Turneul Internațional Stradivarius ajunge pentru a patra oară în Biserica Romano-Catolică din Ghimeș-Făget!

Turneul Internațional Stradivarius ajunge pentru a patra oară în Biserica Romano-Catolică din Ghimeș-Făget!

Virtuozul violonist Alexandru Tomescu, deja familiarizat cu dragostea și prețuirea pe care i-o purtăm în regiune, ne propune un concert memorabil, acompaniat de Adela Liculescu, la pian! Turneul Internațional Stradivarius, ajuns în acest an la a XVI-a ediție, este o invitație adresată publicului la meditație, reflecție și iubire. „In The Mood for Love” propune o conexiune în armonie de sunete între vioară și pian, între muzica marilor compozitori universali și naționali, adusă în fața publicului de violonistul Alexandru Tomescu și a lui vioară Stradivarius Elder-Voicu, acompaniat de pianista Adela Liculescu.

„De câte ori nu am simțit că în fața trăirilor noastre cele mai înalte, mai intime, pe scurt – în fața iubirii adevărate, cuvintele noastre devin neputincioase, incapabile să zugravească tot ceea ce simțim? Cred că muzica oferă și aici un posibil răspuns, un limbaj care se adresează direct sufletului, reușind să exprime inexprimabilul. Vreau să vă asigur că lucrările pe care vi le propun în programul  acestui turneu reprezintă doar o mică parte, chiar una infinitezimală din tot ce înseamnă muzica  legată de iubire. De fapt, dacă stau să mă gândesc bine, toată muzica vorbește despre iubire, în cele  mai spectaculoase si neașteptate feluri. Dacă îl pot parafraza pe Marin Preda, dacă iubire nu e, atunci nici muzica nu-și mai are rostul…

Mă simt foarte privilegiat să o am alături de mine în această călătorie muzicală, fascinantă pe  pianista Adela Liculescu – un artist de o sensibilitate remarcabilă, alături de care voi da viață lucrărilor  semnate de Kreisler, Massenet sau Franck.  Turneul Internațional Stradivarius nu ar fi fost posibil fără sprijinul constant al partenerilor noștri, fără munca asiduă a echipei de organizare. Și toate acestea nu ar fi avut niciun rost dacă nu ați fi existat Dumneavoastră, publicul nostru pentru care suntem  gata oricând să ne dăm tot sufletul pe scenă. Mulțumindu-vă tuturor, vă urez audiție placută!” spune violonistul Alexandru Tomescu.

Turneul se desfășoară în 17 localități, între 20 iunie și 9 iulie.  Compozițiile prezentate în Turneul Internațional Stradivarius 2023 vin din perioada romantismului târziu, exprimate prin lucrări de Jules Massenet cu „Meditație” din Opera „Thais”, Fritz Kreisler – „Liebesleid”, Fritz Kreisler – „Liebesfreud”, Edward Elgar – „Salut d’ amour”, Camille Saint-Saëns – „Introducere și Rondo Capriccioso” sau Cesar Franck – „Sonata în La Major”.

 

După concert, așa cum v-am obișnuit, sunteți invitații noștri la o degustare de brânzeturi de pe Valea Ghimeșului și un vin de Drăgășani! Vă așteptăm cu drag!

”Sufletul” acestui concert este tânărul ghimeșean Damian Pal, care deschide  porțile trăirii adevărate a muzicii în frumosul spațiu carpatic de la izvoarele Trotușului,  el fiind pentru comunitate cel ce  unește copii, tineri și adulți într-un emblematic concept – ”Oamenii inspiră”.  

 

 

 

Distribuie articolul!