”Prin filele unui album”, la momentul pensionării

”Prin filele unui album”, la momentul pensionării

  ”Fiecare clipă este o comoară!” Venind din vasta înțelepciune  chineză, acesta este un gând drag pentru educatoarea Elena Lungu, care după  42 de ani de activitate  a ajuns la momentul pensionării. Generații și generații de copii  ai Oneștiului au fost prinși de mână de această educatoare, fiind purtați pentru a face primii pași spre cunoaștere, pentru a se bucura de lumină, de tot ceea ce ne înconjoară. 38 de ani din activitatea sa i-a dăruit Grădiniței cu program prelungit nr. 5 ”Step by Step” Onești, una dintre cele mai mari  din municipiul de pe Trotuș.

  Dacă am privi acest moment ca ”prin filele unui album”, pe prima sa pagină este menționat faptul că ”educatoarea Elena Lungu este un om dăruit familiei și profesiei sale, care a știut să păstreze o armonie în cadrul colectivului și un climat constructiv cu părinții. Ea s-a respectat în tot ceea ce a făcut, a realizat lecții deschise deosebite, s-a  dedicat mult calculatorului până a făcut o pasiune  de a lucra la acesta! Este printre primele educatoare  care a aderat la forma de învățătură <<step by step>>. A ajutat și alte tinere în frumoasa și nobila profesie de educator, ține legătura cu colegele sale, are o familie dceosebită și este o împătimită  călătoare!” Prin aceste gânduri ne-o prezintă pe educatoarea Elena Lungu colega sa Genovia Ardeleanu, ce activează la Grădinița cu program prelungit nr. 5 ”Step by Step” Onești de la ”coaserea  perdelelor de la ferestre și răzuirea molozului pentru inaugurare” (care a avut loc în anul 1982).

  În buchetul  frumoaselor gânduri aduse în dar la acest puternic moment de trăire emoțională sunt prinse și cele mai calde urări  pentru vajnica  educatoare Elena Lungu.  ”Ce frumos și emoționant moment al bilanțului! Să fiti sănătoasă și să vă bucurați alături de cei dragi de anii care vin!”, a transmis prof. Lăcrămioara Bălan, de la Școala Gimnazială ”George Călinescu” din Onești. Un gând senin se îndreaptă de la professor pentru învățământul preșcolar Camelia Mariana Pruteanu (”Felicitări pentru întreaga perioadă de activitate, care cu siguranță a fost încununată mereu de profesionalism, de reușite și multă dedicare!”) în timp ce oneșteanca Rodica Antohe transmite o sinceră urare:”să fii sănătoasă și să te bucuri de tot ceea ce este frumos și bun! Ai fost și rămâi un om minunat de la care, fiecare dintre cei care te-au cunoscut, au avut ceva de învățat!” Coca Ganea, profesor, psiholog – consilier școlar, apreciază că ”pentru  educatoarea Elena Lungu începe un nou capitol! Oricum, le-ai făcut pe toate: soție, mamă, profesionistă  adevărată și … bunică”, astfel că rămâne și o întrebare cu un răspuns deosebit:”ce îți mai poți dori? Să fii sănătoasă alături de cei dragi! Mă bucur și îți mulțumesc că am făcut parte  dintre oamenii dragi ție!”

  Gânduri de recunoștință vin în dar către educatoarea Elena Lungu și de la părinți ai copiilor ce au frecventat Grădinița  cu program prelungit nr. 5 ”Step by Step” Onești. Astfel, Cerasela Gânscă a mărturisit: ”42 de ani de dragoste și grijă, atenție și dăruire, o viață de om! N-am cunoscut niciodată pe cineva mai dedicat slujbei sale decât a fost educatoarea Elena Lungu! Azi ne alăturăm și noi părinților care sunt recunoscători pentru tot ce ați făcut pentru copiii lor și copiilor care vă mulțumesc pentru tot ce i-ați învățat! Ținându-i de mânuțe la primii pași, le-ați dat, alături de părinți, primele lecții despre viață! Strașnic îndrumător au avut!”

  Pline de sublim sunt și cuvintele educatoarei Elena Lungu la acest moment deosebit de încărcat cu multe emoții:”Prieteni dragi, am avut alături oameni pe care i-am cunoscut în ultimii 42 ani, care au avut influență asupra mea… De la fiecare am învățat ceva, pentru care, la fiecare în parte  LE MULȚUMESC!”

    Răsfoind și alte file ale acestui frumos album ne bucură și ”lumea minunată a copiiilor”, cu prinți și prințese ce au pornit să întâlnească – sub privirea plină de căldură sufletească a educatoarei – cât mai multe personaje din lumea poveștilor! Cum ”există doar miracolul clipei de față” (un  gând al autoarei de citate Marie Stilkind, mult – îndrăgit de educatoarea Elena Lungu), cu bucuria adresării celor mai calde urări de sănătate la momentul pensionării, ”punem mărturie scrisă” că ”noua pagină a acestei povești de viață  este  și mai frumoasă cu fiecare clipă care vine!”

 

Distribuie articolul!