Un om mereu dedicat aproapelui

Un om mereu dedicat  aproapelui

Recent a fost înmormântat în cimitirul din satul Drăgugești, comuna Helegiu, cu onoruri militare, veteranul  de război și venerabilul  cetățean  de onoare al comunei Ioan Popescu. Viața lui a fost sinonimă  cu demnitatea,  onestitatea, onoarea, generozitatea și caracterul frumos, toate acestea strălucind  mai  tare decât aurul.  Nimeni n-a marcat mai profund și mai adânc timpul său, înnobilându-l cu un aer elegant, aparte, cu valoare și frumoasă cucernicie.

Prin ținuta sa morală și prin conduita elegantă parcă ne arăta pe unde trebuie să mergem și cum să mergem. Nu a avut studii superioare și nici funcții înalte dar a avut atâtea virtuți încât a făcut din viața sa o adevărată operă de artă.

A fost un OM cu vocație, un OM de elită , un om de excepție și de o calitate deosebită. Diogene, un filozof  grec din antichitate umbla ziua în amiaza mare cu lumânarea aprinsă  pentru a căuta un om adevărat. M-a  onorat prietenia sa și pot spune  că omenia domnului Ioan Popescu se putea observa cu ușurință de către orice persoană. El a fost un reper greu de egalat, demn de venerat, mereu  dedicat aproapelui, un țăran ”pur sânge”, un român curat. Sincer, onest și cu frică de Dumnezeu, UN OM DE MARE VALOARE  ȘI CARACTER! DE ACUM SE VA AFLA NUMAI ÎN  SUFLETELE  NOASTRE! REGRETĂM  MULT PIERDEREA SA!    Învățător Geo Cristea, satul Drăgugești, comuna Helegiu

Distribuie articolul!