnastică și la alte concursuri),   un  reprezentant al sponsorului principal și eleva Diana Chiper (de la clasa a XII a C). Evidențiind  tema originală a concursului  (”O  seară pe Netflix”),  prin care perechi – perechi concurenții  au dorit să ne facă mai cunoscute serialele care captează milioane de spectatori, este de remarcat faptul că cei care au urcat pe scenă s-au străduit ca să contureze  multitudinea aspectelor exprimării  celor mai frumoase sentimente. ”Fie că portretizează viața unui om bogat sau sărac, fie că vorbesc despre pasiune și dedicare în dragoste, filmele au scopul de a forma gustul estetic, pot avea un caracter educativ, antrenând spectatorii într-o analiză și o cunoșterea de sine. Filmul este văzut ca o minune a epocii moderne, destinată să dezvolte simțurile și gândirea generațiilor, consumatoare de artă și de frumos ”, au menționat prezentatorii concursului, lăsând  ”să-și trăiască visele” pe cei care s-au încumetat ca să concureze!

Concurenții…

Prima pereche – formată din Teodora Chelmuș (iubitoare a muzicii de la vârsta de… 4 ani!) și Răzvan Botezatu (simpatizant al sportului), și-a ales ca sursă de inspirație serialul american de televiziune ”Lucifer” (cu un personaj ”sătul de viața plictisitoare  din iad, care se mută să ajute omenirea să curețe mizeriile provocate de ea”). Dar cum ”poetul luminii” – Lucian Blaga consideră că ”lumina Raiului vine de la flăcările Iadului”, în lumea de astăzi putem găsi binele și frumosul din rădăcinile Răului! Pasionată de gimnastică, Ana – Maria Carabă și Daniel Potârniche (ce practică fotbalul!) – perechea nr. 2- consideră că ”serialul pentru adolescenți  <<Riverdale>>  ne definește pe toți pentru misterul său… Nu se știe niciodată cum ne poate surprinde viața și iubirea, găsindu-ne la un moment dat acel suflet pereche!”

Ea – Bianca Andreea Sandea, o tânără timidă, simplă, loială și amuzantă, care se călăuzește după motto-ul ”Pe scena vieții tale, fii cel mai bun actor!” Iar El – Ștefan Raul, sportiv de mic copil, ce adoră fotbalul (”FCSB? Rapidul?) și …sala de fitness! Împreună, au format perechea numărtul 3 a acestui concurs, care a ales filmul ”Inimi purpurii”, fiind impresionați de  puterea dragostei într-o luime a intereselor materiale. Câteva încercări le arată celor doi protagoniști ai filmului că aceștia sunt făcuți unul pentru celălalt, ajungând ca în final pușcașul marin și … cantautoarea să se îndrăgostească cu adevărat și să se bucure de o viață minunată împreună!

Perechea a patra  din acest show a format-o Lavinia  Maria Olaru și colegul său de la clasa a XII a B, Mădălin Tifan (prezent în concurs deoarece  din motive personale concurentul David Munteanu nu a mai putut urca pe scenă!)  Sinceră, sociabilă  și mereu cu zâmbetul pe buze, fiind din zodia Leului, Lavinia Maria Olaru consideră că ”cea mai mare glorie nu o dobândești atunci când nu ești doborât, ci atunci când te ridici după ce ai căzut”. Această pereche a optat pentru serialul ,,Through My Window” – unde este demonstrat că sentimentul iubirii  depășește barierele diferențelor sociale. Serialul ,,Through My Window ” (”De la fereastra mea”), surprinde dragostea de multă vreme a lui Raquel pentru vecina  de alături, care  se transformă în ceva  mult mai mult,  iubirea  învingând multe obiecții!

Cine a urmat? Perechea nt. 7 –Diana Denisa Decuseară (pasionată  foarte mult de handbal, având un motto  plin de optimism, după care se ghidează –  ”Trăiește, zâmbește, iubește, iartă și uită! Viața e prea scurtă să trăim cu regrete. Râzi din toată inima! Dansează în ploaie, bucură-te de fiecare moment, ignoră durerile!”)  și Eduard Daniel Mișca, un licean care se consideră … descurcăreț, fapt ce-l face să iubească și mai mult pasiunile sale – mecanica și tehnologia! Ei au ales serialul  ,,Peaky Blinders”,  fiind fascinați de atmosfera anilor 1920 și de subiectul acestui serial englezesc, inspirat din realitatea Birmingham-ului în perioada de după Primul Razboi Mondial, cu toate manifestările sociale ale vremurilor respective. Cu nume ”ca din poveste”, Cleopatra Roca și  Ștefan Fabian Ferenț a fost perechea care  a îmbinat cel mai armonios  dansul cu sportul! Ei îi place foarte mult să asculte  muzică  și să comunice cu alte persoane iar lui-deopotrivă, să socializeze cu prietenii dar și cu necunoscuții, pentru că este dornic de a face noi cunoștințe. Ei au ales un serial… cu supranatural – ”Un adolescent vârcolac”, arătând că poveștile cu vârcolaci au rămas vii și fascinante ca în romanul lui Bram Stoker (autorul scenariului acestui serial).

