Elevi de excepție la Școala Gimnazială ”Ghiță Mocanu” din Onești

Elevi de excepție la Școala Gimnazială ”Ghiță Mocanu” din Onești

Bucuria vine cu o puternică forță a sufletului atunci când trăiești  momentul unei victorii. Potrivit  cercetătorilor  din domeniul psihologiei ”totul  se  trăiește doar la timpul prezent iar acțiunile impulsionează momentul următor”. De aici vin  fericirea, sentimentele  de împlinire, ce lasă o amprentă pozitivă în jurul  nostru!

În  acest an școlar (2022 – 2023) Școala Gimnazială ”Ghiță Mocanu” din Onești, condusă de director, prof. Otilia Anuca  Bârgăoanu, se remarcă prin rezultate  excelente obținute la  două discipline de studiu  foarte importante în formarea elevilor, la Limba română și Matematică. Astfel, eleva Georgia Ioana Bolocan, de la clasa a V a A, a reușit, sub coordonarea prof. Folea – Patriu Eugenia  Claudia  să se califice la Etapa națională a Olimpiadei de Limba și literatura română. ”Rezultatul  deosebit al acestei eleve s-a născut  dintr-o mare pasiune  și dragoste a sa pentru lectură și dulcele grai românesc dar în urma unei munci perseverente. Un copil este o floare, cu cât o îngrijești mai mult, cu atât te bucuri de frumusețea și parfumul ei. Cu alte cuvinte, performanța unui olimpic este împletirea efortului susținut  al elevului, al părintelui și al dascălului. Cheia  succesului este rezultatul  autodepășirii, al aspirației spre culmi  necunoscute”, ne-a declarat prof. Folea – Patriu Eugenia  Claudia.

Un alt rezultat de excepție a fost obținut de  elevul Vlad Andrei Cristea, de la clasa a VIII a A. Sub coordonarea profesoarei Alina Herghelegiu el a obținut Premiul I la Faza județeană a Olimpiadei de Matematică. Fericit pentru obținerea acestui succes elevul Vlad Andrei Cristea a menționat:”Pentru mine Matematica reprezintă <<limba universală>>, acest obiect de studiu  te ajută să dezvolți gândirea logică”. Este  de evidențiat faptul că acest elev participă la  concursurile de matematică iar rezultatul obținut  este rodul unei munci neîntrerupte și a unei motivații  interioare de autodepășire, el fiind mereu încurajat de către prof. Alina Herghelegiu.

Cel mai emoționat moment trăit de către cei doi performeri a fost premierea de către conducerea Școlii Gimnaziale ”Ghiță Mocanu” pentru rezultatele deosebite obținute. ”Câștigarea primului loc la Faza județeană a olimpiadelor de la Limba și literatura romnă și de la Matematică este un semn că trebuie să continuați, să urcați cât mai sus. Aveți toată susținerea noastră și ne dorim ca  acolo unde veți ajunge să dați tot ce este mai bun! Cu cât sunteți mai curajoși, cu atât mai mult  atrageți binele!”, a declarat prof. Otilia Anuca  Bârgăoanu, director al Școlii Gimnaziale ”Ghiță Mocanu” din Onești la această emoționantă festivitate. Ea i-a felicitat pe profesorii coordonatori  Folea – Patriu Eugenia  Claudia  și Alina Herghelegiu, care împreună  cu cadrele didactice  ale  acestei școli, vor veghea și în continuare, în fiecare clipă ca elevii să trăiască    bucuria succesului urcând, cu perseverență și tenacitate,  spre  vârful  înălțimilor.      Ion Moraru, Foto Mihai Gavrilă

 

 

Distribuie articolul!

Comments are closed.