Noutăți de la Consiliul Local Onești

Noutăți de  la  Consiliul Local Onești

Azi, 23 mai, va avea loc o nouă ședință a Consiliului Local Onești. Pȃnă a ajunge la ordinea de zi a acestei ședințe menționăm ce au hotărȃt aleșii locali ai municipiului la precedenta  lor întrunire de la ”Turnul Verde”. Astfel, a fost aprobată indexarea  cu rata inflației (de 13, 82 la sută), a nivelului  taxelor și impozitelor locale  pentru anul 2024.  De reținut un fapt – se indexează și… amenzile  care  sunt de plătit! ”Indexarea este obligatorie”, este răspunsul dat consilierului local Costel Dobrea. În preajma Oneștiului, pe Calea Scutarului (Andreșești) va apare  un parc nou. Acesta va avea  un monument al eroilor și o capelă iar în jur se va afla o livadă  de două hectare. Consilierii locali oneșteni au aprobat  proiectul de hotărre  pentru amenajarea noului parc după ce în prealabil Protoieria Onești solicitase ca pe aceeași suprafață de teren  să fie …un cimitir! Însă Transgaz nu a avizat amenajarea cimitirului (prin zonă trecȃnd conducta de gaz metan ce vine de la Mediaș la Galați).

În privința locurilor de veci din municipiul Onești primarul Laurențiu Neghină a menționat în cadrul ședinței Consiliului Local că ”prin extinderea   Cimitirului Borzești și a Cimitirului din Satul Catolic sunt 5000 de locuri, fiind de menționat că  și în Cimitirul Red s-a constatat că mai sunt locuri! Acestea nu se dau în avans și nici nu se înstrăinează!” O altă veste bună pe care a dat-o edilul – șef al Oneștiului este că ”pe toate grădinițele și școlile din municipiu se vor monta panouri  voltaice, astfel că municipiul Onești poate avea  independență energetică”.

Iată  cȃteva din proiectele aflate pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Onești de astăzi: aprobarea listei nr.2 pe anul 2023 a solicitanților eligibili în vederea emiterii Atestatelor de Administrator de condominii din Municipiul Onești, aprobarea modificării Hotărȃrii Consiliului Local nr. 50/28.02.2022 privind reorganizarea Direcției Generale de Asistență Socială, instituție publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Consiliului local.  Se va dezbate Proiectul de hotărâre privind avizarea de principiu a documentației de urbanism Plan Urbanistic Zonal – „Construire hală metalică pentru mentenanță auto proprii, împrejmuire și uitilități, Calea Brașovului”, aprobarea documentației de urbanism, Plan Urbanistic Zonal – reconversie funcțională din zona industrie petrochimică în zona mixtă depozitare, producție, comerț, generat de imobilele teren / construcții – strada Uzinei, municipiul Onești.

În atenția consilierilor locali  se află  și rectificarea bugetului local consolidat de venituri si cheltuieli al Municipiului Onesti pe anul 2023 și Proiectul  de hotărâre pentru aprobarea componentei inițiale a Planului de Selecție, a profilului și matricei profilului Consiliului de Administrație și a profilului și matricei profilului candidatului pentru o poziție de membru în Consiliul de Administrație al  S.C. Domeniu Public si Privat Onești S.A., având ca autoritate tutelară Consiliul Local Onești  precum și problemele diverse din municipiu.

 

 

 

 

Distribuie articolul!