Mai mult decât OK! – CUPA ONEȘTI LA HANDBAL , LA EDIȚIA A XXV - A - Amprenta de Onesti

Mai mult decât OK! – CUPA ONEȘTI LA HANDBAL , LA EDIȚIA A XXV – A

Mai  mult  decât  OK! – CUPA  ONEȘTI  LA HANDBAL , LA EDIȚIA   A  XXV – A

Sunt  25 de ani de când la Școala Gimnazială Nr. 1 Onești (pe atunci fiind director profesorul Viorel Marta), a fost lansată  o competiție sportivă cum  n-au mai fost în municipiul de pe Trotuș! Este vorba despre ”Cupa Onești” la handbal, întrecere care  umplea  tribunele terenului de sport  de la școala de pe malul Cașinului, care a avut un nume deosebit încă de la construirea sa (Numărul 1!)  ”Povestea” a început într-o primăvară – iată, acum 25 de ani! – când din biroul  directorului, profesorul Corneliu Sburlan – ce este sufletul acestei competiții! –așeza  fișele echipelor participante, verificând  și rezultatele înregistrate. Animația din tribune nu era  numai pentru elevi, ce au trăit bucurii de nedescris prin participarea la  noua întrecere  sportivă, ci și printre părinții și bunicii  celor  care erau gata de a se dărui total jocului de handbal! Emoții, bucurii, așteptări, desfășurarea unor meciuri foarte puternice – toate au devenit ”un liant” în creșterea în valoare a acestei  întreceri sportive, care a renăscut handbalul oneștean. Astfel, au fost ”zile pline de handbal” iar  pe terenul  aflat în apropierea curgerii Cașinului, de la Școala Gimnazială Nr. 1, au venit echipe din multe zări ale României (de peste munți, din Transilvania, din întinsul Moldovei, de la  Iași, Galați, Vaslui, Suceava dar și din  alte mari orașe ale țării și din  capitala României!) Odată cu  mult – disputatele meciuri de handbal ”Cupa Onești” a  entuziasmat generații de elevi în lupta cu obținerea unor   rezultate  frumoase și prestigioase. Astfel, în fața performanței sportive de la semicerc (unde Oneștiul a avut o puternică tradiție, aici activând  în anii  1970 o echipă divizionară de handbal masculin!), ”au răsărit” jucătoare de handbal ce au făcut cinste acestor meleaguri.

”Cupa Onești” la handbal a luat și o mai mare amploare odată cu desfășurarea întrecerilor în  Sala Polivalentă ”Nadia Comăneci” și mai apoi în Sala Municipală 150, când numărul echipelor participante a fost de peste 30! Înființarea  Clubului Sportiv OK Onești (în urmă cu 10 ani), a dat un nou impuls dezvoltării handbalului juvenil din municipiul de pe Trotuș, astfel că prin participarea la campionatele naționale de  handbal junioare  și prin organizarea  ”Cupei Onești” mai multe  sportive din Onești, datorită perseverenței și tenacității lor, au fost promovate la echipe de top din România. Ștefania Jipa, Raluca Săndulache, Ștefania Virag, Mălina Avădanei, Denisa Pavel și Alexandra Albu sunt câteva  din jucătoarele de valoare ale Oneștiului care joacă acum sub culorile unor cluburi cunoscute din țară.

Este de evidențiat dăruirea cu care a fost îmbrățișată această competiție  de-a lungul anilor  de  către oneșteni, profesorului Corneliu Sburlan alăturându-i-se  profesorii Adrian Sava Oancea, Mihai Titianu, fosta jucătoare de handbal Laura Roșu (handbalistă care a făcut parte din lotul național de junioare al României) și alții. Un gând pios  se îndreaptă  și pentru  cei care – topindu-se ca o lumânare!-  au slujit sportul de la semicerc și nu mai sunt în viață! Arbitrul Radu Vlăduț  este ”numele  de legendă” care a luptat ca  handbalul  juvenil să fie pe un loc de frunte în sportul  oneștean și cel băcăuan.

”Cupa Onești”, ediția din acest an, a XXV a,  se va desfășura în  zilele de  23 – 25 august la Sala municipală Onești de 150 de locuri și va cuprinde  întreceri  la  categoriile: baby handbal fete și băieți (născuți în 2014 și mai mici), minihandbal fete și băieți (2012-2013), juniori IV fete și băieți (2010-2011) și junioare III. Această întrecere sportivă are loc în organizarea Clubului Sportiv OK Sport Onești, cu sprijinul Primăriei municipiului, care s-a  implicat în premierea  celor mai bune echipe  participante.

 

 

Azi, în cadrul ”Cupei Onești”, la Junioare III, până la ora 13.00  au loc meciurile:

OK SPORT ONEȘTI – CSO  COMĂNEȘTI

PRO SPORT FOCȘANI – CSS BACĂU

CSO BUHUȘI – CS  LUCIAN  BUTE GALAȚI .

De la ora  17.00  se vor disputa meciurile:

CS  LUCIAN  BUTE GALAȚI – PRO SPORT FOCȘANI

CSO  COMĂNEȘTI – CSO BUHUȘI  ȘI  MEREU  FOARTE DISPUTATUL  DERBY  JUDEȚEAN, ÎNTRE  ECHIPELE   OK SPORT ONEȘTI – CSS  BACĂU.

 

 

Distribuie articolul!