La ceas aniversar, doamnei Lucreția (Coca) Ganea

La ceas  aniversar, doamnei Lucreția (Coca) Ganea

În vremurile triste de război  ziarele  timpului scriau că ”chemarea femeii  este să strângă  forța sufletească  pentru a se înălța  deasupra  clipei”. În aceste zile frumoase,  ale  unei primăveri în care   florile poienilor le culegem pentru  oamenii dragi din jurul nostru, aducem  un cald omagiu  doamnei  profesor Lucreția (Coca) Ganea la împlinirea unei vârste rotunde.” În agora  învățământului oneștean  numele său ocupă un loc de referință, ea slujind de câteva decenii la altarul sacru  al educației. Am cunoscut-o în anii de început ai carierei noastre didactice și putem afirma cu tărie  că vocația noastră s-a împlinit sub ochii atenți, vigilenți, performanți, perfecționiști ai dânsei, fiindu- ne model pentru întreaga  activitate ulterioară. Cu tact, răbdare și dăruire  ne-a făcut să înțelegem că meseria de dascăl este vocație, vocație dusă la măiestrie! Pentru doamna Coca Ganea  nu există lucru făcut cu  jumătăți de măsură, totul trebuia să fie  impecabil: grădinița, sala de clasă, copiii și NOI – modelatorii de  suflete și  caractere. În tot  parcursul carierei sale caută  să se desăvârșească, atât profesional  cât și în plan personal. Deși viața i-a pus în cale  nenumărate obstacole, acestea au fost depășite, valorizând  fiecare oportunitate, pentru a construi  mereu mai bine și mai frumos, cu perseverență și  abnegație. Pentru  noi  a fost și este  modelul femeii: Soție, Mamă și Bunică, având  un soț devotat, doi copii performanți și trei nepoți minunați! Ne simțim binecuvântate  de Dumnezeu că este prezentă  în viața  noastră  și  la acest ceas aniversar, îi dorim să se bucure din plin de toate realizările sale, de ceea ce a  construit  cu dăruire și iubire  în sufletele celor dragi!”, au menționat într-un călduros mesaj de felicitare  doamnele Elena Lungu și Violeta Apostu, arătând că ”o amprentă pe învățământul  preșcolar din Onești, așezat  prin muncă, perseverență, exigență, calitate și valoare pe un piedestal, se datorează   doamnei Coca Ganea”.

Dar și alte cuvinte de prețuire și respect  se îndreaptă către doamna Coca Ganea! Acestea vin de la  educatoarea Oana  Preșcoviță, care  a menționat:”Într-o lume în care recunoștința a devenit o floare rară, azi o îmbrățișez cu deosebită bucurie pe doamna care a avut  o contribuție decisivă la formarea mea ca educatoare! Un profesor devine un model pentru elevul său iar un model se transformă ușor într-un mentor! Uităm adesea ce ni se spune sau ce ni se arată, dar nu uităm  niciodată sentimentul de încredere  pe care ți-l dă un model de om! Profesor, director de grădiniță, mentor, un exemplu de perseverență – aceasta este imaginea dumneavoastră, doamna Coca Ganea, în sufletul meu! Azi, la ceas aniversar, vă doresc sănătate și bucurii cât cerul cuprinde acest pământ!”

Și lumina  dragostei,  a fericirii și armoniei sufletești se răsfrânge în jur, pentru că ea a dăruit mereu  bucurii, a promovat  spiritul vizionar și autodepășirea. Dincolo de activitatea desfășurată la catedră, în mijlocul preșcolarilor, doamna Coca Ganea, mentor desăvârșit pentru  generații de absolvenți care s-au dedicat învățământului, a condus Cercul pedagogic al educatoarelor, a fost  metodistă a Inspectoratului Școlar Județean Bacău și a realizat volumul ”Învățarea prin  cooperare și activitatea didactică în grădinițe” (apărut la Editura ”Magic Print”). Ei i se datorează implementarea în Onești a alternativei în educația preșcolară ”Step by Step” și inițierea ”Cupei Fluturașului”, care ulterior s-a transformat în Concursul ”Pe urmele Nadiei” (cu o însemnătate mare în  aflarea  talentelor  sportive în gimnastică, la cea mai fragedă vârstă).

Absolventă a Facultății de Psihologie, doamna Coca Ganea desfășoară o bogată activitate de  consilier  psihologic, Oneștiul având  prin străduința acestei  personalități Cabinetul de psihopedagogie  specială.  Prin aceste abordări ea a deschis  în municipiul de pe Trotuș   universul educației prin  acțiuni de voluntariat, creând parteneriate puternice, care au adus  cunoștințe inovatoare și  proiecte de suflet.

În parfumul  acestei frumoase zile de primăvară ținem a felicita pe doamna Coca Ganea, dorindu-i ca  fericirea, dragostea, sănătatea, succesul și  bunăstarea  să-i bată cu drag la poarta vieții, sufletul său bucurându-i  pe  cei din jur! Viitorul să vă aducă multe surprize și să vă surâdă prin munca  pe care o faceți zi de zi cu mult profesionalism la  Centrul Școlar de Educație Incluzivă.

  LA    MULȚI   ANI  CU  MULTĂ   SĂNĂTATE, CU   ZILE  SENINE   ȘI   FERICIRE!

 

COMENTARII

 

Anca Ungureanu, București

La mulți ani, stimata Doamna, sa va bucurati de atâtea daruri Divine, în prag de Sfânta sarbatoare!

Maricela Tumurug

La mulți ani ! Vă îmbrățișez cu drag și dor !

Elena Liliana

La mulți ani cu prilejul zilei de naștere, bucurie și sanatate!Va îmbrățișez cu drag!

Coca  Ganea, Onești
Nu credeam că își mai aduce aminte cineva de toate aceste lucruri minunate spuse cu atâta talent și măiestrie, intr-un moment special din viata mea.
Nu credeam ca sunt atâtea oameni speciali în viata mea.
Va mulțumesc cu toată prețuirea!

 

Distribuie articolul!