Imbold pentru o primăvară cu noi speranțe la Onești

Imbold  pentru o primăvară cu noi speranțe la Onești

Dacă în alte  locuri (la Târgoviște), auzim că  locuitorii de acolo se pot bucura de ”trotinete electrice, în orașul  <<Turnului Chindiei>> cetățenii având la dispoziție  30 de puncte, pentru a se deplasa  într-un  mod rapid, ușor și sustenabil cu 220  trotinete electrice”, multe din acestea  zăcând  dezactivate  pe  trotuare – caz penibil  într-o localitate  în care  nu este infrastructură pentru așa ceva!), la Onești  venirea primăverii  aduce o preocupare  deosebită, pentru a da  ”o nouă viață”  municipiului de pe Trotuș.

În acest sens Laurențiu Neghină, primarul Oneștiului a anunțat că luni  5 aprilie  vor începe lucrările  cuprinse în Proiectul ”Reabilitare și extindere  rețele  de alimentare  și canalizare menajeră”, la finalizarea căruia  acest municipiu va avea și o a doua sursă de apă  (din râul Trotuș),  care va face ca oneștenii să nu mai  cunoască  cel mai greu calvar – lipsa apei la  robinete.  ”Șantierul” acestui vast proiect  de reabilitare și  extindere a  rețelelor de alimentare  și canalizare menajeră  se deschide cu efectuarea  de lucrări pe  străzile Vadului, Vrânceni, 9 Mai, Victoriei,  Ștefan cel Mare, Serelor, Viișoara, Erou Turturică, Talpău și pe Calea Adjudului.

Edilul – șef al Oneștiului, Laurențiu Neghină mai are o veste pentru locuitorii municipiului:” Miercuri, 31 martie 2021, vom demara ample lucrări de refacere a zonelor pietonale.  Amenajările presupun înlocuirea de borduri, montarea de pavaj și refacerea spațiului verde. Vom începe cu strada Poștei și vom continua cu strada Plopului, Tineretului, b-dul Oituz – de la Biblioteca Municipală pană la sensul giratoriu – ieșirea din oraș spre Brașov, b-dul Belvedere – de la sensul giratoriu din dreptul Hotelului Trotuș spre strada Libertății, urmând ca, după înlocuirea canalizării, să reabilităm trotuarele de pe străzile Perchiului, Rosetti și G. Călinescu.  Totodată, din 5 aprilie, cu implicarea societății DPP, începem mai multe lucrări de refacere parcări și drumuri. Ca obiectiv pentru acest an este reabilitarea a cel puțin 20 de parcări (1.000 de locuri de parcare)”.

Dacă  în municipii precum Târgoviște, (unde ”locuri de muncă – pauză” și în zonă  nimănui nu-i mai pasă de industrie, de agricultură ori de minerit),  oamenii  se miră   de ”trotinari”, la Onești  lucrurile încep să se miște pentru a  se schimba fața orașului.  Astfel, se  anticipează  ca în această primăvară  Oneștiul să fie  cuprins de vaste șantiere, în prezent  lucrându-se  la reamenajarea  spațiului verde  al  bulevardului Oituz.

Un imbold  ”pentru un Onești nou” se  îndreaptă și spre mediul de afaceri  din municipiu. Astfel, mâine  31 martie  la Primăria Onești este programat  un  eveniment deosebit. Este vorba de o întâlnire  a primarului  Oneștiului, Laurențiu Neghină  cu reprezentanții mediului de afaceri din municipiu.  Vor fi prezenți la această întâlnire (care va fi transmisă de la ora 14 pe pagina Primăria Onești a rețelei  Facebook), reprezentanți ai firmelor  care activează pe platforma industrială (Carom, RAFO, Chimcomplex) dar și de la RAJA, Maremod, Albrau, Dedeman, Barlinek, Lux – Artim, Roger, Licurici și altele. ”Această întâlnire a fost inițiată de Laurențiu Neghină, care vrea să  afle direct  de la oamenii de afaceri problemele cu care se confruntă  întreg mediul de afaceri, în plan local  dar și ce poate face administrația  publică locală pentru dezvoltarea  firmelor din Onești, pentru a putea  crea noi locuri de muncă”, a menționat site-ul ”Curierul de știri”.

Este de evidențiat  faptul că în ziua de 24 februarie, la ședința Consiliului Local Onești au participat  reprezentanții  companiei  care a preluat  fosta  societate comercială Carom (o firmă cu  capital românesc, ce dorește să investească  pentru  a-și aduce aportul la dezvoltarea municipiului ).  Această firmă (apreciată  ca ”un partener bun, de încredere” de către  primarul municipiului Onești, Laurențiu Neghină),  are în prezent 72 angajați și pentru ca să pună în funcțiune  câteva instalații dorește  ca numărul  salariaților de aici să ajungă  la 120 în luna mai și în jur de 250  până la  sfârșitul acestui an.

 

 

Distribuie articolul!