DE ASEMENEA TINERI AVEM MARE NEVOIE! - Amprenta de Onesti

DE ASEMENEA TINERI AVEM MARE NEVOIE!

DE  ASEMENEA  TINERI  AVEM  MARE  NEVOIE!

 

 O  știre  face ocolul României trezind multe  sentimente de prețuire și respect! La noi această știre a sosit de la  Adriana Mureșan din Satu Mare (de la ”Informația de Nord – Vest”, cu care ”Amprenta de Onești” are o bună colaborare) și are  ca  înscris DE ASEMENEA TINERI AVEM MARE NEVOIE! Datorită eroului din fotografie  un copil de trei ani TRĂIEȘTE!

El este Bogdan, are 22 de ani și este polițist în Cugir.

Aseară se pregătea să termine programul, când a fost anunțat să se deplaseze urgent la un caz. Un copil de trei anișori era în stare de inconștiență și nu mai respira.

– Echipajul SMURD este pe drum, dar adresa e chiar lângă sediul vostru. Mergi repede și vezi despre ce e vorba, l-a anunțat colegul de la dispecerat.

Bogdan știa foarte bine adresa, era la doar câteva zeci de metri de locul unde se afla, astfel că a ajuns în câteva momente. În acel apartament, a văzut doi părinți disperați și un copilaș inert.

– Nu mai respiră, a spus mama cu un glas stins și printre lacrimi.

– Dați-mi copilul, i-a răspuns Bogdan întinzând brațele după micuț.

Cu mare grijă, l-a așezat într-o poziție de siguranță și și-a folosit cunoștințele deținute în domeniul acordării primului ajutor. După câteva clipe, copilul a dat primele semne de viață.

-Hai, zi ceva! Scoate un sunet, te rog! îi șoptea mereu Bogdan.

Câteva secunde a mai durat și micuțul a început să plângă și să întindă mâinile către mama sa care era alături. Era un semn extraordinar, că cel mic va fi bine!

– Trăiește, a strigat aceasta exact în momentul când în încăpere au intrat cei de la SMURD.

Imediat și-au dat seama despre ce a fost vorba și, în momentul când au preluat copilul stabilizat pentru a-l duce la spital, unul dintre aceștia s-a întors către Bogdan:

– I-ai salvat viața! Felicitări, ai făcut o treabă excelentă! Acest copil trăiește datorită ție!

Bogdan este polițist în cadrul formațiunii de  Poliție rutieră în Cugir  și profesează  de  doi  ani.

 

Zeci și zeci de comentarii însoțesc această știre:

   Câteva clipe pot fi decisive în viață, iar el a fost acolo, la momentul potrivit! Felicitări! De oameni că tine avem nevoie, care să salveze vieți și nu să fie aroganți și inumani, fără pic de compasiune!

 

  Hai cu instruirile alea privind acordarea primului ajutor la nivel de Ministerul Afacerilor Interne, să le facem cu toții, să fim cât mai mulți ca Bogdan! Hai cu ele și in școli, începând de prin clasa a 7 -a , a 8-a… să fie cât mai mulți ingeri păzitori!

 

Bogdan dragă, nu există un sentiment mai profund, când salvezi o viață! Și nici bucurie mai mare! Dumnezeu să îți ajute!

 

Felicitări pentru curaj! Bravo băiatule! Cea mai frumoasă împlinire a vieții! Ai salvat o viață de copil, implicit și viețile părinților! Nu există mai mult!

 

Minunat! Asta înseamnă că cei din serviciile de interventie și nu numai, trebuie (!!!) să aibă cunoștinte despre salvarea în situații extreme, sau în cazurile în care trebuie să decidă în câteva   secunde. Acțiunile lor, sunt determinante, fac diferența între fericirea  și tristețea  existenței noastre.

 

Minunat, Înger Păzitor!

Distribuie articolul!