Un meci greu: Viitorul Onești – Olimpic Cetate Râșnov 2 – 4 (0 – 2) - Amprenta de Onesti

Un meci greu: Viitorul Onești – Olimpic Cetate Râșnov 2 – 4 (0 – 2)

Un meci greu: Viitorul Onești – Olimpic Cetate Râșnov  2 – 4  (0 – 2)

Avertizați de către  susținătorii râșnoveni că ”la Filipești, cu Viitorul, nu câștigi ușor”, echipa Olimpic Cetate Râșnov (aflată ”pe val”, la trei puncte de liderul AFC Câmpulung Muscel), a reușit acest lucru! Fotbaliștii de la Viitorul au început bine acest meci, în minutul 3 ei beneficiind de o lovitură de colț, a  cărei execuție a rămas fără rezultat. Nu au trecut decât  5 minute și oaspeții au reușit să deschidă  scorul  prin Roșu,  fotbalist în mare vervă de joc. Oaspeții au continuat pressingul și în min. 18  doar o paradă senzațională a portarului oneștean Dubina a făcut să nu fie majorat scorul. Oneștenii au reușit să  echilibreze meciul dar au rămas  mult în careul propriu și în min. 35  același Roșu ”a speculat” o greșeală a apărării echipei gazdă și a înscris, spre stupoarea  spectatorilor prezenți  în tribune. Râșnovenii  au jucat degajat până la finalul primei reprize, în care au obținut 7 lovituri de la colț, la câteva din acestea  dând mari emoții  apărării oneștene.

De la începutul reprizei a doua, odată cu intrarea în teren a jucătorilor Moței și  Padovei, s-a văzut parcă o altă față a echipei Viitorul Onești, mai plină de angajament și mult mai ofensivă. La 3 minute de la reluare oneștenii au obținut o lovitură  liberă și de la aproximativ 28 metri Neculai a trimis peste poartă.  În min. 52 Padovei a ridicat tribuna în picioare, reușind înscrierea unui  frumos gol (cu trei adversari după el!), care părea a relansa  acest meci.  Un șut puternic, expediat de  Ianău a rămas fără rezultat și împotriva cursului jocului, pe un contraatac rapid  jucătorii din Râșnov au reușit înscrierea  celui de-al treilea gol prin Lupan (în min. 65). Mai mult, jucătorii de la Olimpic Cetate Râșnov ”au speculat”  din nou, de această dată la o  fază  la care  arbitrul de linie a ezitat să ridice steagul pentru o poziție de off-side și au înscris din nou  în min. 79  prin ”invincibilul” Roșu, jucător care a reușit astfel marcarea a trei goluri  pe modernul stadion de la Filipești.  Deși au fost prezenți pe tot terenul oneștenii  printr-un  joc mai constructiv nu au reușit să înscrie  decât în minutele de prelungire ale acestui meci, când același Padovei a consfințit scorul final, Viitorul Onești – Olimpic Cetate Râșnov 2 – 4!

Conducerea  Clubului  Viitorul Onești a transmis un comunicat  în care se menționează:”A fost un meci extrem de dificil împotriva echipei din Râșnov! Experiența echipei adverse în meciuri de Liga a 3-a, a fost clară în prima repriză, echipa din Râșnov reușind o posesie superioară echipei noastre. În repriza a  doua Viitorul a intrat pe teren hotărâtă să revină pe tabela de marcaj. Vasile Padovei a reușit să înscrie în minutul 52 și a readus speranța atât echipei cât și spectatorilor care i-au încurajat frenetic din tribune . După marcarea golului echipa noastră a pus presiune mare pe apărarea adversă, însă, în urma unui contraatac rapid echipa din Râșnov a reușit să ducă scorul la 3-1. Până la finalul meciului, ambele echipe au reușit să mai marcheze câte un gol, Vasile Padovei înscriind pentru 2-4 la ultima fază a partidei”.

Dată  fiind valoarea  echipei Olimpic Cetate Râșnov (care  este  finanțată de Primăria Râșnov, un oraș în continuă dezvoltare, ce atrage anual peste  500 000 de turiști – la Cetate și la Dino Parc, un  muzeu în aer liber întins pe 3, hectare), susținătorii Viitorului Onești consideră că o să fie și victorii – acasă  și în deplasare – pentru că atunci când lupți și înfrângerea face parte din joc! Să mai menționăm un lucru despre Olimpic Cetate Râșnov: cu puțin înaintea începerii acestei ediții a Seriei a V a a Ligii a III a, pe Stadionul Tineretului din Brașov echipa Râșnovului a cedat greu, cu  1 – 2 în fața echipei FC Brașov ( care a evoluat în Liga a II a și a fost retrogradată în Liga a III a, fiind antrenată de Dan Alexa!)

 

*Sunt noutăți la  Viitorul Onești: Meciul de fotbal  Viitorul Onești – Olimpic  Cetate Râșnov  a avut  crainic al stadionului pe  Nicu Pîrvu, administratorul Casei de Cultură a Sindicatelor Onești!

** Zilele trecute acționarul principal al echipei  Viitorul,  Mihai Fudulache a aniversat ziua de naștere,  fericit  prilej de a-i adresa sincere urări de bine  și împlinirea  tuturor dorințelor!  LA   MULȚI  ANI!

Distribuie articolul!