LANSARE DE CARTE - PROF. FLORICA VELEȘCU : ”ADOLESCENȚA ... PALETĂ SENTIMENTALĂ” - Amprenta de Onesti

LANSARE DE CARTE – PROF. FLORICA VELEȘCU : ”ADOLESCENȚA … PALETĂ SENTIMENTALĂ”

LANSARE  DE CARTE  – PROF.  FLORICA   VELEȘCU : ”ADOLESCENȚA …  PALETĂ   SENTIMENTALĂ”

 

JOI  3 MARTIE  2022 , LA ORA 16.00   LA   SALA  MULTIFUNCȚIONALĂ  A BIBLIOTECII  MUNICIPALE  ”RADU  ROSETTI”   ONEȘTI   

”Am scris această carte din preaplinul dragostei mele  revărsate pe umerii delicați ai tinerii generații, mai exact ai generației adolescentine. Eu însămi am simțit din plin emoțiile vieții de liceu, ca elevă, apoi ca profesoară, ca mamă și ca bunică.

Considerând că aceste experiențe m-a ajutat să pătrund în profunzimea adolescenței,  vârstă la fel de frumoasă pe cât de ingrată, la fel de luminată prin avântatele proiecte, dar la fel de minunată prin mistere izvorâte din teamă și indecizie.

Am scris această carte în primul rând pentru adolescenți , uneori dezorientați în fața unei realități care nu acceptă meditația îndelungată, care îi poate provoca la gesturi paradoxale și necugetate, cu consecințe ireparabile.

Dar am scris această carte  și pentru colegii mei profesori, pentru concetățenii mei părinți și bunici, care în fiecare zi se confruntă cu jocul dintre prejudecata înrădăcinată și libertatea dorită. Vă ofer cu drag această carte despre cei dragi dumneavoastră, un adevărat partener în descifrarea aspectelor complexe ale adolescenței.”  Prof. Florica  Veleșcu,   municipiul  Onești

 

 

 

 

 

Distribuie articolul!