”Este imposibil să joci în mâinile inamicului!” – EVENIMENTELE DIN RUSIA

”Este imposibil să joci în mâinile inamicului!” – EVENIMENTELE  DIN  RUSIA

„Într-o zi, am mers mai puțin de 200 de kilometri până la Moscova. În acest timp, nu am vărsat nici măcar o picătură din sângele luptătorilor noștri. Acum a sosit momentul în care sângele poate fi vărsat, prin urmare, înțelegând toată responsabilitatea pentru faptul că sângele rusesc poate fi vărsat pe una dintre laturi, ne întoarcem coloanele și plecăm în direcția opusă taberelor de câmp conform planului ”, a declarat Evgheni Prigojin, liderul Wagner. nu a recunoscut faptul că au fost încheiate acorduri cu președintele Belarusului Alexander Lukașenko pentru a opri deplasarea convoiului Wagner către Moscova, dar a spus că mișcarea a fost îndreptată în direcția opusă.

Anterior comandantul militar Andrei Rudenko a trimis o telegramă către  luptătorii Wagner în care se menționa:„Fac un apel la luptătorii și comandanții Wagner PMC. Împreună  am parcurs un drum dificil, dificil. Am luptat împreună, am riscat, am suferit pierderi, am câștigat împreună. Suntem din același sânge. Suntem războinici. Vă îndemn să vă opriți. Inamicul așteaptă doar ca situația politică internă să se înrăutățească în țara noastră. Este imposibil să joci în mâinile inamicului în această perioadă dificilă pentru țară. Până nu va fi prea târziu, este necesar  să ne supunem voinței și ordinii președintelui ales popular. Opriți coloanele, întoarceți-le la punctele de desfășurare permanentă. Rezolvați toate problemele numai în mod pașnic, sub conducerea Comandantului-Șef Suprem!”

La ora 10 a.m., ora Moscovei , Vladimir Putin a ţinut o alocuţiune specială cu privire la situaţia cu PMC Wagner . El a numit rebeliunea armată „o înjunghiere în spatele Rusiei”și a menționat:”  situația  cu ceea ce ne confruntăm acum  este tocmai trădarea, ambițiile exorbitante și interesele personale duse la trădare. Pentru trădarea și țara lor, și oamenii lor și cauza, pentru care, alături de celelalte unități și subunități ale noastre, luptătorii și comandanții grupului Wagner au luptat și au murit – eroii care au eliberat Soledar și Artemovsk, orașe și orașe. din Donbass, au luptat și și-au dat puterea pentru Novorossiya, pentru unitatea lumii rusești.

Numele și gloria lor au fost trădate și de cei care încearcă să organizeze o rebeliune, împingând țara spre anarhie și fratricid, spre înfrângere și capitulare în cele din urmă. Repet, orice tulburare internă este o amenințare mortală pentru statul nostru, pentru noi ca națiune, este o lovitură pentru Rusia, pentru poporul nostru”.

 

Garanția că fondatorul Wagner PMC Evgheni  Prigojin va putea pleca în Belarus este cuvântul președintelui rus Vladimir Putin. Acest lucru a fost anunțat  de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. De asemenea, potrivit acestuia, regimul operațiunii de combatere a terorismului (CTO) va fi anulat în viitorul foarte apropiat.

 

Distribuie articolul!