Concurenții  la o sesiune  specială  de  fotografie

În  rândul celor 7 concurente și 7 concurenți prezenți la Concursul ”Miss & Mister Boboc” al Liceului cu Program Sportiv ”Nadia Comăneci”, pe scenă s-a  aflat și perechea  nr. 7 –  cu Ana  Maria Popescu și Mario Rusu! Având o atracție  deosebită  către mitologie și supranatural pentru poveștile cu vampiri, ei au ales serialul ”Jurnalele  vampirilor”, unde iubirea este tema principală a  acestui film!

La  probele  concursului

Prezentarea concurenților a trecut și au urcat pe scenă tinerele talente  ale Liceului  cu Program Sportiv ”Nadia Comăneci”. Astfel, o surpriză plăcută pentru publicul prezent a fost  interpretarea, la saxofon, a două piese concertistice de către  Iuliana Mașala, ”boboc” la clasa a IX a D. Momentul de umor ”La doctor”,  propus de  elevii Natalia Galu (care a fost și.. scenaristă)  și Adrian Bucioacă a avut darul de a  ne aduce  zâmbetele  în suflet,  la fel ca și clipele care au urmat, cu irumperea  pașilor de dans țigănesc de către  Trupa ”Dinamic” a Clubului Elevilor Onești (pregătită de prof. Mariana Oșteanu). A urmat proba de dans a aspiranților la titlul ”Miss & Mister Boboc”, care a dovedit că  fiecare concurent iubește  valsul, tradiționala muzică populară dar și muzica modernă! Și nu numai atât, fascinația  dansului a arătat eleganța, atenția acordată partenerului / partenerei și … dragostea DJ-ului de a alege ritmurile cele mai cuceritoare!

Ce a urmat?  Clipe  de  magie (cu un fost elev al liceului, Ruben Bucătaru), o continuare  a ritmurilor de vals (cu Ionuț Matei) și un nou interludiu cu trupa ”Dinamic” (care a prezentat  un moment de dans modern, în aplauzele  publicului  spectator).

A  venit și  bucuria  prezentatorilor  acestui  spectacol – concurs de a anunța ”Urmează  Proba de talent,  ce oferă concurenților prilejul de a demonstra  juriului şi publicului, în afară de frumuseţe  şi alte calităţi care îi definesc! Fiecare va arăta cât de bine îşi cunoaşte atuurile şi cum ştie să şi le pună în valoare!” Și aici s-a întâmplat un miracol! Pentru că fiecare  concurent a dăruit și ”ultimul strop” al talentului  lor, dar ceea ce a contat cel mai mult  a fost  fericirea ce a plutit în aer, care a  atins  inimile  și a îmbrățișat frumusețea deosebită a artei! Acum parcă și-au dat mâna ”anotimpurile” vieții, lucrurile bune și rele care ne înconjoară (protagoniștii ironizând și sancționând anumite comportamente)  Emoțiile au fost deosebite când Teodora Chelmuș, cu statut de vedetă a muzicii populare a interpretat cântecul moldovenesc ”Jocul lui badea Cocârță”, prin aceasta ilustrând  autenticitatea și frumusețea tradițiilor.  Ana Maria Carabă ne-a oferit posibilitatea de a  cunoaște frumusețea interioară prin pașii de dans contemporan  iar Daniel Potârniche a ales să ilustreze un moment de pantomimă, prin care a dorit să demonstreze că iubirea nu are nevoie de prea multe cuvinte pentru a fi exprimată, emoția, trăirea putând fi transmise dincolo de acestea (el a fost  ajutat  de eleva Alexandra Ionică, de la clasa a 9-a A). Profesoara Andreea Calapod, ”sufletul” acestui spectacol- concurs  ne-a prezentat și evoluțiile  celorlalți concurenți la ”proba de talent”, menționând:” Concurenta cu  nr.3, Sandrea Bianca a interpretat un monolog al sufletului și al ființei, iubitoare de frumos iar  concurentul cu nr.3, Timaru Raul  a preluat ştafeta  pentru a aduce pe scenă un număr de mix music.

