”În lumina crucii”

”În lumina crucii”
 Azi, 24 martie 2023, la ora 14, în Holul ”B” al Complexului Muzeal “Iulian Antonescu” din Bacău, se va vernisa expoziția oneșteanului Dorel Bălăiță. << În lumina crucii” este o invitaţie la o călătorie în apropierea sufletului ţăranului român de altădată prin intermediul a circa 120 de cruci de mână şi pristolnice readuse la lumină, cu ajutorul tehnicii crestării lemnului, de către un inginer chimist îndrăgostit de arta populară românească.
Sunt obiecte cruciforme inspirate din creaţiile meşterilor populari cruceri, din întreg teritoriul românesc, obiecte care l-au însoţit pe român în întreaga sa existenţă şi l-au ajutat să se apropie de Dumnezeu.
Expoziţia îşi propune să ne rupă pentru câteva clipe de tumultul lumii contemporane care îşi uită tot mai mult rădăcinile încercând să imite obiceiuri/tradiţii străine nouă
Fiecare Cruce de lemn sculptată, Icoană pictată sau obiect Datini și Sfinți ne aduc aminte de străbunii noștri și poartă insemnuri arhaice cu istorie și tradiție Românească! Să ne deschidem inimile lăsând Harul Sfântului Duh să se cuibărească în noi înmulțind bucuria și pacea duhovnicească.
IMAGINI    DIN   EXPOZIȚIE
Distribuie articolul!