Succes al absolvenților de la Școala Gimnazială ”Ghiță Mocanu” din Onești

Succes  al absolvenților de la Școala Gimnazială ”Ghiță Mocanu” din Onești

Impulsionați de imboldul ”Cu noi începe viitorul”, absolvenții de la Școala Gimnazială ”Ghiță Mocanu” din Onești au avut multe motive de mândrie la sfârșitul anului școlar 2022 – 2023. După ce au depășit toate pragurile  din cei nouă ani petrecuți împreună, ai învățământului primar și gimnazial, ei s-au bucurat de o festivitate de absolvire deosebită, având alături, la acest moment emoționant, cadrele didactice ale școlii. Dacă festivitatea de premiere a fost una sublimă, cu baloane colorate și cu încredere și bucurie pentru tot ceea ce au realizat – și rezultatele obținute de elevii acestei școli la Examenul de evaluare națională  au fost la înălțime. Astfel, promovabilitatea a fost  95.4 la sută, Școala Gimnazială ”Ghiță Mocanu” plasându-se pe locul 2 după Colegiul Național ”Dimitrie  Cantemir” și pe primul loc  în rândul școlilor gimnaziale din municipiul Onești. S-au obținut trei note de 10 la Limba și literatura română.

Succesul obținut de elevii de la Școala Gimnazială ”Ghiță Mocanu” are ca argument   încununarea cu  24 de medii  peste 8.00 (10 dintre acestea fiind cuprinse între 9.00 și 10), a absolvenților  de la această școală, lucru care  a dus și la o clasare  bună la nivelul școlilor din județul Bacău! Prof. Otilia – Anuca Bârgăoanu, director al Școlii Gimnaziale ”Ghiță Mocanu” din Onești a declarat:”Aceste rezultate se datorează muncii în echipă, relației școală – familie, implicării elevilor și cadrelor didactice. Școala rămâne instituția de bază a societății, care modelează mintea, dar și sufletul”. Pentru  cucerirea acestui succes  doamna director Otilia – Anuca Bârgăoanu  a adresat  felicitări elevilor, cadrelor didactice  precum și părinților absolvenților.

Chiar dacă  pașii îi vor purta  pe alte cărări ale vieții, absolvenții  își vor aminti cu drag de Școala Gimnazială ”Ghiță Mocanu”, ei  remarcându-se  atât prin performanța la nivelul olimpiadelor și concursurilor școlare  cât și în cadrul examenelor de Evaluare Națională, unde au obținut   rezultate deosebite.     Ion Moraru

 

Distribuie articolul!