De duminică – ”Indiferent cât de plină e viața…”

De duminică – ”Indiferent cât  de  plină e viața…”

POVESTE   ENGLEZEASCĂ

 

Un profesor la   cursul de filozofie  a avut câteva obiecte în fața sa. Când a început ora, el a luat  un borcan foarte  mare  de maioneză , pe care  l-a umplut cu mingi de golf. Apoi i-a întrebat  pe studenți dacă borcanul e plin. Ei au fost de acord că a fost plin.

Profesorul a luat apoi o cutie de pietricele și le-a turnat în borcan. A scuturat borcanul ușor. Pietricele s-au rostogolit în zonele deschise dintre  mingile de golf. Apoi i-a întrebat din nou pe studenți dacă borcanul era plin. Ei au fost de acord și au văzut  că profesorul a luat și o cutie de nisip și a turnat-o în borcan. Desigur, nisipul a umplut orice spațiu din borcan. Profesorul a mai întrebat o dată:”Este plin borcanul?” Studenții au răspuns cu un  unanim „da”.

De sub masă profesorul a desfăcut două doze de bere și a turnat  întregul conținut în borcan, umplând efectiv spațiul gol dintre nisip, moment în care  studenții au râs! „Acum”, a spus profesorul pe măsură ce râsul se potolește, „vreau să recunoașteți că acest borcan reprezintă viața fiecăruia! Mingiile de golf sunt lucrurile importante – familia, copiii, sănătatea, prietenii și pasiunile preferate. Și dacă totul s-ar pierde și ar rămâne doar ele, viața ta ar fi încă plină! Pietricelele sunt celelalte lucruri care contează precum  serviciul, casa și mașina iar nisipul este cu totul altceva, lucrurile mici!”

Și profesorul a continuat: „Dacă pui mai întâi nisipul în borcan, nu mai e loc pentru pietricele sau mingile de golf. Același lucru este valabil și pentru viață! Dacă îți petreci tot timpul și energia pe lucrurile mărunte nu vei mai avea niciodată loc pentru lucrurile importante pentru tine!  Fii atent la lucrurile care îți aduc  fericirea: petrece timpul cu copiii, cu părinții tăi, să mergi ăn vizită la bunici! Întotdeauna va fi timp să facem curat în casă și  în  jurul nostru… Ai grijă mai întâi de mingile de golf , de  lucrurile care contează cu adevărat! Stabilește-ți prioritățile. Restul e doar nisip!”

Una dintre  studente a ridicat mâna și a întrebat:” berea  ce reprezintă?” Profesorul a zâmbit și a spus: „Mă bucur că ați întrebat. Berea îți arată că, indiferent cât de plină ar părea viața ta, există întotdeauna loc pentru câteva beri cu un prieten!”

 

”STANDARDUL   OCCIDENTAL”

 

Nemo a câştigat Concursul ”Eurovision” pentru Elveţia cu „The Code”, un cântec foarte personal despre a fi non-binar (”nici bărbat, nici femeie”),acesta fiind un premiu care încheie o competiţie marcată de  multe controverse, în special cu privire la participarea Israelului. Nemo a obţinut 365 de puncte, dar a cucerit şi publicul care i-a adus 226 de puncte, permiţându-i cu 591 de puncte să-l depăşească pe favoritul croat Baby Lasagna, care a întrunit 547 de puncte. Ucraina s-a clasat pe locul trei (453 de puncte), iar Franţa pe locul patru (445 de puncte).„Sper că această competiţie va putea continua să încurajeze pacea şi demnitatea pentru fiecare”, a declarat artistul, în vârstă de 24 de ani, care a oferit  micuţei ţări alpine << râvnita coroană>>. Prima victorie a Elveţiei la acest concurs  a obținut-o Celine Dion în 1988, ea interpretând melodia „Ne partez pas sans moi”.

Iată câteva din comentariile ce au umplut rețelele  de socializare  după victoria lui Nemo, care  prin melodia ”The Code” spune, după mărturisirea sa, ”povestea călătoriei pe care am început-o realizând că nu sunt nici bărbat, nici femeie”: ”O competiție cu dublu standard, aceasta este Eurovision, în care  Rusia a fost exclusă  în timp ce Israelul a avut  voie să participe, în ciuda acuzațiilor oficiale de crime de război din Gaza!” ; ” Un spectacol ciudat  dar cântarea  acestui Nemo, cu fusta și unghiile vopsite, a fost perfectă! Lumea se întoarce acum în direcția opusă?” ; ”Cântecul lui Nemo a fost absolut grozav. Orice ar fi putut merge prost cu amestecul sălbatic. Datorită vocii grozave a lui Nemo și prezenței sale aproape magice pe scenă, totul a venit împreună – voce, cântec, ținută și performanță”.

Sunt și alte… mii de comentarii:”Muzica și vremurile s-au schimbat! La început te gândești, wow, ce creatură, până când Nemo începe să lovească notele și să danseze acrobatic pe ringul de dans, cu placa înclinată!”; ”Astăzi, aparent, totul este despre spectacole și cântece strălucitoare, care sunt menite să atragă atenția prin senzaționalism. Ar fi bine să acordăm din nou o oarecare atenție marii majorități a oamenilor normali și să răsplătim abilitățile reale!”; ”Acest cântec  este un slogan folosit pentru a încerca să-i reducă la tăcere pe cei care gândesc diferit. Încă poți spune că  melodia lui Nemo este  <<un gunoi!>>”.

Și comentariul cel mai …puternic:” Nostalgia este semnul inconfundabil că ai îmbătrânit. Continuați să trăiți în trecut și să suprimați prezentul! Îți faci semn cu mâna spre locomotiva cu abur și nu observi că TGV-ul îți zboară pe lângă urechi!” Nemo (în foto 1) intenționează să meargă în turneu cu melodia câștigătoare  prin toate țările care au acordat Elveției 12 puncte la  acest concurs.

 

 

 

 

 

 

Distribuie articolul!