Pentru reducerea riscului de abandon școlar și pentru a reuși în viață

Pentru  reducerea riscului  de abandon școlar și pentru a reuși în viață

”Cu nostalgia anilor de școală în suflet ne-am deplasat la Mănăstirea Cașin pentru a VI-a ediție a proiectului  <<Ajutăm copiii să meargă la școală>>.  Mulțumim sponsorului principal Smart Wood România! Mulțumim tuturor celor care au sprijinit acest proiect!”

Cu aceste cuvinte ale  membrilor  / reprezentanți  ai Asociației Club Rotary Onești au simțit o mare bucurie în suflet 100 de elevi de la Școala Gimnazială ”Regina Maria” din  comuna Mănăstirea Cașin,  care  în pragul deschiderii noului an școlar au primit câte un ghiozdan nou . Împreună cu  rechizite școlare ei au primit  din partea  generosului sponsor principal  și câte un trening și o pereche de pantofi sport. ”Suntem foarte onorați și încântați  de acest  dar de care  beneficiază 100  din cei 430  elevi din comună. Mulțumim Asociației Rotary Club Onești pentru implementarea în comunitatea noastră a proiectului  <<Ajutăm copiii să meargă la școală>>. Copiii noștri merită ce este mai bun! Educația este prioritară pentru dezvoltarea unei comunități!”, a menționat Adriana Enache, primar al comunei Mănăstirea Cașin. Ea le-a urat  mult succes în noul an școlar tuturor elevilor.

Menționăm că scopul Proiectului ”Ajutăm copiii să meargă la școală” implementat de Asociația Club Rotary Onești este  să reducă riscul de abandon școlar al copiilor din zonele rurale. Pornind de la obiectivul cert al conștientizării părinților de importanța educării copiilor lor – educația putându-i ajuta pe copiii din familiile vulnerabile să reușească în viață și să beneficieze de un trai decent – membrii / reprezentanți  ai Asociației Club Rotary Onești le-au transmis elevilor Școlii Gimnaziale ”Regina Maria” are  din Mănăstirea Cașin un mesaj însuflețitor:”Cine are carte are parte de o viață mai ușoară, de bunăstare și de un viitor mai strălucit!”

Evidențiem faptul că Proiectul  ”Ajutăm copiii să meargă la școală” a debutat în anul 2018 și a ajuns la cea de-a VI a ediție, până în prezent bucurându-se  de  câte un ghiozdan cu rechizite școlare la începutul anului de învățământ elevi  din localitățile Helegiu, Gutinaș,Cașin,  Gura Văii, Onești și  Mănăstirea  Cașin.     Ion Moraru

 

 

 

 

 

Distribuie articolul!