O nouă călătorie

O nouă  călătorie

Sosirea toamnei aduce, o dată cu începerea anului școlar, bucurie și speranță iar pentru elevi  nostalgia vacanței  dar și emoțiile orelor de curs.  ”O  nouă  călătorie” începe acum, despre care ne vom aminti cu  mult  drag în viitor,  stăruindu-ne în privire chipul  profesorilor! Ei, cu multă migală, pasiune și cu dăruire  modelează  caracterul fiecărui elev, dând încredere în ceea ce pot deveni!

În pofida  picăturilor de ploaie a fost mare sărbătoare la deschiderea noului an de învățământ  la Clubul Elevilor Onești (structură a Palatului Copiilor Bacău). După ce cadrele didactice de aici  au făcut  popularizare  în școlile  gimnaziale și la liceele oneștene mulți elevi  au ales să  fie  cursanții  cercurilor  care activează  în istorica  clădire a Conacului Aslan, la  Clubul Copiilor Onești.

În ziua deschiderii  noului an de învățământ fiecare profesor a prezentat activitățile care se vor desfășura în cadrul cercurilor tematice.  Profesoara Mariana Oșteanu a primit cu căldură  pe elevii iubitori ai dansului modern. Prin dăruirea de a îmbina  grația dansului cu fantezia și costumele vestimentare ale evoluției pe scenă, ea este gata de a aduce bucurie copiilor și părinților acestora, care iubesc muzica și ritmul celor mai frumoase momente coregrafice.”La  formația Dinamic sunt 6  fete acum la liceu, care urmează cursurile Cercului de dans modern de când erau la școala gimnazială! Și la formația Expres avem două fete care  sunt îndrăgostite de dansul modern și sunt prezente în cel de-al 9-lea an aici!”, ne-a declarat cu mare bucurie prof. Mariana Oșteanu,  coordonatoare a Cercului de dans modern. Este de menționat faptul că deși în spatele realizării fiecărui moment artistic stă multă muncă, ambiție și perseverență, bucuria este și mai mare pentru că formațiile de la Cercul de dans modern au un palmares încărcat  de succese  obținute la  concursurile naționale la care au fost prezente.

La  Cercul Pictură – Desen profesoara Beatris  Pâsoi a deschis ușa clasei unde  iubitorii artelor plastice  pot intra în contact cu  cele mai frumoase culori pentru a  studia  și a se forma în această fascinantă lume  a picturii. Prof. Gheorghe Culiuc  este gata de a  învăța elevii ca să  deprindă  abilitățile  de interpretare la  diverse instrumente muzicale  dar și să-și descopere  capacitățile  interpretative în muzica ușoară și cea populară. Fantezia, spiritul de inițiativă și creativitatea ”pun în mișcare” aptitudinile de care dispun copiii și la Cercul de Design vestimentar, care este coordonat de prof. Adriana Olteanu. Lucruri deosebite sunt și la Cercul Protecția Mediului, care are 6 grupe de elevi. Îndrumați de prof. Anca Rotaru elevii desfășoară diverse acțiuni de protecție a mediului, deprinzând educația ecologică, ce îi ajută să înțeleagă importanța calității mediului înconjurător. Tot prof. Anca Rotaru îi ajută pe elevi să deprindă tainele  celei mai vorbite limbi din lume, Cercul de Limba engleză fiind acum în cel de-al doilea an de activitate la Clubul Elevilor Onești.

Festivitatea de deschidere a anului  școlar 2023 – 2024 de la Clubul Elevilor Onești  (structură a Palatului Copiilor Bacău), a prilejuit și  prezentarea unui frumos spectacol artistic în care au evoluat formațiile de dans modern ”Fluturașii” (cu o ”descătușare” a majoretelor), ”Mozaic”, ”Sweet Girls” și ”Expres”, care au încântat pe cei prezenți  cu  dansuri moderne și un dans stilizat. În cadrul acestui spectacol a evoluat și David Trifan, care a interpretat  câteva melodii la orgă.

Menționăm că la  cercurile de la  Clubul Copiilor Onești pot participa elevi cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani. Prin activitățile desfășurate aici ei pot fi prezenți în spectacolele organizate de această instituție precum și la expoziții, la concursuri și festivaluri naționale. Activitățile  coordonate  de profesorii  Clubului Copiilor Onești  îi ajută pe elevi  în dezvoltarea calităților  fizice  și în perfecționarea apritudinilor creative,  astfel că  învingători sunt toți  cei ”porniți în noua  călătorie”, de-a lungul acestui an școlar.    Ion Moraru

 

 

 

 

Distribuie articolul!