Lavinia Olaru (concurenta cu nr. 4), a arătat cât este de fermecată de pașii dansului țigănesc iar Diana Decuseară (concurenta cu nr. 5) a prezentat  în acest concurs misterul  ritmurilor orientale. Concurentul cu nr. 5,  Eduard Mișca a înveselit publicul cu un pamflet al celor de la  << Noaptea târziu>>, Mario Rusu (concurentul cu nr. 7) ne-a încântat  cu un ritm propriu, de  tarabană, în timp ce  concurentele  cu numerele 6 (Cleopatra Roca ) și 7 (Ana Maria Popescu) au prezentat împreună un frumos dans modern. O scenetă umoristică foarte distractivă  au interpretat împreună și concurenții cu  numerele 1 – Răzvan  Botezatu și 6, Ferenț Fabian”.

Este de evidențiat faptul că spiritul distracției la acest concurs au continuat și după desfășurarea mult – așteptatei probe de prezentare a ținutei de seară, a cărei fascinație și frumusețe au fost deosebite! Astfel, cu mândria absolvenților care se întorc Gabriela Sandea  a fost întâmpinată cu  topote puternice de aplauze, ea interpretând  melodiile ”Iartă” și ”De-ar fi să vii”. De asemenea, pe scenă a urcat din nou trupa ”Dinamic” (de la Clubul Elevilor Onești), care a prezentat un dans popular stilizat! În așteptarea rezultatelor acestui concurs au mai fost câteva  momente  inedite: cel susținut de elevul Emilian Vasiliu, care împreună cu colegii săi ”au găsit câte o vorbă  și un cuvânt” pentru profesorii Liceului cu Program Sportiv ”Nadia Comăneci” într-o plină de originalitate secvență de ”roast” , dansul  de pe scenă pe care l-a pregătit  stafful  Concursului  ”Miss & Mister Nadia Comăneci” și recitalul foarte frumos al invitatei de onoare  a acestui concurs, ELA!

Mulțumirile  de final au fost adresate  doamnei Cristina Stoica (nota 10 în realizarea decorului), domnului director Emil Ganea, domnului director adjunct Cătălin Bucur, doamnei coordonator de proiecte și programe, profesor Andreea Calapod precum și doamnelor profesoare Ana-Maria Dogaru și  Nicoleta  Neaga și claselor organizatoare  ale acestei frumoase manifestări.

 

Premianții

 

TITLUL DE MISS FOTOGENIE s-a acordat concurentei ROCA CLEOPATRA

TITLUL DE MISS POPULARITATE a revenit concurentei POPESCU ANA-MARIA

TITLUL DE MISTER POPULARITATE s-a acordat concurentului FERENT FABIAN

TITLUL DE MISS ORIGINALITATE s-a acordat concurentei SANDEA BIANCA

TITLUL DE MISTER ORIGINALITATE s-a acordat concurentului BOTEZATU   RĂZVAN

Concurenta  OLARU LAVINIA a fost desemnată  MISS ELEGANȚĂ  iar

TITLUL DE MISTER ELEGANȚĂ a fost acordat  concurentului TIMARU RAUL.

LOCUL al III-lea s-a acordat  concurentei  CHELMUȘ TEODORA

LOCUL al III-lea s-a acordat  concurentului RUSU MARIO

LOCUL al II-lea s-a acordat  concurentei  CARABĂ ANA-MARIA

LOCUL al II-lea s-a acordat  concurentului POTÂRNICHE DANIEL

MISS BOBOC ”NADIA COMĂNECI” 2022 A FOST DESEMNATĂ CONCURENTA   DECUSARĂ DIANA DENISA   IAR  TITLUL  DE

MISTER BOBOC ”NADIA  COMĂNECI”  2022 A FOST CUCERIT  DE  CONCURENTUL   MIȘCA   EDUARD.        Articol realizat  de  Ion Moraru

Comentarii

 

Andrei Stamate, Onești: Când povestirea este cu și despre tineri, totdeauna povestirea va fi interesantă, va avea un farmec al ei. Dar, de cele mai multe ori, farmecul îl dă și ”condeiul”, prin imaginația sa.

 

 

Distribuie articolul!