De duminică – Din … Egipt!

De  duminică – Din … Egipt!

Fotografia acestui articol duminical (realizat cu  sprijinul   unui  site  egiptean),  surprinde …un mare grup de capre! Ele  stau în copac de parcă ar fi păsări! În această scenă ciudată ”vina” o au… ciobanii, care au obligat caprele să se  cațere în copaci, din cauza lipsei de iarbă de pe pământ! În plus, aceste animale se hrănesc cu fructele copacilor…și scuipă  semințele de argan! Acestea  sunt strânse, măcinate și folosite  pentru a extrage un ulei  de mare valoare cosmetică și… de gătit! Turiștii care  vizitează Egiptul și văd  asemenea imagini cred că ”pomii sunt păziți astfel de  hoții de fructe”, unii mai și glumind  că… în acești copaci cresc capre!

Dar iată și alte vești  din Egipt: Recent, în această  țară a avut loc prima nuntă cu ”skateboarding”,  nuntașii  distrându-se  cu placa în cele mai diferite moduri, într-o piață centrală din Cairo!

Exprimându-și interesul  său față de oamenii hotărâți ca să dezvolte satele  din mediul rural, președintele Egiptului a răspuns solicitării  unei studente, pe care a invitat-o la o conferință pe teme economice. Aceasta  studiază la Departamentul  de Limbă Italiană și  este  ”o campioană a oamenilor hotărâți” să schimbe satele egiptene.

Din lumea universitară egipteană notăm și  un alt fapt: Dr. Ahmed Al-Tayeb, Sheikh of Al-Azhar,  de la Academia Islamică de Cercetare din Al-Azhar,  sub patronajul Grandului Imam  a invitat toți angajații universității, profesorii și studenții, să participe la Concursul de cercetare sub titlul: „De ce sunt ei atei?!” După cum au menționat organizatorii ”Concursul își propune să înrădăcineze spiritul credinței în Dumnezeu Atotputernic, să lumineze societatea  asupra conceptelor  ideologice distructive și să încurajeze ideile constructive, care urmăresc să reformeze societatea și să ofere soluții radicale la problemele cu care se confruntă. Participanții vor lua în dezbatere  abaterile  ce răspândesc și ridică impulsurile ateismului în societate, care amenință securitatea și stabilitatea societății”.

Tot în Egipt, unde tinerii pot urma  Facultatea de Calcul și Inteligența Artificială,  un robot subacvatic a filmat ”o caracatiță de sticlă” . Astfel de creaturi  trăiesc în adâncurile  mărilor  și  oceanelor vaste, care potrivit Național Geographic, mai mult de 80 la sută  sunt  încă neexplorate. Aceasta nu este ”o caracatiță de sticlă”, ea a fost descoperită de cercetători de la Biologie marină, fiind surprinsă  când se înălța cu grație prin  adâncile  ape ale Oceanului Pacific.

 

Distribuie articolul!